Őszi almanach

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 115 perc, 1984

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Hédi egy régi, lepusztult polgári lakás tulajdonosa. Vele lakik a fia és annak barátja, valamint egy ápolónő a barátjával. Mindannyian mohón spekulálnak az asszony pénzére, halála után pedig a lakására. Alkalmi cinkosság és kegyetlen kiszorítósdi egyaránt motiválja szövevényes kapcsolataikat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
critixx 2008 okt. 10. - 12:31:01 Előzmény Redfield
Ezzel a filmmel próbált Tarr kitörni a szocio-filmezés kényszerû "itt és most" világából és a dokumentarizmus béklyóiból, az általános emberi sors, a mindenkori létélmények, az emberi érzelmek és kapcsolatok bomlása felé. Az más kérdés, hogy ez mennyire sikerült neki. Az Õszi almanach, habár kétségkívül jelentõs alkotás, természetesen nem vetekszik az olyan nagy mûvekkel, mint a Kárhozat vagy a Sátántangó. Útkeresésnek tekinthetõ, akárcsak a fõiskolai Macbeth-film.
Redfield 2008 szept. 20. - 18:14:01
A film "hõsei" tanácstalanok, indulatosak, beszippantotta õket a Tarr-féle ingovány, és talán az még a reménytelenség gondolatánál
is jobban kikészíti õket, hogy van reményük. Tisztességtelenek, megfáradtak... ennek a fokozása már csak a Kárhozat c. filmalkotás lehet,
és egy részrõl úgy tartjuk: megérdemlik a sorsukat, de a hangulat ránk is átragad, és inkább már mi is csak az egész végét várjuk.
8/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu