Örkény István: Tóték

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar színházi felvétel, 68 perc

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A közönség a Pécsi Harmadik Színház előadásában Örkény tragikomédiájának egy érdekes, ötszereplős kamaraváltozatát láthatja. Az előadás a Tóték - Őrnagy viszony tragikusan groteszk alakulását ábrázolja, de amikor az erőszak egyre terjed körülöttünk és bennünk, akkor fordított rend uralkodik a világban: a bolondnak mondott Postás az egyetlen reálisan érző és gondolkodó lény, aki egyéni tragédiaként éli át a Tótékkal történteket. Tóték és az Őrnagy viszont egyszerre és kölcsönösen előidézői és áldozatai annak az abszurd helyzetnek, amelybe a történelem kényszerítette őket, s amelyben szellemi vakságban, az összefüggéseket fel nem ismerve haladnak az értelmetlen tragédia felé.

A színházi előadást Vincze János rendezte.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ladapeti 2011 ápr. 16. - 20:23:14
Botrány,országos botrány.katasztrófa.
SPOILER
hogy létezik,hogy egy Örkény Tótéknak úgy van vége,hogy hazajön az ezredes és vége a darabnak????!!!!
Megerõszakolták a mûvet! a legjobb maradt ki!!!
Csak azért néztem,hogy a végén láthassam,hogy
"Hányba vágtad,Lajosom?"
Erre vége egy jelenettel hamarabb.Katasztrófa.
1/10
mulao 2009 aug. 01. - 11:34:34
Nincs mit!:)
offtopic
Gabriella54 2009 aug. 01. - 11:33:38
Végülis zseniális ötlet: beírom a filmkatalogus.hu-n a figyelõbe, hogy Fillár István és akkor minden tv-s feltûnésérõl értesítenek!!!
Köszönöm az inspirációt :)
mulao 2009 aug. 01. - 11:29:00
A Tûzvnalban-ban is nagyon jól játszik szerintem.Talán még leadják, olyan adón, ami van neked, és megtudod nézni.;) Csak figyelni kell.
offtopic
Gabriella54 2009 aug. 01. - 09:53:05 Előzmény mulao
Van ez így - mondjuk reménykedtem, hogy hátha valaki felveszi, de ha nem, hát nem :(
Fillárt már a Kisváros óta nagyon kedvelem, de amit a Magyar Színházban a My fair lady-ben láttunk tõle, az valami szenzációs volt! Olyan Alfred Doolittle, hogy a könnyünk is potyogott a (bocs, de nem lehet másképp fogalmazni!) röhögéstõl :)))
mulao 2009 júl. 31. - 23:52:28 Előzmény Gabriella54
Persze lehet, hogy csak nekem nem tetszett, ízlések és pofonok.De õ szerintem nagyon jól játszott! Sajnálom, hogy nem tudtad megnézni.:(
Gabriella54 2009 júl. 31. - 14:12:37
Fillár miatt nagyon szerettem volna megnézni, de nálunk nincs Duna II. :( Így jártam...
Persze ha nem is volt olyan jó, akkor nem is bánom!
mulao 2009 júl. 31. - 03:46:50
Hát.Szeretem a Tóték történetét, de ez nem annyira tetszett, nem mondom, hogy nem bírtam ki, hogy már vége legyen, de így tvjáték-hangulatban nem annyira tetszett. Szerettem volna VHS-re felvenni, de aztán úgyalakult, hogy nem tudtam, de asszem nem is bánom. Viszont a színészek nagyon tetszettek, szerintem elkapták a szerepüket, leginkább talán az Õrnagy úrat alakító színész tetszett.Mondjuk az érdekes, mintha emlékztetett volna Az Isten hozta Õrnagy úrat! c. filmbõl, a ruhákra ez az elõadás, de lehet csak hûek a történethez.Kicsit talán olyan Latinovits-asan akart a színész is játszani, na de nem akarok koppintásokról beszélni, nyilván nincs szó ilyemirõl.A lényeg, én személyszerint színházban ezt az elõadást már nem akarom megnézni, bár eddig se akartam ezt, meg amúgyis távol lakom.És ha újra leadja tv, lehet akkor se érdekel.Meg még annyit, hogy az egyik jelenet végén hallottam, hogy valaki azt mondja "ennyi".
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu