Örményország - múlt és jelen

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm sorozat, 2006

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Duna Televízió stábja 2005 tavaszán járt Örményországban, az örmény genocídium 90. évfordulóján. Ez alkalommal készült 2 részes dokumentumfilmünk erről a bibliai legendákat őrző országról. A hagyomány szerint az Ararát hegyen talált szárazföldet Noé az özönvíz után. A kereszténység elsőként itt lett államvallássá, 301-ben. Az örmények ma is ápolják kulturális és keresztény hagyományaikat az eltérő vallási környezetben. Rövid visszatekintést kapunk a történelmi múltról, de főleg az ország jelenéről, természeti szépségeiről.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Arman 2006 máj. 27. - 10:43:42
Sziasztok!

Szemenszedett hazugság ez a népírtás amit az örmények állítanak, pont fordítva a többségét õk követték el! Lefilmezték az azeri, és török emberek hulláit akikel õk végeztek, és azt állítják ezek örmény emberek hullái! És ugyanez volt az 1989-1994 közötti azeri-örmény polgárháborúban is. Például a khojaly falu tejles civil lakosságát kíírtották egy éjszaka allat, de aztán azt állitoták hogy ezeket az azeriek mûvelték az örményekel!
Az igazság itt van: <a target="_blank" href="http://www.khojaly.net/" title="http://www.khojaly.net/">www.khojaly.net</a>