Palackposta

Bakancslistához adom
Flaskepost fra P
16 éven aluliak számára nem ajánlott dán-svéd-német krimi-dráma, 112 perc, 2016

Értékelés:

157 szavazatból
Szerinted?

Skóciában egy palackba zárt üzenetet sodor partra a tenger. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. A vizsgálódó helyi rendőrök kiderítik, hogy a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban. Így kerül az ügy a koppenhágai rendőrség döglött aktákkal foglalkozó Q-ügyosztályára, Carl Morck nyomozó asztalára. Carl, valamint segítői, Assad és Rose gyorsan rájönnek arra, hogy a levelet egy bizonyos Poul Holt írta, akit öccsével együtt raboltak el tizenhárom évvel ezelőtt, ám az eltűnésüket annak idején nem jelentették. De élnek, élhetnek-e még, s ha igen, vajon hol?
Bemutató dátuma: 2016. augusztus 25. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
KDBianka 2020 ápr. 04. - 19:11:27 10/10
Szuper film!
8/10
Vídia. 2019 okt. 08. - 20:55:01 8/10
A Palackposta a harmadik Q Ügyosztály-os film, az első rész címe Nyomtalanul, a másodiké a Fácángyilkosok a 4. pedig a A 64-es betegnapló.
A 4 rész közül ez a kakukktojás..
A hangulattal a klisék ellenére nem volt gond, na de a
*******KISSÉ SPOILER******

