Ösztönember

Bakancslistához adom
Cavedweller
kanadai filmdráma, 90 perc, 2004

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Tévedni emberi dolog, de vajon minden hibát jóvá lehet tenni? Delia Byrd (Kyra Sedgwick) hátrahagyva erőszakos férjét és két kicsi gyermekét (Aidan Quinn) megszökik Randellel, a rock énekessel (Kevin Bacon) egy szebb és boldogabb élet reményében. Randall halálát követően Delia úgy dönt, összecsomagolja mindenét és tinédzser lányával együtt, visszatér szülővárosába, ahol évekkel ezelőtt otthagyta családját. Delia azonban nem csak visszatérni akar, de vissza szeretné fogadni elhagyott gyermekeit. Így szembe kell néznie múltjának hibáival, saját családjának rosszallásával és egy egész város előítéletével is. Mindezek mellett a legnagyobb kihívás lányai szeretetének kivívása.

Stáblista:

Szereplők

Delia Byrd
Clint Windsor
Randall Byrd
Rosemary
Cissy Pritchard

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
kisbogáncs 2009 júl. 22. - 23:01:40 Előzmény warynski
Igen, valahogy így. Egyébként rájöttem, hogy végül is kedvelem ezt a Kyra Sedgwick-et.. valamiért jól játssza a drámai szerepeket.
5/10
warynski 2009 máj. 03. - 23:14:52 5/10 Előzmény jeffero
A story érdekes, és több volt benne, mint ami átjött a filmen. Végig érezhetõ volt, hogy regénybõl készült a forgatókönyv. Volt egy-két jól elkapott, egészen életszerü jelenet, és volt jó pár nagyon kidolgozatlan.
Összességében: a történet megérdemelte volna, hogy renedesen megcsinálják, viszont a fotózásra, zenére nem lehet panasz...(leszámítva, amikor a nõi fõszereplõ magyar hangja próbált egy iszonyatra sikerült fordítást "elénekelni".)
5/10
warynski 2009 máj. 03. - 23:12:12 5/10 Előzmény jeffero
A story érdekes, és több volt benne, mint ami átjött a filmen. Végig érezhetõ volt, hogy regénybõl készült a forgatókönyv. Volt egy-két jól elkapott, egészen életszerü jelenet, és volt jó pár nagyon kidolgozatlan.
Összességében: a történet megérdemelte volna, hogy renedesen megcsinálják, viszont a fotózásra, zenére nem lehet panasz...
jeffero 2009 febr. 07. - 22:37:51
Nem volt rossz film, olyan közepes, vagy valamivel közép fölötti, de azért volt hangulata rendesen. Nem egy átlag film az biztos. A visszatérésrõl, megbocsátásról, gyerek és szülõ kapcsolatáról, egymás iránti érzéseirõl szól. Érdekes a vallási szál is, hisz Delia egyik lánya pont ahhoz menekült az érzései elõl, abba folytotta bele dühét, amit anyja iránt érzett.

A film végén kicsit hiányérzetem volt, mintha hiányzott volna valami, talán egyes jelenetek nem voltak annyira kidolgozva, de az is lehet, hogy pont így volt jól, hisz ez nem egy családregény, talán pont ez a bepillantás, átvillanás-jelleg adta a film igazi hangulatát.
A végén a stáblista alatti elsõ dal egész jó, elõtte énekelték is, Delia és az egyik gyerek, bár a magyar szinkronban nem jött át annyira jól, ugye maga a dalszöveg is le volt fordítva.

A neves színészek mindenképp viszik a filmet többnyire hiteles alakítással, miattuk érdemes megnézni. Kyra Sedgwick-et a Lelkük rajta c. filmben szerettem meg, de mellette láthatjuk Hetty nénit a Váratlan utazásból, bár itt már eléggé idõsödõ kivitelben, Aidan Quinn sem rossz, és kiszúrtam Sherilyn Fenn-t is, aki autószerelõként jeleskedett, alig lehetett ráismerni a rövid haja miatt.

A gyerekek közül az Amandát alakító Vanessa Zima tetszett, ill. részben miatta is néztem meg a filmet. Õ a dadus, valamint a Kaliforgia sorozatból közismert Madeline Zima húga. Vanessa ismertebb szerepe az Agymenõk.com c. 2000-es vígjáték, de pont most a héten az Amy-nek ítélve sorozat 5. évadának 15. részében is láthattuk.
1/10
georgia57 2009 febr. 03. - 23:24:44 1/10 Előzmény Gyodrogi Bula
nekem viszont nem tetszett,többet reméltem tõle,lassu és unalmas
Gyodrogi Bula 2008 márc. 26. - 20:03:48
Nem rossz múvi. A megszokott tévés átlag fölött áll, ha ez mond valamit. Bár kétségtelen, hogy ez nem egy magas nívót jelent...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu