Örökzöldek a Józsefvárosból

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A Szenes dalszövegek a magyar kultúra szerves részévé váltak, mi csak csodálkozunk, hogy ezt is, meg azt is Szenes Iván írta. Legendás nagy énekesek és fiatal tehetségek együtt emlékeztek slágereivel Szenes Ivánra a budapesti Rezső téren, ahol a dalok születtek. A fellépő művészek, Aradszky László, a Beatrice együttes, Wolf Kati, Mészáros János Elek, Apostol együttes. Olyan örökzöldek hangzottak el, mint például a Nem csak a húszéveseké a világ, Hosszú az a nap, Kicsi, gyere velem rózsát szedni, Művészhimnusz, Okosabban kéne élni...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
atticusworld 2013 dec. 24. - 18:55:35 Előzmény LexH
Csobot Adél bohókásan káprázatos és oly üde, hogy az ember elhallgatná napestig. Kocsis Tibor iskolázott hanja igazi élmányt jelent valahányszor hallgatom õt. Mészáros Elek itt-ott falcs, de könnyû megróni, pedig aki abszolút hangtalan, az Bodrogi Gyula - õt azonban egyensúlyba rûzza színészi tehetsége, így az énekhanga, ami nincs, senkit nem borít ki (azt hiszem).
LexH 2013 okt. 17. - 08:03:43
Meghallgattam Kocsissal, tényleg nagyon szép.
Gábor S. Pál szerezte a zenéjét, akinek a neve összeforrott Szenesével. Az õ zenéje megérdemelne egy külön koncertet szimfonikus zenekarral (akár énekesek nélkül is.)
Igazi klasszikus.
akác41 2013 okt. 17. - 07:39:24
Az idén ott voltam. Nekem nagyon tetszett Kocsis Tibi, Wolf Kati, de Csobot Adél is . Külön hangulatos volt, ahogy õk hárman együtt énekelték a "Lazítani "c. számot. Kocsis Tibitõl külön gyönyörûséges volt a "Valaki áttáncolt az életemen"c. szám, de a régebbi énekesek is nagy hangulatot csináltak.
akác41 2013 okt. 17. - 07:37:22
Az idén ott voltam. Nekem nagyon tetszett Kocsis Tibi, Wolf Kati, de Csobot Adél is . Külön hangulatos volt, ahogy õk hárman együtt énekelték a "Lazítani "c. számot. Kocsis Tibitõl külön gyönyörûséges volt a "Valaki áttáncolt az életemen"c. szám, de a régebbi énekesek is nagy hangulatot csináltak.
LexH 2013 okt. 17. - 07:11:26
"Örökzöldek a Józsefvárosból" - ennél a "Szenes Iván emlékkoncert" cím sokkal érdekesebb lett volna. Remélem, így is észreveszik a mûsorban, mert a tavalyi koncert jó volt. Sok alõadó élõben (nem playback) énekelt, mint Tabáni is, akit az elõttem szóló dicsér, joggal. Itt nem teljes a névsor, de tavaly Wolf Kati és Kocsis Tibor is remek volt. Mészáros János Elek jó lenne a két háború közötti dalok elõadására, ha mindig tisztán énekelne. A Beatrice szereplésével csak az a gondom, hogy most abból csinálnak nosztalgiát, amit annak idején paródiának szántak ("Minek él az olyan").
Karesz1212 2013 okt. 16. - 23:31:25
Érdekes, hogy Tabáni István, aki sohasem találkozott Szenes Ivánnal, érti, érzi ezt a zsenit, és fantasztikus hangjával, alkotó módon adja át az új generációknak a legendás dalokat Elõadásmódjával, könnyed eleganciájával, természetességével, fergeteges hangjával, kifejezõ hangszíneivel idén is méltán hódított, és kapta talán a legnagyobb tapsot a Rezsõ téren. A sikernél is nagyobb az a szeretet, ahogy a közönség immár harmadik alkalommal fogadja,(sokan már várják is) minõségi átélt produkcióját. Jó volt persze hallgatni, a régi nagy mogulokat, a többi fiatalt is. Egyre inkább látszik, hogy Szenes mekkora zseni volt. Köszönet Sz. Andreának, és Józsefváros Önkormányzatának, hogy ezekkel az Estekkel ápolja az emlékét, és az új, feldolgozásokkal életben tartja a dalokat
http://www.youtube.com/watch?v=3435Fgzmq_o
http://www.youtube.com/watch?v=49bspD7y44A
http://www.youtube.com/watch?v=7JSz5icNbLY