Örök pillanatok

Bakancslistához adom
Maria Larssons eviga ögonblick
dán-finn-norvég-svéd-német filmdráma, 131 perc, 2008

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Svédország az 1900-as évek elején a szociális válság és nyugtalanság éveit éli. Maria Larsson, a meggyötört, sokgyermekes munkásnő egy fényképezőgépet nyer a lottón. Bár megtartja, nem tud vele mit kezdeni. A kamera sok évig használatlanul hever a sarokban, mígnem egy napon beviszi azt a helyi fényképészhez, Sebastien Pedersenhez eladni, hogy a költségeit ki tudja fizetni. Így kezdődik az a szenvedélyes kapcsolat, melynek révén egy egészen új világ tárul fel Maria szeme előtt. Kapcsolatukat azonban rossz szemmel nézi az asszony alkoholista, csapodár férje.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2009
    Legjobb idegennyelvű film jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Corpse Bride 2014 okt. 13. - 23:26:24
Nekem nem jött be. Álmosítóan lassú, a cselekmény a férj és feleség nem túl üdítõ, elég sivár kapcsolata körül zajlik, vagy inkább toporog. A nagyon kevés fõbb szereplõ, az érdeklõdést felkeltõ párbeszédek szinte állandó hiánya nem tudta a figyelmemet megtartani. A film rendkívüli hosszúságért az idõnkénti szép látvány sem kárpótolt.
jooasszony 2013 dec. 11. - 22:49:14
Egykori Bergman tanítvány, Jan Troell remekmûve a múlt század fordulójára visz Svédországba . Történet arról, hogy egy Contessa fotógép milyen fordulatot tudott hozni egy elgyötört, agyonhajszolt munkásnõ életébe. A sztorit lánya Maja meséli el, mely nagyon pontos "fotografikus " krónikát ad a korról és helyrõl. Láthatjuk a munkásmozgalmak szárbaszökkenését és az elnyomott szerencsétlen nõ Maria öntudatra ébredését. Imádtam a korhely és csapodár jó-pasi- férj szerepében, A hobbit filmek már-már állandó szereplõjét Mikael Persbrandt alakítását.

A film nagyon tetszett, az elsõ pillanattól szurkoltam ennek a szegény nõnek, hogy abban a macsóközösségben kiemelkedhessen és megtalálja a helyét.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu