Pán Péter - Visszatérés Sohaországba

Bakancslistához adom
Peter Pan II: Return to Neverland
amerikai rajzfilm, 78 perc, 2002

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Mi kell az igazi meséhez? Hit, bizalom és tündérpor! Mindenki tudja ezt, aki találkozott már a csodás, elvarázsolt sziget, Sohaország lakóival. A duzzogós tündér, Csingiling, a minden kópéságra kész Pán Péter, a gonosz Hook kapitány és bamba bandája még mindig ott él, és még mindig várja régi barátjukat, Wendyt, a kislányt.
Ám az idő csak Sohaországban mozdulatlan, kinn a világban változik, és néha rosszabbra. A II. világháború kezdetekor az immár felnőtt Wendy férje bevonul, így kénytelen magára hagyni feleségét és két kisgyerekét. London bombázása idején nem csoda, hogy kislánya, Jane nem akar hinni sem a mesékben, sem a csodás tündérvilágban, amelyről anyja beszél elalvás előtt. Ám egy éjszaka kalózhajó jelenik meg a Big Ben fölött, horgonyt vet a háztetőn, a marcona legénység zsákba gyömöszöli Jane-t, és messze röpül vele. Irány Sohaország, ahol Jane-nek Pán Péterrel és barátaival valamint egy mókás kedvű óriáspolippal összefogva kell megleckéztetnie a rettenthetetlenül gonoszkodó kalózt, a kampókezű Hook kapitányt.
Bemutató dátuma: 2002. március 28. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 máj. 04. - 11:59:04
Ez a filmecske a Hook és a Pán Péter között játszódik.

Pán Péter kirabolja Hookot, aki így az az áldozat szerepébe kerül.

Közben zajlik a 2VH. De a film 2002-es, azaz az már több mint 50 éve volt, a nézõ gyereknek kb. semmi köze hozzá. Akkor viszont Pán "nõket hajkurászó" Péter most a zsidók szimbóluma, ez meg egy holokausztipar-film?

Pláne ez nem olyan izgalmas 2VH mint a Vándorló Palotában, ez egy roppant unalmas, statikus, eseménytelen 2VH.

Hookék viszont biztosan a nácik szimbóluma, ahogy zeppelinként berepül a ház fölé a hajójával.

A "tündérpor" amitõl "lebegsz/repülsz" megint elõkerül. http://nevarchivum.klte.hu/szleng/egyeb/drog.htm : lebeg - a kábítószer hatása alatt van, jól érzi magát; repül, száll
Egy térkapun keresztül megérkezünk Sohaországba - még mindig nem tudni miért lett nem-Wendy elrabolva. Mindenesetre befut Pán "Kampósorrú" Péter, és Magántulajdon Rontgálásába kezd (a pénzt már korábban lenyúlta). A Hookra vadászó szörnyeteg sem hiányzik: egy úszószárny és pikkely nélküli útálatosság az (Lev 11.12), egy polip. Valamiért óraként tikkel, hogy nehogy gondolkodnia kelljen a közönségnek.

Wendy még mindig gyilkos kedvében van, nyilván az a baja hogy Wendy családja gój, mást hirtelen nem tudok elképzelni a film felállása szerint.

Az Elveszett Fiúk furry-fétise pedig kezd komolyan elgondolkodtatni a pszichéjükrõl.

Egy rakás undorító és értelmetlen shennanigan után elkezdi a történet hibáztatni nem-Wendyt azért mert ... azért mert az Elveszett Fiúk felelõtlenek, és mert nem-Wendy nem tett semmi rosszat, de még csak nem is titkolózott. De a Felsõbbrendû Faj nyilván nem lehet hibás, meg hát nem-Wendy ráadásul lány. "Népem nyomorgatói gyermekek, és asszonyok uralkodnak rajta; népem! a te vezéreid hitetõk, és ösvényidnek útját elrejtik elõled." - Ézsa 3.12

De aztán nem-Wendy felmászik a hajóárbocra (jó esetben) bugyit villantani, amit Hookék inkább kerülnének, hiszen nem hívõk hogy pedofilok legyenek.

A vége az, hogy mikor PP többé nem tudja fogságban tartani nem-Wendyt, nagy kegyesen "megengedi" hogy hazatérjen.

