Otthon, biztonságban

Bakancslistához adom
Right at Your Door
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 92 perc, 2006

Értékelés:

68 szavazatból
Szerinted?

Brad (Rory Cochrane), az állástalan zenész egy nap arra ébred, hogy a városban bomba robbant. Kiderül, hogy veszélyes, valószínűleg mérgező porfelhő került a levegőbe. Az utcán bolyongó túlélőket karanténba zárják, és azt kérik, aki otthon van, zárkózzon be, és lehetőség szerint hermetikusan zárja le a lakást. A kétségbeesett Brad képtelen telefonon elérni a feleségét, Lexit (Mary McCormack), ezért a házába betévedt munkással együtt szigetelőszalaggal lefedik a nyílászárókat. Ám Lexi, aki közben autóbalesetet szenvedett, még él, és sikerül hazajutnia. Most ott áll a bezárt ajtó előtt a halálosan rettegő és összezavarodott Braddel szemben.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
offtopic
Rahar 2014 febr. 11. - 18:09:22 6/10 Előzmény gaby8174
Szerintem te valamit igen félreértettél. Én alapvetõen egy másik ember leírására reflektáltam, a saját nézõpontomból magyaráztam, hogy mit miért tesznek a filmben. Ez nem azt jelenti, hogy egyet is értek vele. Én is úgy gondolom, hogy ilyen vagy hasonló szituációban elõször a háttárhatalom és a hatalom embereit és családtagjait mentenék, mindenki más le van... Valamint egyáltalán nem örültem az alkotás ilyentén befejeztének. Viszont végszóként megjegyezném, hogy én nem tudom, hogy mit és hogyan csináltam volna másként a vezetõség helyében, persze a legvégét én sem csináltam volna meg. Alapvetõen azért tetszik az egész film, mert annyira hitelesen mutatja be az állítólag értünk lévõ állam valós mûködését.
Pickwick 2012 dec. 14. - 02:57:50 Előzmény Vadrenalin
"Ugyanakkor szerintem ez a típusú önzõség - bár ezt nem hangsúlyozták annyira - a feleség viselkedésére még inkább jellemzõ volt." Én is így éreztem. Bár, valahol talán érthetõ, hogy õ sem akart meghalni. De akkor miért nem próbált meg valaki más házába betörni (mégsem a szerelméhez juttatta volna be a szennyezett levegõt...)? Na de mindegy.
Én is úgy emlékszem, hogy

SPOILER
Azért a férfi halt meg végül, mert ott, a lakás levegõjében végül koncentráltabban volt jelen a vírus. Hiszen kint van légmozgás, fúj a szél stb., õ viszont nem szellõztetett ki. Illetve ha jól emlékszem, valóban szó esett arról is, hogy a vírus mutálódott és így már nem lehetett segíteni a férfin.
SPOILER VÉGE

Én egyszer láttam ezt a filmet, de semmiképpen sem nézném meg újra (akkor is csak azért néztem, mert sehogy sem tudtam elaludni, és késõ éjjel már nem volt túl nagy választék). Véleményem szerint roppant unalmas az egész, egyedül a végén lepõdtem meg kicsit, de akkor is csak pár másodpercre.
rozsamarianna72 2012 dec. 13. - 14:21:35
Úgy látom a hozzászólásokból,hogy csak néhány percrõl maradtam le, mert 1óra 12 perckor az rtl beadta az unalmast (nemcsak nekem), és mûsorszünet lett. Így pont a lényeget nem láttuk. De legalább itt a hozzászólásokból megtudtam a végét. De kár, hogy csak innen, ha már olyan sokáig fent voltam. :(
4/10
-greghouse- 2012 dec. 12. - 18:21:22 4/10 Előzmény Summergirl
...és még volna néhány kérdésem.
Nem feltétlen spoiler, mert az valaminek az elrontóját jelenti eredetileg (az autókat most hagyjuk), de ezen a filmen túl sok elrontani való nincs.
Szerintem ettõl a nagyjából egyidõben futó Psycho 2 is jobb, még ha nem is hitchcock, de ezért Perkins, Vera Miles, és Meg Tilly miatt is érdemes nézni. Persze, ízlések és pofonok..
...OFF
Ma meghalt 92 évesen a nagy zenész és tanító, Ravi Shankar. Egyik örök kedvencem.
Semmi köze a témához, csak leírom, mert nem látom, hogy bármelyik csatorna összeállítana róla egy kis megemlékezést..ami ugye nem nagy dolog, pár kattintás a jutúbon....Dehát nyilván a Házasodik a gazda kell.
Bocs az OFF-ért, engem megrázott, és most szedegetem össze a zenéit.
7/10
Vadrenalin 2012 dec. 12. - 00:25:38 7/10 Előzmény kingetta
Az elõzõ két hozzászólás csúnyán Spoileres (és nincs jelezve), ne olvassa el, aki még nem látta!!!

Mit nem értettetek ezen? Bár már halványultak az emlékeim, de a saját korábbi hozzászólásom felelevenítette - na ezért is jó ide írni. :-) Persze ez is spoiler, amit nektek is illett volna jeleznetek, mielõtt leírjátok a film végét:

*** Spoiler ***
Úgy emlékszem, egyértelmûen elmondják: végül kiderült, hogy a porban lévõ vírus egyáltalán nem volt olyan veszélyes, mint elõször gondolták, ill. jellemzõen csak akkor vált súlyosan veszélyessé, ha zárt, meleg térben mutálódott. Ezért aztán a nõ nem volt ilyen súlyos változattal fertõzött, a pasi viszont igen. Nem állítom, hogy ez nagyon logikusan felépített csavar, de nyilván valami morális igazságtétel volt az alkotók célja, miszerint a férj pont abba hal bele, hogy megpróbálta a saját életét menteni, akár a feleségét is beáldozva. Ugyanakkor szerintem ez a típusú önzõség - bár ezt nem hangsúlyozták annyira - a feleség viselkedésére még inkább jellemzõ volt.
kingetta 2012 okt. 05. - 00:34:26 Előzmény DrAgy
Szerintem a sztori helyén is is lett volna, de a végén elcsúszott.
Bár, néha nem voltam a történésben ott,én sem értettem a férj likvidálását."Mos méér"?
Ugye nem én vagyok hülye?
Pedig ez nem az én mûfajom, mégis tetszett (volna).
Summergirl 2012 okt. 02. - 09:07:30
Valaki mondja meg miért a pasit ölték meg a végén mikor az bent volt a házában, a nõ meg kint õ nem nagyobb eséllyel volt fertõzött?? Be se zárták, simán elengedték de a férjét hagyták meghalni.

Értelmetlen számomra ez a film..
pmelinnda 2012 okt. 01. - 20:12:48
Ebbõl egy nagyon jó filmet is lehetett volna csinálni, a végén az volt az érzésem, hogy az alkotó nem tudta eldönteni, melyik vonalat viszi végig. be kellett volna érnie egy konfliktussal - a végére teljesen meghülyültek, addigra már végképp nem értettem, hogy mit is akart mondani. ettõl függetlenül alkalmas volt arra, hogy elgondolkodjon az ember, kár, hogy a film ebben már nem segített.
5/10
idõjós1010 2012 okt. 01. - 16:42:15 5/10
Még talán jó is lehetett volna ez a film, minimál költségvetése ellenére is, ha nem hagyják ennyire nyitottan a végét. Egyszer láttam egy régi Clint Eastwood filmet ami hason költségvetésbõl készülhetett, plusz nulla párbeszéd volt benne, mégis sokkal élvezhetõbb volt. Emlékszem annyiról szólt az egész hogy hûsünket követte mindenhová egy kamion, vagy talán furgon. úticél nem volt, csak úgy mentek az autópályán némán. Ebbe a tegnap esti filmben meg csak dumáltak, és ücsörögtek, de nem bontakozott ki a film.
3/10
DrAgy 2012 szept. 30. - 10:14:27 3/10
Erõltetett mûanyag történet.
7/10
Vadrenalin 2012 jún. 20. - 06:43:52 7/10
Az a típusú nagyon minimális költségvetésû független film, ami a behatárolt lehetõségekhez képest maradandót tud alkotni. Ráveszi a nézõt, hogy gondolkodjon, õ miként cselekedne hasonló helyzetekben és mi valójában a helyes döntés. Mindezt azonban - sok hasonló lehetõségekkel induló alkotással ellentétben (mint pl. a PVC-1 címû szörnyûség) - úgy teszi, hogy film tud maradni, aminek van élvezhetõ dramaturgiája és még jó csavarja is (még akkor is, ha az bántóan valószínûtlen egy ilyen alapvetõen realista filmben). Az eleve szimbolikus értékû geg, hogy egy független filmes azzal nyitja a sztoriját, hogy elpusztítja L.A. jó részét külön kiemelve Hollywood-ot, mint a támadások egyik gócpontját. Az okokat késõbb sem tudjuk meg, de mivel minden támadás erre a területre korlátozódik, adódik a gondolat, hogy az amerikai filmgyártást teszi felelõssé minden bajért. :-)

Spoiler
Amúgy szerintem minden szereplõ tette logikus volt az adott pillanatban rendelkezésére álló információk alapján, a nõt kivéve. Lehet, hogy a hatóságok tettei morálisan megkérdõjelezhetõk, de ha mindenki rájuk hallgatott volna, akkor egyik megismert szereplõnek sem esett volna baja, nem okozták volna maguk vagy más halálát.
Ami számomra a film legnagyobb hibája az a nagy csavar logikátlansága, az, hogy egy kvázi halálos vírust használnak a támadók, amit valaki nagy munkával kifejlesztett, de úgy látszik arra már nem jött rá, hogy nagy melegben, zárt térben magától mutálódik igazán halálos vírussá igen kis mennyiségben is (ami sokkal komolyabb fegyver lett volna), míg amúgy a nagy mennyiség sem végzetes igazán. Az már szerintem csak a rendezés (vagy a szinkron?) hibája, hogy az állítólag jól leszigetelt ablakon keresztül milyen sima társalgási hangerõvel tudtak kommunikálni.
10/10
kriszta.g 2012 ápr. 02. - 11:55:07 10/10
Nagyon nyomasztó film, de szerintem végig izgalomban tartja a nézõt. A kis költségvetés nem zavaró, pont arra hívja fel a figyelmet, ami az emberben játszódik le egy ilyen tragédia alatt, és nem a látványra fókuszál.

SPOILER:

A legmegdöbbentõbb számomra, hogy a férjet végülis a felesége ítéli halálra azzal, hogy betöri az ajtót, így bejuttatva hozzá a mérgezõ port. Már innen lehetett sejteni hogy tragédia lesz a vége. Az hogy végül a nõ nem hal meg,( vagy legalábbis nem mutatják) még tragikusabbá teszi.
gaby8174 2012 ápr. 02. - 10:47:33 Előzmény Rahar
Kedves Rahar
Megendedi hogy egyáltalán ne értsek egyet az Ön szélsõséges véleményével.
Ami a filmben volt kimutatta a hatóságok hazudozását és a kis emberi sorsok semmibevevésit,a politikusok embertelenségét,mindegy milyen országban.Igenis azért vannak ott,van hatalmuk,hogy ilyen esetben is találjanak emberi megoldásokat,nem pedig ilyen barbár módon kivégezni a felesége elõtt,és még Ön ennek örül.Megértem, hogy extrém a helyzet,de a sok hazudozás,propagnda,nem segítés mire való.Biztos vagyok benne,hogy e féle szituációban a politukusok,és caládjaik az elsõk akiket mentenek,a többi egy kis porszem,adat,statisztika...stb.Felháborít a véleménye meg a film vége is.Ez nem hatósági megoldás,ez gyilkolás...igenis gyilkolás....,és még ezeket kitüntette az elnök....és aki kitalálna eféle helyi megoldásokat olyanok mint Ön,és azért van kiválasztava a megfelelõ hatósági helyre.....
4/10
crapgame 2012 márc. 26. - 23:19:19 4/10
A történet jó, a szereplõk meg nem.
Ennyi.

ja, és összességében a film sem.
8/10
Random_ 2011 máj. 23. - 14:22:16 8/10
Aki a költségvetés méretében méri a filmeket az szerintem ne alkosson inkább véleményt. Nem attól jó egy film, hogy sok milliárd dollárt költenek rá. A Fülke is egy telefonfülkében játszódik mégis szerintem egész jó történet.
Bizonyos tekintetben sokkal több kihívás egy olyan filmet forgatni ami helyszínben erõsen bekorlátozott.

Véletlenül akadtam bele a filmbe és nekem nagyon tetszett, pont az egyszerûsége és a szûk tér amelyben játszódik hiszen így lehet valósan érzékeltetni a kiszolgáltatottságot. A történet teljesen hihetõ és korrektnek tûnik számomra, nem látok benne logikai buktatókat. A stílus egyébként is tetszik, szóval lehet elfogultsággal vádolni, de úgy gondolom egyszer legalább érdemes megnézni.
6/10
zs9302 2011 jan. 29. - 17:20:45 6/10
Egy nézhetõen sikerült dráma. Tévében ez a produkció szuper lenne, moziban, dvd-n már nem állja meg olyan jól a helyét. 6 pont
feketevipera 2010 okt. 18. - 10:36:56
Kísérletképpen meg lehetett nézni, de nem volt valami jó. A feszültséget jól visszaadta, de amúgy kicsit vontatott, helyenként pedig majdnem giccses. Egyszer elég volt látni, nem estem hasra tõle.
6/10
Rahar 2009 nov. 13. - 03:06:15 6/10
Nekem tetszik ez a film, egyszer jó volt megnézni, de többször nem akarom, erõs közepes szintûnek tartom. Jó megoldások vannak a filmben, de a fõszereplõk primitívsége és önállótlansága nagyon zavart, persze ez nem a film hibája, gondolom ilyen egy átlagos amerikai állampolgár :)
Több dologban nem értek egyet az elõttem hozzászóló, illetve hozzáíró AvatáR Gil Maerth nevû delikvenssel. Szélsõséges helyzetekben igenis lelõttek és lelõnek embereket, ha az egész országot megfertõzheti egy ember mert nem hajlandó karanténba menni, akkor igenis meg kell állítani, stresszes helyzetben vagy ha sok embert kell megállítani, akkor csak a gyilkosság marad.
Minek mondták, hogy leszigetelés, ha utána a bent felgyülemlet mérgezõ porra hivatkozva utána elgázosítják szerencsétlent?
Azért, mert ha idõben leszigetelik a házat és fenn is tartják a karantént, akkor nem kerül be vírus, de mivel az asszony bejuttatja, ezért zárt részben, nagy melegben sokkal jobban szaporodnak, ráadásul mutálódik is.
nem lett volna jobb, ha kiráncigálják ÕT IS, mikor keresték a nõt???????????
Azért zárják be és azért gázasítják el az egész házat, hogy a mutálódott vírust megsemmisítsék. Ha kiráncigálnák, akkor megszûnne a karantén és a vírus kiszabadulna.
Én csak nem értem, hogy miért nem ciángázt alkalmaznak, egy szippantás és azonnal minden melegvérû élõlény elpusztul, ezt a vírusok és a baktériumok sem bírják.
A Vége borzasztó rémálom, az ellenségének se kívánhat senki ilyesmit.
Hát én ennél keményebbet is kívánok, amit most nem részleteznék. Szerintem ennél borzasztóbb dolgok is történtek és történnek. például a nagy szent inkvizíció vallatásai sokkal borzasztóbbak voltak ennél és ez csak egy példa az sok közül.
dr66 2009 aug. 26. - 23:56:17
Huhh,nagyon jól megcsinálták azt a feszült és egyre feszültebb baljós hangulatot ami a filmet jellemezte.Lassan nekem is klausztrofóbiás érzéseim kezdtek lenni de igy volt a jó.
AvatáR Gil Maerth 2009 aug. 07. - 10:21:34
Idegileg kemény film. Végig feszült.
Ebben a filmben nincsenek nagy távolik, sem körbejáratott nagy-svenkek.
Az egész lekerül akisemberek szintjére és nem is mozdul onnan.

