Otthonkeresőben

Bakancslistához adom
Where God Left His Shoes
amerikai filmdráma, 96 perc, 2007

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Amikor Frankot (John Leguizamo), feleségét Angelát (Leonor Varela) és a két gyermeküket kilakoltatják New York-i lakásukból, akkor nincs más választásuk, egy hajléktalanszállóra kell menniük. Karácsony este jó hírt kapnak: a közelben új lakásokat építenek, ahol még egy lakás lefoglalható, viszont Franknak a nap végére munkát kell találnia, hogy teljesítse a jelentkezési feltételeket.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
fzsolnai@gmail.com 2011 aug. 16. - 15:17:30
Érdekes olvasni ennyi nagytudású önfeláldozó ember véleményét.Egészségesen aki elött még perspektiva van remekül beleérzi magát másnak a helyzetébe.Isten ne adja hogy bárki olyan helyzetbe kerüljön PL:Végsõsdáimos rákbetegség,egy bebukott hitel kilakoltatással stb.stb.Kivülállóként könyû az öngyilkolásrol beszélni.
Tibag05 2011 aug. 16. - 14:50:07 Előzmény ildimix
ja! "a nap végére munkát kell találnia, hogy teljesítse a jelentkezési feltételeket."
mutassanak egy ilyen várost!!!!!
Tibag05 2011 aug. 16. - 14:48:39 Előzmény lohana
egyetértek!
mi meg is beszéltük a párommal, ha ilyen helyzetbe kerülünk valaha tuti kitalálunk valamit, hogy hogy "vessünk véget" az egésznek!! csakhogy!!! pl. vannak jó magas épületek, de ha nem tudsz pont fejjel lefelé ugrani, nem biztos sikerül! márpedig annál nincs rosszabb!! lebénulva ha akarnád sem tudnád magad hazavágni! Tehát nagyon nagyon meg kell "adni a módját", hogy biztos legyen. arról nem beszélve, könnyû mondani! meg tervezgetni! végre is kell hajtani! nagy erõ kell ehhez!Látod a magatehetetlen, igazán halmozottan sérült emberek is foggal körömmel ragaszkodnak az életükhöz, pedig sokaknak tényleg nincs értelme! Szóval nem könnyû, de az elvvel bizonyos és spec. helyzetekben egyetértek.
offtopic
ildimix 2011 ápr. 03. - 20:39:37 Előzmény Honey72
Sziasztok!

Tegnap megnéztem a filmet és nekem nagyon tetszett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Szerintem a mai életrõl szól! Sajnos nálunk is egyre több a kilakoltatás, ezzel nem mondtam el semmit a filmrõl, ezek csak tények.

Mindenkinek kellemes napot holnapra!

Üdv: Mixi
10/10
Honey72 2011 febr. 12. - 11:48:54 10/10 Előzmény lohana
Nagyon régen nem láttam én sem ilyen jó filmet!!!
És pontosan arról szól a film, hogy elvileg minden reménytelen, de ez a boxoló pasi reménykedik!
Egy napon keresztül tényleg árkon bokron át szalad, találkozik az emberek közönyösségével,a bürokrácia packázásaival, de nem adja fel.
Szerintem sokan inkább tanulhatunk belõle, mintsem arra gondoljunk, hogy oldjuk meg suicidiummal a nehézségeinket.
És a filmnek van vége...elhangzik a szeretlek szó-merthogy korábban, amíg a kisfiú erre rá nem kérdezett, nem is szerette ezt a fiúcskát, és csak utána látta egyértelmûen, hogy mindenben mellette áll ez a kis 9 éves!
Számomra nagyon megható volt a film
lohana 2011 jan. 29. - 18:58:33
Hát ezt a filmbeli életérzést elég nehéz átérezni, mivel ebben az országban nincsenek ilyen szintû emberi kapcsolatok vagy lelkek, akik ilyen szabadon képesek a szeretetet ilyen szabadon és önfeledten megélni. Sajnos bármely ország emberét nézzük teljesen normálisak és szabadok, míg itt mindenki blokkolt és nagyon számító és ez az emberei kapcsolatokban is megmutatkozik.

Egyébként nem értem ezt a fajta életet, hogyha valaki már annyira lecsúszott hogy honntalan, akkor miért választja az életet, mindíg lehet mást tenni, önnkezével bármikor véget vethet a szenvedésnek, miért hagyják az emberek ezt a lepusztúltságot miért élnek benne, nem értem. Egyébként nanapság mindenki felett ez lebeg, bármikor kirúghatják máról holnapra és akkor ez lesz belõle, szal akkor nem is érdemes lenne családot alapítani.
10/10
2010 dec. 06. - 11:36:15 10/10
Régen láttam ilyen jó filmet!
Persze hogy elõfordulhat ilyen csak nem szokták 'reklámozni'. Sajnos nagyon életszerû a helyzet, egyre több a hontalan ember, viszont az elég ritka hogy ennyi megpróbáltatás után valaki (jelen esetben az apa)ennyire ember tudjon maradni szinte a végsõkig. A film végén a metrókocsiban utazva karácsony este látszik hogy a fiú szinte átveszi az apa szerepét és megpróbál valami fényt hozni szerencsétlen életükbe, ahogy azt a csokoládét elkezdi dobálni a többiek szájába. Kiderül hogy még meglepetéssel is tudnak egymásnak szolgálni amikor a kisfiú megtudja hogy nem is allergiás a mogyoróra...
Az meg hogy hova viszi õket a szerelvény az tényleg mindenkinek a fantáziájára van bízva: vagy megtalálja õket az az idõs ember, aki a keresésükre indult vagy a teljes kilátástalanság felé utaznak tovább.
A szeretet és a bizalom minden esetre nagy szerepet játszik abban, hogy még együtt vannak.
jeffero 2010 dec. 05. - 17:07:26 Előzmény csiharbrigi
Szerintem leadták végig, mivel lement a stáblista is a végén, de tényleg olyan kissé befejezetlennek tûnt, mintha a nézõ fantáziájára bízták volna, hogy találja ki, mi lesz a család sorsa.
--spoiler kezd--
Afféle életérzés, az összetartás, összetartozás érzése jött át a film végén, hogy annyi megpróbáltatás, hosszabb hajléktalan lét után végül mégis egymás mellett maradtak.
--spoiler vége--
csiharbrigi 2010 nov. 29. - 22:17:44
Én is nagyon hiányoltam a film végét, remélem szombaton megnézhetjük a befejezését is.
10/10
theater 2010 nov. 29. - 22:05:29 10/10
Egy kis hiányérzetem volt a film befejezésével kapcsolatban...Szerintem nem adták le a végét...?