Óvakodj az idegentől!

Bakancslistához adom
Never Talk to Strangers
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai-német thriller, 86 perc, 1995

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Dr. Sarah Taylor, a megbecsült pszichiáter egy vád alatt álló sorozatgyilkos pszichéjét boncolgatja. El kell döntenie, hogy Max Cheski valóban elmebeteg-e - ahogy ezt a védőügyvédje igyekszik a bírósággal elhitetni - vagy csak szÍnleli a skizofréniát. A csinos doktornő megismerkedik a rámenős, feltűnően férfias Tony Ramirezzel. Sarah-t az első pillanattól fogva lenyűgözi a fiatalember, ugyanakkor tart a rendkívül kiváncsi idegentől.
Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2021 márc. 24. - 12:57:16 Előzmény Queen999
"a mai nyálas, felkapott, semmitmondó filmek jönnek be, "
A fenéket. Még csak nyálas film sem kell, elég, ha pozitív a végkicsengése, már azt is porrá alázzák, hogy "amcsi szar", "hollywoodi vacak", stb. A magyar ember a végletekig ki van éhezve a nyomorra, a szomorúságra, a tragédiára, de mindenképp negatív befejezésnek kell lennie, hogy elnyerje a tetszést.
Én legalábbis így tapasztalom, mikor a kommenteket olvasom. Ízlés dolga....
A film számomra nem is túl jó, nem is túl rossz. Egyszer láttam, kb. 20 éve. Amiért leginkább megéri megnézni, az Banderas.... Épp ilyen pasit írt fel nekem az orvos. Mármint az akkori Banderast, mert hát valljuk meg, nem túl előnyösen öregszik.
10/10
Queen999 2017 aug. 19. - 01:53:45 10/10
Nos, ahogy nézem a véleményeket, az emberek többségének nagyon nem tetszenek az efféle filmek, s ennek két oka lehet:
- nem értik a logikát, és rávágják, hogy hülyeség;
- a \"mai\" emberkéknek ugye a mai nyálas, felkapott, semmitmondó filmek jönnek be, ami inkább nevetséges a szomorú helyett, DE, inkább elmondom a véleményemet ezzel a filmmel kapcsolatban.

Ezt a filmet elõször kiskoromban láttam, ami nagyon nem volt jó ötlet, mert kicsi voltam (hát igen), és még nem igazán értettem meg ennek az egésznek a lényegét. De hogy a jelenhez érkezzünk, keresgéltem, hátha rábukkanok újra erre a filmre, és hála Istennek, megtaláltam, mert égen-földön csak kerestem, azt hittem már a semmibe foszlott. Nos, így felnõtt fejjel újra megnéztem, és ugyanazt tudom mondani, mint régen, hogy ZSENIÁLIS!

SPOILER lehet benne!!!

Mikor megnéztem az elõzetesét, szokáshoz híven, azt hittem, hogy itt egyedül a férfi lesz az elmebeteg, de ... na mindegy, térjünk vissza. A film elsõ néhány percével úgy voltam, hogy egész jó, leköt, de aztán hopp, befut az a rejtélyes idegen, és akkor azt hittem (ismétlem), hogy õ lesz mindvégig a gonosz, aki csak a rosszat akarja a nõnek. Na, felpörögnek az események, feszült figyelemmel nézem, hogy most mi a lényege ennek az egésznek, és még mindig azt hiszem, hogy a férfi a ludas az egész \"balesetben\". És kérdések merülnek fel bennem: Miért van ott mindenhol? Miket titkol? Ki ez az ember? Stb. stb. stb. Nos, nem szeretném részletezni most, hogy miket csinált (akkor gonosznak gondolt illetõ) drága szereplõnk, de megkérdeztem magamtól, ezt most miééért?! Mi értelme? Nem kaptam még mindig logikai magyarázatot, pedig még csak a közepénél tartottam. Egyre jobban fokozódtak az események, én feszült figyelemmel néztem, hol megijedtem, hol sírtam a félelemtõl (nem vicc), és akkor BUMM elérkeztünk a végére (NAGYBETÛS SPOILER KÖVETKEZIK, SENKI SE OLVASSA TOVÁBB, HA MÁR IDÁIG ELJUTOTTÁL). Elérkeztünk a végéhez, felbukkan újra a pasi (távol volt) a nõ apartmanjába. Ugye a nõ sokszor félt, ugyanis rossz dolgok történtek körülötte (nyílván), és a fickó ezt az egészet felvette videóra, hogy megtudják ki teszi ezt valójában. Nos, amikor a pasi mutatja a felvételt, és meglátjuk ki teszi mindezeket a rossz dolgokat a nõvel (ilyenkor már gondoltam, hogy a férfi nem lehet, de akkor ki?). Na ki az? Látom, hogy maga a NÕ! MIIIVAN? Ez most komoly? Oké, egy perc néma csönd. Tehát, nem egy szokványos filmrõl van szó, hiába osztogatja itt az észt a sok okoska, meg hogy összecsapott.. Istenem, mitõl lenne ez a film összecsapott? Megtudjuk, hogy a nõ mitõl lett beteg (de tényleg nagyon beteg), miért csinálta ezt ... errõl nem tehet. Mentális zavar. Nem azt mondom, hogy védem, de azért valamilyen szinten sajnálom. Az apja megérdemelte a halált, de hogy a pasit is megölte? Aki mellette volt, segített neki, és TÉNYLEG szerette? Õ legalább túlélhette volna. Na, legalább õ maradt volna életben. Mindegy, lapozzunk.. Néhány hónap elteltével újra a nõt láthatjuk, újdonsült ... barátjával? Asszem. Aztán mondja a pasas neki, hogy \"úgy örülök, hogy újra a régi vagy\", vagy valami ilyesmi, és aztán becsukódik a lift ajtaja, a nõ \"szemünkbe\" néz, és BUMM film vége. Okééé

A film mai napi sokkol engem. Tehát ilyen filmet, ilyen rohadt jó filmet életemben nem láttam .. SOHA. A zenérõl beszélve... JÉZUSÚRISTEN! Nem túlzok, a zenék benne egyszerûen gyönyörûek, félelmetesek, félelmetesen gyönyörûek... igen, tényleg így van. A színészekrõl ... Antonio és Rebecca tökéletes választás volt, PERFECT, a többirõl nem szeretnék mit mondani, mert egyrészt nem ismerem õket, másrészt, nem õk a fontosak, de attól még jól eltudták játszani az adott szerepet. Én tényleg nem értem mi a hiba ezzel a filmmel a többiek szerint. De nekem örök kedvenc. Le a kalappal!
4/10
gimbiikeeh 2013 máj. 27. - 11:48:03 4/10
Azt hittem jó film lesz. Megint tévedtem. Unalmas, összecsapott, semmit mondó volt. Persze egyszer meglehet nézni, de kb. másnap már nem fogsz rá emlékezni.

4/10
10/10
szerelmes 2013 ápr. 01. - 17:50:32 10/10 Előzmény melinda20082
Szerintem meg pont a végével lett teljes a sztori, nagyon jó befejezés, nem olyan klisés mint a többi ilyen kategóriájú film. Banderas jól játszik benne :D
4/10
melinda20082 2012 ápr. 11. - 18:16:36 4/10
Hát ez a film pocsék. Pedig lehetett volna jó film, de a végét nagyon elszúrták.
István a Király 2006 jún. 16. - 18:02:34
Tiszta 5-ik Sally:)