Özönvíz előtt

Bakancslistához adom
Before the Flood
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 96 perc, 2016

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa - valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
andru1@freestart.hu 2020 ápr. 08. - 11:58:12 Előzmény MattColors
És van olyan trükk is a marketingben, hogy SZÜKSÉGLETGENERÁLÁS. "Mert én megérdemlem!" A reklámok úgy hatnak az érzékszerveinkre, hogy sokszor azt észre sem vesszük.
8/10
pihes 2019 ápr. 29. - 14:47:55 8/10
Ennek nem szabad ellentmondani, valós problémával küzd az emberiség!
Mintha csak először láttam volna, nagy figyelemmel követtem ismét.

8/10
6/10
Silmaril 89 2018 febr. 12. - 23:59:34 6/10
Készültem erre a dokumentumfilmre,direkt olyan idõpontot választottam amikor teljesen rátudok koncentrálni.Szó szerint a megváltást vártam benne.
Azon felül,hogy valamennyire valós a probléma,hatalmas csalódás volt.Dicapriot korának egyik legjobb színészének tartom,maradjon is annál a pályánál.Néha-néha beugrott,hogy Gáspár Gyõzõ is vezethetné a Minden tudás egyetemét.De én vagyok a hibás,mert túl gondoltam.Gyakorlatilag szembe állítottak óriási cégeket akiknek más-más a a hasznos.Mintha az étkezésrõl kérdeznénk meg egy hús fogyasztót és egy vegetáriánust.
10/6 csak a jó szándék miatt.
8/10
MattColors 2017 ápr. 10. - 20:28:34 8/10 Előzmény ilali
Javaslom megtekintésre: "Ki ölte meg az elektromos autót?"
Fent van youtubeon is... A technika régóta adott, lemondtunk róla, kényelmi szempontok miatt.
8/10
MattColors 2017 ápr. 10. - 20:26:39 8/10
Nem az -egyén- hibája, hanem a -tömegé-... A fogyasztó tömegé. A tömeg befolyásolja a jövõ alakulását. Hiába van díler, ha te nemet mondasz a drogra, a díler annyival kevesebbet ad el. Ha senki nem megy hozzá, bukta az üzletét. Csak akkor van kínálat, ha kereslet is van rá...
Amennyiben bennünk ez nem tudatosul, akkor változás sem lesz, pedig már van alternatíva, és nem várni kellene a sült galambot, hanem kiharcolni amit akarunk. A tömeg kezében van a hatalom, nem a politikusokéban! Ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni emberek...
8/10
MattColors 2017 ápr. 10. - 20:20:28 8/10 Előzmény Laccerx
Pedig elég egyértelmûen elmagyarázta, de ha nem is jött le elsõre, nézd meg a Tesla projekteket... Akkumulátorokat gyártanak igen, napelem rendszerekhez.
Laccerx 2016 nov. 11. - 08:22:02
Mondjuk számomra nem derült ki pl, hogy mit is akar Elon Musk a gyárával. Mit gyárt, amibõl száz ilyen gyár ellátja a bolygót. Gondolom, akkumulátort. Csak azokat fel is kell tölteni, ez egy lényeges hiányzó láncszem (meg még sok más amirõl nem beszélnek). Szóval nem ilyen egyszerû a dolog. Persze nem férhet bele minden egy másfél órás filmbe, de azért ennyire nem szabadna elnagyolni ezeket a kérdéseket, mert könnyen válik hiteltelenné a film.
ilali 2016 nov. 02. - 23:04:23
***OFF***
… ugyanazok a gyomirtószerek, amelyek a szántóföldek termését oly nagymértékben növelni tudták, a háborúban arra szolgáltak, hogy óriási területeket pusztítsanak el, ugyanis amit a katonai nyelvben „lombtalanításnak” neveznek, az a valóságban a teljes vegetáció (és ezzel együtt az állatvilág) irreverzibilis lerombolását is jelenti.
Az alkalmazott tudománynak ez a kettõssége egyértelmûen az ember ellentmondásos természetének a következménye. …
A technika, a széles körben elterjedt ellentétes vélemények ellenére, mindenképpen az ember „természetes” megvalósulása. Nincsenek saját törvényei, azoknak a törvényei uralkodnak, akik ezt a technikát kifejlesztették és kezükben tartják. Nem valami autonóm technika lett úrrá az embereken – ez azoknak az alibije csupán, akik a XX. századot nem tudják összeegyeztetni a bibliai idõkbõl származó erkölcsi elvekkel –, hanem arról van szó, hogy az ember nem bír zöldágra vergõdni a saját mûvével. …
Várható, hogy a tudósok belátható idõn belül az emberiség rendelkezésére bocsátják azokat az eszközöket, amelyekkel megszüntethetik a környezetszennyezés problémáját. Csak az a kérdés, hogy az emberiség még idõben kész lesz-e arra, hogy ezeket az eszközöket használja is.” J.R. / 1981
***OFF mert harmincöt éves gondolatok***
10/10
AlFipapa55 2016 nov. 02. - 19:32:41 10/10
máshol meg vetitik az Irány a mars,
ez film bemutatta milyen veszélyeket okoztunk "magunknak" és most a marsot is tönkretesszük?????
itt a csodás kék bolygón tegyünk már rendet!

"A legnagyobb környezetszennyezés maga az ember"