Őszi kertek

Bakancslistához adom
Jardins en automne
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia-orosz vígjáték, 115 perc, 2006

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Vincent egy idősödő francia miniszter, csodálatos irodával, luxuslakással, kirakatba illő barátnővel, felszínes kapcsolatokkal. Amikor Párizs utcáin az elégedetlen tömegek tüntetést szerveznek ellene, kiváltságai egyik pillanatról a másikra tovatűnnek. Addigi megszokott kényelmes élete megváltozik, se luxus, se hatalom, se csinos szerető. Ám Vincent ahelyett, hogy búnak adná a fejét, megpróbál visszatérni gyökereihez. Ez eleinte nehezen megy, régi lakását afrikai emigránsok lepték el, volt felesége nem akar szóba állni vele. Vincent azonban nem adja fel, régi barátai lassan visszatérnek hozzá, régi szeretői újra megnyitják előtte ajtóikat, az anyja támaszt nyújt neki, az élet apró csodái visszatérítik egy nyugalmas és szeretetteljes életbe.
Bemutató dátuma: 2007. szeptember 20. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Kitty456 2011 jan. 17. - 09:15:49
Sziasztok!
Nagyon szeretem ezt a filmet! Sajnos sehol nem tudom beszerezni. Tudna nekem valaki segíteni ez ügyben?
euTanázia 2009 szept. 03. - 10:32:40
Szeretem! Szeretem Iosseliani filmjeit, számomra az benne a jó, hogy pergése közben tele van az ember feje mindenfélével, szóval kitölt és szellemes is.
Eleddig a Brigantik a kedvencem, ezt még nem láttam, majd kuporodom eléje.
8/10
alex4427 2009 szept. 02. - 09:09:41 8/10
Jó film. Elgondolkodtat! Azaz: szórakoztat!
7/10
seressandor 2007 okt. 15. - 21:34:08 7/10 Előzmény bugsbunny
Kivalo, gazdag film. Remek a hangulata, nagyszeru a vagas, szep es a kepekhez illo a zene. Kedves, finom humora, eletigenlese magaval ragad. Aki ezt nem erzi, forduljon pszichologushoz, vagy inkabb menjen el a barataival hetente egyszer kartyazni, beszelgetni es idonkent latogassa a meg a mamajat. Vagy idosodjon meg sikeresen! Kell hozza egy kis eletbolcsesseg, keves huszoneves fogja elvezni a filmet... de eljenek a kivetelek! Ok biztos nem lesznek idosebb korukban sem boldogtalanok!
Hrabal es Menzel beszokott Parizsba - Joszeliani kopenye alatt! :)
mezzo2 2007 okt. 15. - 08:18:28 Előzmény bugsbunny
Ha már láttál volna Joszeliani filmet, akkor tudtad volna, hogy ezt kapod. Szerintem remek film.
bugsbunny 2007 szept. 21. - 14:38:44
Azért regisztráltam a Port.hu oldalon, hogy mindenkit óva intsek ettõl a filmtõl. A programmagazinok ugyanis ezt a filmet valószínûleg nem látták.
A pergõ képek egyszerûen semmilyen hatást nem érnek el. Olyan, mint, amikor videószakkörön gyakorolják a kezdõ operatõrök a képkivágásokat és a statisztamozgatást. Ebben a filmben az emberek csak közlekednek ajtók, asztalok és más tereptárgyak között 115 percen keresztül, anélkül, hogy akár csak egy pillanatig is színészi játékot látnánk. És ez egy kicsit sem túlzás. A színésznek itt biztos azt mondták, hogy csinálj úgy, mint aki... Nincs hangulat, nincs párbeszéd, nincs humor, nincs semmi.
Arról, hogy "honnan hova jutunk el" a film alatt már ne is beszéljünk. Remélem csak néhány mazoistának sikerült felkeltenem az érdeklõdését.
Inkább nézzétek meg helyette az Õfelsége pincére voltam címû filmet, annak legalább van szíve és humora, még ha tempójában hasonlít is ehhez a filmhez.