Nem látványos
De remekül adja visza a túlságos stresszt, a Tér beszükülését, a szeprációt a Fal két oldalán...

Az ál és igazi információk keverednek.
Vesébelátó, ahogy a nõ azt mondja az anyjának: Fogalmad sincs mi történik itt valójában.

A gyanús dolgok, a rettegés csak nõ.
Az egész lélektanilag irtózatos- leendõ pszichologusoknak szakdolgozatra ideális.

A "Senki sem segít " feeling pedig rátelepedik a Filmre.

itt is kiváloan érvényesülének azok a tételek, hogy az emberiségnél a magas technológia szerepe NAGY.
és hogy megszünésükkel óriási kinszenvedés van, és kábé aközépkorba hullunk vissza.

érvényesül a nagy igazság, hogy:
"Minél fejlettebb egy társadalom annál sérülékenyebb."

ezért van az, hogy a tudorok meg fõokosok szerint az afrikaiak nagy eséllyel túlélnének egy - a világ más tájain elhuzódó- atomháborút

De ami jellegzetessé teszi a Filmet, az az elképesztõen szemét aljasságok sora:

Rendben van, hogy szélsõséges helyzet szélsõséges megoldásokhoz vezet(het)
de az azért mégiscsak sok, hogy embert lõnek le,meg élve elgázositják õket !!!!!!!

A vége tényleg ÉRTHETETLEN, ÉRTELMETLEN.
Bár a Film következetesen felépíti.

Minek mondták, hogy leszigetelés, ha utánna a bent felgyülemlet mérgezõ porra hivatkozva utánna elgázosítják szerencsétlent?

nem lett volna jobb, ha kiráncigálják ÕT IS, mikor keresték a nõt???????????


A Vége borzasztó rémálom, az ellenségének se kivánhat senki ilyesmit.
én ezzel álmodtam:

az ablakokra, ajtókra funérlemez kerül, koppannak rajta a kis szögek...
Mindent bedeszkáznak, hiába futok...
Közben ömlik a gáz, ami leégeti a nyelõcsövem.......

Szóval ISZONYATOS.

A leginkább az a cinikus megjegyzés zavart, hogy EZEK UTÁN az Elnök kitüntette az akcióban résztvevõket.

Hát én nem pont kitüntetést adtam volna nekik, hanem valami mást. :((((((((((((
És miféle elnök az ilyen, aki ilyen protokollra ad belegyezést?????
(emberek lelövése/elgázosítása/kijelölt házak lerombolása...)

EKKORA ellenállás azért nem lehetett.
(Pláne ha mindneki tudja a belvárosban, hogy õ beteg)

a Film kiváló és sötét példa arra hogy a Hatóság mennyire nem segítõkész.
Nem adtak se gyógyszert, se bõvebb felvilágosítást.........

Csak azért nem adok pontoit rá, mert megviselt az egész, többször már oda se néztem, és nem azért mert nem birom.
Hanem azért mert ez az Emberiség sötét foltja.
nNm maga a Film, hanem hogy esetleg megtörténhet.

Így... vagy még ÍGY-ebben.
:........(((((((((((
Összes hozzászólás