bénázás?! ez nem a Q ügyosztály volt, hanem a balfasz-osztály..
ennyire ész nélkül akkor sem nyomozhattak volna,h ha direkt így akarják..
ez már vicc, komolyan azon drukkoltam,h valamelyiküket ollózzák már tökön,hátha felébred..
be voltak kábulva, mint a magyar hangok,
lehet,h Stohl Buczi eufóriájára írta meg könyvét Jussi Adler-Olsen..
Mátéka 2019 márc. 25. - 02:24:08
Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat és szerintem pont nem volt felkészületlen a rendőrség. Végre nem akadályozták a duónk nyomozását, hanem kérdés nélkül segítették. Most mozgott először olajozottan a gépezet. Továbbá ha minden klappolna, nem lenne izgalmas egy film sem. Az meg, hogy a páros megfáradt?! Spoiler......... a sztoriban eleve megfáradtak, feszültek, carl a téboly küszöbén stb. Aki látta az előző kettőt nyugodtan nézze meg! Nem fogja megbánni! A film teljesen rendben van, nem váltja meg a világot, de kellően le tudja kötni a nézőt. 10/8
10/10
mozi mosbourne 2019 márc. 17. - 04:34:05 10/10
A négy film (Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta, 64-es betegnapló) megtekintése után azt kell mondanom, hogy a vélemények többségével ellentétben engem ez a rész fogott meg leginkább. Végig izgalmas, feszült, drámai alkotás, morális kérdéseket feszegetve, katarzissal lezárva. Az előzetes alapján kicsit tartottam némi vallási (vagy inkább -ellenes) ideológiai hangvételtől, de szerencsére szó sincs ilyesmiről. Nálam 10/10.
Persze minden véleményt érzések szülnek. Az enyémet is. Meg tudom érteni, ha valakire másképp hat a film - vagy nem hat. Ha valahol az x-edik percben felerősödik az érzés, hogy amit nézek, az de jó - vagy de rossz, akkor onnantól kezdve minden ezt fogja alátámasztani, és nyilván egy rakás okot össze tudok szedni az értékelésem igazolására.
4/10
Trap 416 2019 márc. 08. - 13:08:53 4/10
A Fácángyilkosokban és a Nyomtalanul-ban még jól működő páros, a kiégett Carl, és arab társa, Assad ezúttal folyamatosan a fásultság és unottság látszatát keltik, az eddig ütős duó úgy tűnik, megfáradt, egyszerűen rosszul mutatnak egymás mellett a vásznon. A nagyjából kétórás játékidő alatt többször előfordult, hogy – az egyébként mindig remekül játszó – Nikolaj Lie Kaas nem tudott mit kezdeni Carl szerepével, aki az előző filmadaptációhoz képest itt gyakorlatilag önmaga árnyéka; olyan, mintha a színészt és a figurát egyaránt kiherélték volna. Első jeleneteiben meg sem szólal, csak néz ki a fejéből, amit drámainak szántak, de nevetséges lett. Assad - akinél az arab jelzőt használtam, mert körülbelül ennyiben ki is merül a karaktere – elbaszott álbölcseleteivel, illetve a környezetére kivetített szabad vallásgyakorlásával megy társa és a néző agyára. Erőltettek a köztük lévő szócsaták, az pedig végképp nem látszik rajtuk, hogy barátok és kollegák lennének. Carl egyébként jóval érdekesebb figura partnerénél, ő az a fajta nyomozó, aki a francia zsarukhoz, és a norvég krimik alkesz rendőr főhőseihez hasonlóan a reggeli kávét is rummal ötvözi, rémeket lát és emberileg teljesen kiégett munkájától. Sajnos ezt itt teljesen hatástalanul ábrázolják, legjobb esetben is csak röhejt kiváltva. A Fácángyilkosok és a Nyomtalanul sem voltak tökéletesen elkészített mozik, de a hangulatot remekül sikerült bennük elkapni, és olyan atmoszférát teremtettek, ami tökéletesen megágyazott két komor hangulatú, sötét filmnek. A Palackpostában már ezzel is bajok vannak, egyszerűen képtelen a rendező megragadni a néző figyelmét, teljesen vontatott és érdektelen a történetvezetése, a cselekmény rendre unalomba fullad. Az a néhány pörgősebb, izgalmasabb rész - amikor a papot üldözik - is túl rövid, mindössze arra elég, hogy kis időre kirángasson minket a film által prezentált gyenge középszerből. Ráadásul azoknál a jeleneteknél, amikor fordulóponthoz érkeznénk, és lehetne valami, amiért érdemes a képernyőt vagy a vásznat nézni, Hans Petter Moland rendre a legkiszámíthatóbb és legsablonosabb megoldást választja a figyelem fenntartására. Rossz látni, ahogy az idő előrehaladtával egy izgalmas thriller helyett unalmas tucatfilm bontakozik ki. A főgonosz pap úgy néz ki, mintha Edward Nortont és Ryan Goslingot keresztezték volna, de alakítása utóbbinak a színvonalát sem éri el, ahogy a ráírt figura is olyan, mintha a legköpedelmesebb klisék alapján gyúrták volna össze. Motivációt hétköznap délutáni krimisorozatokhoz hasonló, öt ruppót nem érő, hatásvadász elemekkel tarkított flashback-ekkel szemlélteti a film. Izzadtságszagú, triviális és gagyi, ami az egész Palackpostáról elmondható. 4 pont
5/10
Csolnak 2019 jan. 17. - 13:36:14 5/10
Unalmas film, a másik kettő jobban tetszett.
Edmond Dantes 2019 jan. 11. - 09:37:19
Jó film ez is, de Fácángyilkosok és Nyomtalanul jobb volt. Én vagyok az utolsó, aki egy film logikai-dramaturgiai hibáit jegyzeteli-kifogásolja, de a Palackpostában már nekem is kicsit sok volt a rendőrség szervezetlensége, amatőr húzásai és az abból következő baklövések, amiket itt lejjebb mások már emlegettek. A "vallási szálra" azonban szükség volt, de ez már:

***SPOILER***
A tettesnek valahogyan a gyerekek családjának bizalmába kellett férkőznie, így tudott.
***SPOILER VÉGE***
AdiRicka 2018 dec. 10. - 15:08:18
Ezt a filmet láttam először a sorozatból, akkor még nem tudtam, hogy több része van, egyedülálló filmként is működik, szerintem az eddigi összes rész ugyanazt a minőséget hozza. Jó egyszer nézhető krimifilmek, 7 pont.
6/10
Ferenc Geisz 2018 aug. 25. - 16:55:40 6/10
Az egyébként kiváló sorozat eddigi leggyengébb darabja, sajnos több logikátlan történéssel. Az előzőekben felsoroltakhoz én még a kisfiú kocsiba rángatását tenném hozzá. Minek kellett, amikor önként beszálltak? Persze, ha nem ez történik, a kutyasétáltató nem figyel fel, és bukik a történet, de ez így akkor is elég béna.
k1531 2018 júl. 30. - 17:15:09
Nyomtalanul, Fácángyilkosok
10/10
Alsónadrág 2018 júl. 22. - 00:22:47 10/10
Melyik a másik kettő? Köszönöm
10/10
Alsónadrág 2018 júl. 22. - 00:21:04 10/10 Előzmény Viharsziget
Melyik a másik kettő? Köszönöm
olahmiki1959 2018 jún. 25. - 02:02:16
Hát, ha Skandináviában tényleg ilyen lassú felfogásúak és fatökűek a rendőrök, akkor ott elég nagy baj van...
Egyébként nem lett volna rossz film, bár, hogy a vallást már megint mi a fenének keverték bele, azt most sem értem.
10/10
caomilla4 2018 jan. 10. - 13:25:36 10/10
Nagyon izgalmas volt. 10/10
10/10
Viharsziget 2017 nov. 14. - 19:33:44 10/10
Mind a három rész zseniális, az egyik kedvenc rendõr párosom lett ez a két fickó.:)
kybuck 2017 ápr. 17. - 01:18:29
Korrekt thrillerélmény a szokásos skandináv külsõségekkel, meg az elõzõ filmek hangulatával. Ez sem forradalmian új történet, de nem is kell annak lennie, a krimi vagy thrillerkedvelõk, meg akinek az elõzõ részek is bejöttek ezzel a filmmel is kellemesen izgalmas két órát tölthetnek el.
8/10
Arter 2017 márc. 23. - 23:10:29 8/10
Nekem tetszett a film, illetve az egész trilógia. Az a legjobb ebben a krimi sorozatban, hogy nem a szokásos amerikai feelinget nyújtja, bár a Palackpostában valóban volt egy két hollywoodi jelenet, de azért itt sem estek túlzásokba. A történetek feszültek, izgalmasak és végig lekötik a nézõt. A két fõszereplõ karakter baromi jó. A Nyomtalanult nem übereli, de a Fácángyilkosokat simán hozza a film. 8/10
1/10
LanyUs 2017 febr. 16. - 08:07:44 1/10 Előzmény Károly Keresztesi
Tökéletesen látod a filmet! Alapötlet rendben ( bár a jehovákat minek ide keverni ilyen módon beállítva nem tudom ). Színészek oké, de a megvalósítás egy szar... inkább idegesítõ, mint szórakoztató. 5/10, de mivel erõsen túlpontozott korrigálni kell :)
2/10
Károly Keresztesi 2017 febr. 06. - 15:39:21 2/10
Húúúú, ez a film egy borzalom.
Az ötlet jó lett volna, de a kivitelezés tragédia.
A hoz képest hogy a palackot az elsõ percben megtalálják, iszonyat lassan indul be a film.
A másik ami szörnyen idegesítõ, az a rendõrség balfaszsága. Kétlem hogy a való életben ennyi bénát egy helyre sodort volna az élet.
SPOILER
Pl: az egyik rendõr beugrik a menekülõ autójába: 50cm rõl kb 4 lövést ad le, amibõl csak 1 talál, az is a vállát.
kb: 25 rendõr vett részt az akcióban + egy helikopter, de a bûnözõ lazán elkocsikázik. A két balfasz rendõr közül egyik sem tud utánaautózni.
A kórházban egymással szemben állnak a rendõrök pár méternyire egymástól (másik folyosón), mobiltelefonon beszélnek egymással, de pont a lényeget egyik sem érti.
Az egyik kiabálja, hogy köpenyben van, de ilyen nehéz szót csak negyedikre sikerül megértenie. Mire emez is beleszól a telefonba, hogy ott van mögötted. Persze miért is menne utána. Aztán a CB rádió miért is mûködne. :)
Ezután a bûnözõ , a fegyveres rendõrökét egy késsel lekaszabolja.

Röviden , szörnyen idegesítõ film, a rettentõ sok bénázás miatt.
Nem a történet az idegõrlõ, hanem a hihetetlen bánázás.
Az is hihetetlen hogy kaphatott ez a film 8 pontot.
10/10
beubhd 2017 jan. 22. - 06:41:23 10/10
Dán - német - svéd film. Elõítéletes vagyok eme nemzetek filmjeivel kapcsolatban, mert nekem nem nagyon tetszenek. Ez viszont nagyon jó...jó a hangulata, jók a színészek és lassú, amit én hajlamos vagyok preferálni. 10/10
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu