Film

Otthon, biztonságban /Right at Your Door/

magyarul beszélő, amerikai thriller, 92 perc, 2006 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

61 szavazatból
Szerinted?
Brad (Rory Cochrane), az állástalan zenész egy nap arra ébred, hogy a városban bomba robbant. Kiderül, hogy veszélyes, valószínűleg mérgező porfelhő került a levegőbe. Az utcán bolyongó túlélőket karanténba zárják, és azt kérik, aki otthon van, zárkózzon be, és lehetőség szerint hermetikusan zárja le a lakást. A kétségbeesett Brad képtelen telefonon elérni a feleségét, Lexit (Mary McCormack), ezért a házába betévedt munkással együtt szigetelőszalaggal lefedik a nyílászárókat. Ám Lexi, aki közben autóbalesetet szenvedett, még él, és sikerül hazajutnia. Most ott áll a bezárt ajtó előtt a halálosan rettegő és összezavarodott Braddel szemben.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


2014. február 11. 18:09
Szerintem te valamit igen félreértettél. Én alapvetően egy másik ember leírására reflektáltam, a saját nézőpontomból magyaráztam, hogy mit miért tesznek a filmben. Ez nem azt jelenti, hogy egyet is értek vele. Én is úgy gondolom, hogy ilyen vagy hasonló szituációban először a háttárhatalom és a hatalom embereit és családtagjait mentenék, mindenki más le van... Valamint egyáltalán nem örültem az alkotás ilyentén befejeztének. Viszont végszóként megjegyezném, hogy én nem tudom, hogy mit és hogyan csináltam volna másként a vezetőség helyében, persze a legvégét én sem csináltam volna meg. Alapvetően azért tetszik az egész film, mert annyira hitelesen mutatja be az állítólag értünk lévő állam valós működését.

2012. december 14. 02:57
"Ugyanakkor szerintem ez a típusú önzőség - bár ezt nem hangsúlyozták annyira - a feleség viselkedésére még inkább jellemző volt." Én is így éreztem. Bár, valahol talán érthető, hogy ő sem akart meghalni. De akkor miért nem próbált meg valaki más házába betörni (mégsem a szerelméhez juttatta volna be a szennyezett levegőt...)? Na de mindegy.
Én is úgy emlékszem, hogy

SPOILER
Azért a férfi halt meg végül, mert ott, a lakás levegőjében végül koncentráltabban volt jelen a vírus. Hiszen kint van légmozgás, fúj a szél stb., ő viszont nem szellőztetett ki. Illetve ha jól emlékszem, valóban szó esett arról is, hogy a vírus mutálódott és így már nem lehetett segíteni a férfin.
SPOILER VÉGE

Én egyszer láttam ezt a filmet, de semmiképpen sem nézném meg újra (akkor is csak azért néztem, mert sehogy sem tudtam elaludni, és késő éjjel már nem volt túl nagy választék). Véleményem szerint roppant unalmas az egész, egyedül a végén lepődtem meg kicsit, de akkor is csak pár másodpercre.

2012. december 13. 14:21
Úgy látom a hozzászólásokból,hogy csak néhány percről maradtam le, mert 1óra 12 perckor az rtl beadta az unalmast (nemcsak nekem), és műsorszünet lett. Így pont a lényeget nem láttuk. De legalább itt a hozzászólásokból megtudtam a végét. De kár, hogy csak innen, ha már olyan sokáig fent voltam. :(

Összes hozzászólás