Btw, van egy elméletem:
a történetben Pán egy pogány istenség, aki azért rabol el embereket hogy azok meséljenek róla. Ennek hiányában elpusztul, mert ez a benne lévõ hit forrása. És mivel minden ami nem létezik ha nem hiszünk benne különben sem létezik, hát soha nem szabad mesélni Pán Péterrõl. Ellenkezõ esetben ellopja a fiaitok, és megrontja lányaitok!
8/10
alien1976 2014 ápr. 22. - 06:17:26 8/10
Az elsõ résztõl egy kicsit gyengébbre sikeredett folytatásosdi. De azért nézhetõ, fõleg a kissebbeknek ajánlott.
Van benne egy - két viccesebb jelenet. Sõt hozzátenném, hogy az alaptörténet az nekem tetszett. Gondolok arra, hogy az elsõ részben megismert kislány nagy lett, megérkezett a háború, és a maga valójában mégis megmaradt a mese, mely ott lapul minden szívben.
Ami nem tetszett az a vége. Kissé elkapkodott lett. Még öt percet legalább ráhúzhattak volna. Hogy mire is gondolok?
SPOILER **** SPOILER************
A mese elsõ részében, a valóságban kiderül, hogy a gyerekeket elviszik az anyukájuktól.
A végén ugye apuka hazajön, de nem derül, ki, hogy most a gyerekeket elviszik - e?
Ez még a kisfiamnak is feltünt, mert mikor vége lett a mesének az volt az elsõ kérdése, hogy a gyerekeket elvitték?
Legkézenfekvõbb válasz az volt, hogy nem, mert apa hazajött a háborúból, mert az véget ért.
De valljuk be, ez nem derült ki.
Vikke 2009 jún. 22. - 11:22:08
Amennyire az eredeti, elsõ Disney Pan Peter mese jó ez éppen annyira pocsék. Nagyon!
sipka 2007 dec. 26. - 15:41:10
Én még a moziban láttam ezt a kis szöszenet játékidejû rajzfilmet... 14 évesen.... Épp a "mindent kipróbálos" korszakomat éltem. Azt tudni kell, hogy eme alkotás elõtt alkohol problémákkal küzdöttem...évekig :DDD Majd jött a "Teletubbies"...
1 hónapig néztem.. Az orvosok már ténylegesen lemondtak rólam, mivel beöltöztem "Po"-nak, és körbevizzeltem a nappalit ezt kiálltozva: "GERRRRRAPPPA!!!" :DD Szóval nagyon gáz voltam... De valami csoda folytán felépültem :) Minden tekintetben: (szoba)TISZTA VAGYOK!!! :DDD Mondjuk még mindig szoktam fejszével hadonászni, de már errõl is kezdek leszokni.. :DD S már ragasztót sem kennek a hónajszõrömbe.. Rájöttem, hogy az egy elégé logikátlan cselekedett volt a részemrõl :DDD

(:DDD Jesszusom, micsoda marhasságot sikerült összefirkantanom!!! :DDDD

Na most vegyük komolyan magunkat... Mint már emlitettem ezt a rajzfilmet egy igencsak közkedvelt filmszínházban sikerült megtekintenem. Azért mentem be erre a folytatásnak szánt "movie"-ra, mert még nem volt alkalmam megtapasztalni azt a fajta érzést, hogy csak bemész egy egyáltalán nem neked való filmre, és csak bámulsz ki a fejedbõl.. S ÉN MEGCSINÁLTAM!!!! Azt elõre kell bocsájtanom, hogy senki sem váltott jegyet (rajtam kivül) erre az alkotásra.. Szóval enyém volt az egész moziterem!!!!!!!!! :DD S tudja azt valaki, hogy mennyire égõ tud lenni, ha benézz a jegyszedõ, és csak egy embert lát a nézõtéren?!!! Én azt hittem sírva fakadok :) Na mindegy.
Most már csak tényleg a rajzfilmrõl írok :) Szóval ez egy nagyon rövid, de azért aranyosnak nevezhetõ Walt Disney-s produkció. (Mondjuk nem értem, hogy minek adták le a moziban, mivel tényleg olyan rövid a játékideje, hogy szerintem csak DVD-n kellett volna kiadni. Furcsálom...
Aki kedveli a Disney-s rajzfilmeket, az tekintse meg :) (De azt mindenki vegye számitásba, hogy ez igazából a kisebbeknek való..)