Ősi harcos

Bakancslistához adom
Qin yong
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott hongkongi akciófilm, 145 perc, 1989

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Kína 3000 évvel ezelőtt, a Qin dinasztia idején. Az uralkodó a halhatatlanságot kutatja. Alkimistáival keresteti a képletet, és megépítteti a híres agyag hadseregét, amely törvényen kívüliek és halálra ítéltek testéből készült. Közben az alkimisták felfedezték a halhatatlanság képletét, de úgy döntenek, inkább megsemmisítik munkájukat. Ám mielőtt terrakotta katonává változtatják, Tian Fong, az egyik elítélt birtokába jut a halhatatlanná tévő csodaszer.
Kína, 1930. Miközben egy filmes csapat helyszín után kutat, felfedeznek egy Qin dinasztia idejéből származó sírt, melyet egy "agyag katona", Tian Fong őriz.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
proklima 2015 márc. 01. - 04:50:38
Nekem nagyon tetszett ez az évezredeken átívelõ, a halhatatlanság keresésérõl és az örök szerelemrõl szóló mese. Nyilván nem mérhetõ a Gilgames-eposzhoz, vagy Orpheusz és Eurüdiké történetéhez. 9/10
Botan 2006 szept. 15. - 12:34:24
Ez a kedvenc filmem!
Arra tud esetleg valaki válaszolni hogy a végén amikor Jo-Ying harmadszorra szület újra és ellátogat a múzeumba...akkor Fong miért néz olyan szomorúan? Azért mert végre újra látja...vagy mert talán azért mert tudja azt hogy nem jöhet össze egy japán diáklánnyal mégha az az õ szerelmének a reinkarnációja is...vagy azért mert attól fél hogy újra kell kezdenie a magyarázkodást mint amikor elõsször született újra Jo-Ying Liliként...?Vagy egyszerûen csak azért nézett úgy mert végre látta a szerelmét? Tudja valaki? Szerintem senki se tudhatja...de azért ötleteket várok!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu