Ősi idegenek

Bakancslistához adom
Ancient Aliens
amerikai dokumentumfilm sorozat, 45 perc, 2009

Értékelés:

157 szavazatból
Szerinted?

A sorozat 75 millió év leghitelesebb UFO bizonyítékait vizsgálja a Földön. Felkutatja, hogy miket hagyhattak maguk után a földön kívüliek, és hogyan alakíthatták világunkat.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
kybuck 2021 dec. 02. - 04:00:49 Előzmény TMI58
Természetesen teóriákat lehet gyártani – bizonyos szempontból a sci-fi írók is ezt teszik –, de most már "A végső bizonyítékuk" is ugyanúgy egy merő spekulációhalmaznál nem egyéb, így pedig nem lehet komolyabban venni, mint akármelyik sci-fit. Néhány gazdag fantáziájú ember ráérő idejében beszélget egymással az elképzeléseikről, amiket ők is csak kérdőjelekkel tudnak ellátni; nincs ezzel semmi baj, de valós bizonyítékok nélkül célszerű ezt annak kezelni ami: képzelgéseknek, vagy egyfajta vágyakozásnak részükről, hogy akár ez is történhetett (volna).
lonapost 2021 márc. 05. - 12:10:41 Előzmény TMI58
Teljes mértékben egyetértek.
TMI58 2020 okt. 11. - 20:18:35 Előzmény lonapost
Tekintve, hogy a világegyetemben ( Stephen Hawking ráadásul multiverzumokról beszélt) több ezer milliárd égitest van, azokon már statisztikailag is bárhol kialakulhatott élet. Úgy vélem, mi emberek "földönkívüli" DNS-ből fejlődtünk ki és igen, az istenek a bolygónkra látogatott idegek voltak, akik - természetesen az emberiség aktuális fejlődéséhez igazítva - sok tudást átadtak nekünk. Akik ezen el sem gondolkodnak, hanem kigúnyolják, mint bulvár baromságot, pusztán okosabbnak akarják eladni magukat a "hívőktől".
lonapost 2020 aug. 06. - 16:13:49
Miért lenne hazugság? Csak megválaszolatlan kérdéseket boncolgatnak. Vagy talán valaki bebizonyította, hogy földön kívüli élet nem létezhet, vagy nem jártak itt. Akinek nem tetszik a sorozat ne nézze, de ne is fikázza. Szerintem jó eljátszani a gondolattal, hogy nem vagyunk egyedül...és nincs is kizárva!! Egy okos ember azt mondta, hogy "Nem az a fontos, hogy az ember miben hisz, hanem, hogy lehetségesnek tartja."
wévajudit 2020 máj. 01. - 10:34:42
kér hogy nem szinkronos...
Shipman2 2019 nov. 29. - 21:41:04
Fent van a Youtube-on "Az ősi idegenek állításainak megdöntése" videó sorozat,ami nagyon szépen kivesézi ezt a hazugsághalmazt.Komolyan egy sci fi író agyszüleményét beveszitek?ide teszem a linket,ha tv műsort megnéztétek,akkor erre is szánjatok időt,szépen elmondanak benne mindent.Ez a hallgattassék meg a másik fél -dolog szerintem.
https://www.youtube.com/watch?v=I29_icJa_Uc&list=PL3keVXoQqak7fhi8al1NuQ4-rXxCSa8Zu
pappulisszesz 2019 okt. 28. - 10:52:30 Előzmény sanyibacsi
biblia és daniken, mint ajánlott irodalom....brávó sanyibácsi :)
sanyibacsi 2019 okt. 26. - 14:52:47 Előzmény kybuck
Ahhoz, hogy egy kicsit is megértsed a sorozat lényegét, először a Bibliát kellene elolvasnod, akkor felfedezhetné olyan párhuzamokat, melyeket most még nem értesz. Utána kezd el tanulmányozni azt, hogyan építették meg a piramisokat, mert a mai napig erre egyértelmű válasz nincsen. Ha pedig ez sem segít a sorozat megértéséhez, akkor vásárold meg Erich von Daniken könyveit, és ha akkor sem értesz meg semmit, akkor nálad más baj lehet.
sanyibacsi 2019 okt. 26. - 14:46:20
Mivel csak a 13.-ik sorozat van meg ismét teljességében a 6.-ik után, tudna -e valaki segíteni abban, hol találhatom meg a 7. - 12. sorozatok mindegyik epizódját magyarul? Egyébként ez egy remek sorozat, 10/10!
kybuck 2019 okt. 10. - 21:32:11
Csupa spekuláció az egész műsor! Minden a "lehetseges" meg a "talán" szavakkal van felvezetve, nyilván, hisz egy perdöntő bizonyítek nem egy ilyen hatásvadász műsorban fog felbukkanni. Kissé szánalmas és fárasztó, ahogy minden régi történésbe, leletbe, műkincsbe földönkívüli befolyást akarnak belemagyarázni.
10/10
Amiel 2019 szept. 09. - 19:54:48 10/10
Látom, kimoderálták egy hsz-emet, nem baj, hogy egy belém kötőnek reagáltam, egy olyannak, aki láthatólag csak emiatt jár fel fórumra, hogy másokat csesztessen... Egészségetekre.
Ettől még ez a sorozat kivételesen jó marad! :)
sanyibacsi 2019 máj. 28. - 14:04:08
Mivel csak a 13.-ik sorozat van meg ismét teljességében a 6.-ik után, tudna -e valaki segíteni abban, hol találhatom meg a 7. - 12. sorozatok mindegyik epizódját magyarul? Egyébként ez egy remek sorozat, 10/10!
pappulisszesz 2019 ápr. 24. - 13:48:44 Előzmény Amiel
" valaki más reflektáljon arra, amit ő írt annak a személynek" és ráadásul értelmező olvasás :))) ez is kurva jó :)
pappulisszesz 2019 ápr. 23. - 20:08:19 Előzmény Amiel
kedves amiel, ez így kerek :) látom, a fogalmazás is nehezen megy, hát még az értelmezés..."fejét a homokba dugva, közben a saját elgondolását vetíti ki a másikra és még igaznak is véli. Egy etlen olvasott vélemény alapján, amihez semmi köze, ráadásul amit mindössze egy műsorról alkottak."..miii vaaan??!! ezt kérlek majd írd le értelmesebben, mert ebben a formájában nem értem...és azt szokták mondani, hogy velem is eggyel többen vagytok??!! Nagyon jó!
Általánosításnak hívják, amit elkövettem, majd nézz utána! A műsort nézem, mert érdekesnek tartom, főleg a következetlenségeit (ez nehéz szó volt). Jó példa erre a von Braunról szóló rész, amiben e megkérdőjelezhető emberségű, ám zseniális tudós tudományos ihletettségét természetesen az ősi idegeneknek tulajdonítják, szót sem ejtve a kiváló orosz tudósról, Ciolkovszkijról, aki a rakétatudomány alapjait elvetette az 1900-as évek legelején, jóval von Braun előtt, bár más epizódban többször is hivatkoznak a nagy orosz elődre. Jól látszik tehát, hogy a tematika érdekében használnak, vagy hallgatnak el tényeket és összefüggéseket, hogy a misztikum működjön. Elég érdekes, tehát nézem. És vannak a kevésbé cizellált bámulók, akik vallásuk alátámasztásához nézik a sorozatot, és nem értik, sem azt, sem a hozzászólásokat. Nem baj, de kérlek válaszolj, mert azt is elég érdekesnek tartom! Ja, és nyugi! :)
pappulisszesz 2019 ápr. 23. - 14:01:40 Előzmény Amiel
pont az ilyen butuska embereknek való...a tudomány helyett az összeesküvés-elméletek hitvilágát gondolkodásnak hívni menő
10/10
Amiel 2019 ápr. 23. - 12:49:23 10/10
Kivételesen jó sorozat!! Elgondolkodtató, érdekes. Kár, hogy nem mindenki számára elérhető tv-csatorna vetíti! Persze, ez se véletlen... Szerencsére egyre többen hajlandóak a dolgok mögé látni és gondolkodni, nem pedig kész tényként elfogadni, amit szándékosan tálcán eléjük raknak, vagy amit pici koruktól beléjük neveltek! Az önálló gondolkodás, kérdésfeltevés, válaszkeresés nagyon fontos! Ennek ellenére sajnos még mindig elég sokan kategorikusan inkább szemellenzősek, s a végsőkig tagadnak nyilvánvaló dolgokat. Viszont közülük legalább a fele soha nem meri, vagy merné környezetének bevallani, hogy a dogmákat már nem teljesen hiszi el. Ezt nézve az arány már nem is olyan rossz.
Tudja-e valaki, hogy hol van fent a neten az összes rész szinkronosan vagy feliratosan, ahonnét le lehetne tölteni? Kérek egy üzenetet róla, aki tudja! Köszönöm.
1/10
tombenko 2015 jan. 14. - 23:48:14 1/10
Nem. Azért kapsz megjegyzéseket, mert hülyeségeket írsz.
offtopic
boom49 2015 jan. 14. - 20:02:10
Azértkapsz lealacsonyító megjegyzéseket a hited miatt, mert a hited lealacsonyító. Ez nem gyûlölködés, ez tény.

Ahogy az is tény, hogy mikor olyanokat írsz mint "Mi ez, már csoportotok is van?? Jézusom, hova tart ez a világ", az gyûlölködés.
10/10
Meklód fia 2015 jan. 14. - 19:24:45 10/10
de igen, gyûlölködnek. Én rendszeresen kapok lealacsonyító megjegyzéseket a hitem miatt. Fordítva ez viszont nem igaz, mert mi nem nevetjük ki a másikat.
offtopic
boom49 2015 jan. 14. - 18:34:47
De, alakítotok. A nevük X keresztény gyülekezet, Y muszlim gyülekezet, Z judaista gyülekezet stb.

Ezen kívüla szkeptikusok nem gyülölködnek (ellentétben a fenti csoportokkal), sem lázítanak senkit. Egyszerûen készek megvizsgálni és rámutatni a tényekre.
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu