Özvegy menyasszonyok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar krimi, 70 perc, 1964

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Kovács rendőr őrnagy (Pécsi Sándor) Kormos (Garas Dezső), az eltűnt taxisofőr után nyomoz. A rendőrség felhívást tett közzé, hátha valaki ismeri a férfi jelenlegi tartózkodási helyét. Ami azonban a felhívást követi, igazán figyelemreméltó. Hat különböző korú és társadalmi helyzetű "hölgy" jelentkezik, akik mindannyian az eltűnt személy menyasszonyának vallják magukat. Kormos - aki hetedik menyasszonya rabiátus apja elől menekül - a rendőr őrnagy védelméért könyörög. Cserébe megígéri, elárulja a nagy titkot, hogyan lehet a nőket ilyen sikeresen levenni a lábukról…

Stáblista:

Szereplők

Kormos József
Kovács Péter rendőrőrnagy
Kalocsai Pál

Hozzászólások

Szerinted?
bioLarzen 2017 márc. 25. - 02:08:43 Előzmény pneklara
Rajz János pedig egy párperces epizódszerepben bukkan fel csupán.
pneklara 2014 ápr. 21. - 22:42:27
Gordon Zsuzsa, Galambos Erzsi, Szemere Vera - még eszembe jutottak.
pneklara 2014 ápr. 21. - 22:34:17
Nem tudom, hogy a novellaíró Fedor Ágnes, vagy a rendezõ Gertler Viktor érdeme ez a jó humorú, szatirikus alkotás.Nem is nevezném kriminek a mûfaját, mert nem izgul,borzong a nézõ, hanem minden percben nevet, mosolyog a szereplõkön. Ez a film jutalomjáték a khm. nem elõnyös külsejû színésznõk, és színészek számára. Sõt, némelyikük megmutathatta, hogy a drámai szerepeik mellett kaphatók humorra,szatírára, némi bohóckodásra is.
Kár, hogy a Port.hu, ki tudja milyen meggondolásból, meg sem említi a színésznõk nevét. Pedig Máté Erzsi nagyon jó volt a szerepében. De Mezei Mária,Soós Edit,Pásztor Erzsi is. A többi menyasszony nevét nem tudom felidézni.
Életszerû volt viszont a szituáció. Könnyû meghódítania az egyszálbél, jelentéktelen külsejû gavallérnak a pasikban láthatóan válogatni nem tudó nõket.Garas Dezsõ, Rajz János által megformált házasságszédelgõk jó pszichológiai érzékkel használják ki, verik át a látszólag értelmes nõket is.
A filmismertetõ valóban köszönõ viszonyban sincs a látottakkal. A készítõje bevette a humorgátlót, hogy bármit is komolyan vett a filmbõl?Bár ha megtörtént bírósági ügyiratok alapján készült a novella, akkor lehetne szomorú,megdöbbentõ, érthetetlen... is, de itt mindent a humoros oldala felõl közelítettek meg az alkotók.
Érdemes 1 órát szánni a filmre.
Dolphus Lundgrennus 2014 ápr. 21. - 21:08:58
folyt: öregjei miatt is...
Dolphus Lundgrennus 2014 ápr. 21. - 21:08:16
Már a Skoda Octavia miatt érdemes volt megnézni...persze a színjátszás nagy
LexH 2013 nov. 23. - 18:06:48 Előzmény 4427
Hát igen, az ismertetõ írója nálunk többet látott bele a sztoriba...
Garas jó lett volna a házasságszédelgõ szerepére és a menyasszonyok is mind - együtt és külön. A fordulatos, izgalmas cselekmény hiányzott csak az egészbõl.
Eszméletlen, hogy a rendõrök akkoriban milyen cuccokat hordtak. Pécsi Sándoron legalább tíz kilót nyomhatott csak a kabát.
adamnagysweetmovie 2013 febr. 28. - 23:11:31 Előzmény Ghanima
:JJJ
8/10
4427 2011 dec. 30. - 15:07:43 8/10
Aki látta a filmet, olvassa el az ismertetõt! Óriási. Kész röhej!
ehajno 2011 dec. 30. - 12:35:01
Szerinted nincs manapság házasságszédelgõ? Az egyáltalán nem függ az éppen aktuális politikai helyzettõl! Ne röhögtess már!
Hogy te nem találkoztál ilyennel, az nem jelenti, hogy nincs.
Hidd el, hogy ma is vannak, ugyanúgy hitegetik a nõket, elcsalják a pénzüket, az értékeiket! Egy nõ nem adja oda mindenét annak, akit nem szeret! Mivel ma is nagyon sokan vágynak szeretetre, ezért sajnos még mindig él ez a fajta bûnözés. :(
Ford Mustang 2011 aug. 14. - 14:15:02
Krimi? Ez egy vígjáték. :D
Ghanima 2009 nov. 07. - 14:48:43
Franc... karikaturisztikus... hogy mi a csudáért használtam ezt a szót... :-) Nagyképûség... hümmm... :-))
Ghanima 2009 nov. 07. - 14:47:35
És tegyük hozzá, kiváló színészek! Éppen annyira túljátszó módon csinálják a dolgukat, ahogyan az egy karikarisztikus ábrázolásnál elvárható.
Rajz János, az öreg házasságszédelgõ... :-))
Egyébként Fedor Ágnes a Nõk Lapja munkatársa volt, ha jól tudom, a levelezéssel foglalkozott. Ezért aztán - egészen biztos vagyok benne - sok hasonló esetrõl olvashatott. Most, hogy így láttam a filmet, eszembe jutott, hogy mára teljesen eltûnt a bûnözõi palettáról ez a "bûntett" azaz a házasságszédelgõ! Pedig ez valóban nagy eset volt már talán a húszas évek - ha nem elõbb - óta. És a "létezõ szocializmusban" is az maradt, mindaddig, amíg a lányoknak férjhez illett menni x éves korig, mert különben vénlányok maradtak. Ebbõl is látszik, hogy _valamilyen szintig_ a Kádár-korszak mennyire hasonlított az elõzõ korok kispolgári ideáljához. A politika persze tiltott területnek számított! :-))
far vik 2009 nov. 07. - 13:58:24
Spoiler:


"Hoztam még egy vacsorát - meghalt a hármas! Besz@rás! :)) Egy régi és kicsit szockós, de pryíma vígjáték
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!