Ostrom alatt

Bakancslistához adom
Standoff
amerikai thriller, 91 perc, 1998

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Az FBI a texasi rendőrséget bevonva megrohamozza egy vallási szekta főhadiszállását, ám az akció balul sül el, mert a vallási fanatikusok jelentős tűzerővel rendelkeznek, orvlövészeik pedig minden kommandóst lelőnek a nyílt terepen. Két ügynök egy elhagyatott farmházban húzza meg magát. Később még ketten eljutnak a falak biztonságot adó menedékébe. Elmenni nem tudnak, ott maradni veszélyes. A pincében két szektatag rejtőzött el. Az ügynökök nem jutnak közös nevezőre a lányok sorsát illetően. Doolin (Robert Sean Leonard) ügynök megpróbálja megakadályozni, hogy társai megöljék a lányokat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
doktormacko 2012 márc. 18. - 22:50:18 8/10
Nekem tetszett a film , megnézésre ajánlom. 8 / 10
fordjee 2010 aug. 27. - 11:37:31 Előzmény Tiger205
Spoiler!!!

Nekem két dolog jött le a filmrõl (amiket már eddig is tudtam amúgy:) ).
Az egyik, hogy a nõk bármit el tudnak érni, ha csinosak és kívánatosak. Szó szerint bármit.
A másik, hogy akkor higgy egy nõnek, ha ló legel a sírján.
Tiger205 2010 febr. 01. - 13:54:31 Előzmény Vadrenalin
Megnézem!

Kutyaszoritó párti vagyok magam is, és a két fõszereplõ (Palmer elnök a 24-bõl és Dr. Wilson a Dr. House-ból) a saját sorozataik legjobb karakterei között vannak/voltak, így már miattuk is megnézném.
Ha láttam, mondok kritikát is :)

üdv:
TGR
Vadrenalin 2009 szept. 09. - 17:39:38
Az ilyen filmekre mondom azt, hogy kellemes meglepetés, különösen az IMDB-hez képest, ami pedig az esetek 90 %-ában jobban tükrözi az én véleményemet, mint a magyar szavazatok. Persze aki a cím vagy a téma alapján valami akciófilmre számított, azt megértem, hogy csalódott (talán ez okozta az IMDB gyengébb pontszámát), de én ezerszer többre értékelek egy Kutyaszorítóban típusú zárt terû, párbeszédekre alapozó thrillert, mint egy végig lövöldözõs háborús kalandfilmet.

Szóval nem sok jóra számítottam, csak azért néztem meg, mert az egyik külföldi kommentelõ a 12 dühös emberhez és a Mentõcsónakhoz hasonlította (igaz, leginkább abból a szempontból, hogy az összezártságból adódó feszültségkeltés mögött filmre adaptált színdarabot sejtett). Az is rögtön érzõdik a filmen, hogy fillérekbõl készülhetett, ugyanakkor a forgatókönyv remek és még fordulatos is, kár, hogy itt a leírásban túl sok mindent elárulnak a sztoriból, amit a nézõ amúgy nem tudhatna rögtön. Aki beéri egy feszült thriller adta szellemi élményekkel az akciódús gazdag kivitelezés helyett, annak jó szívvel ajánlom.