Páncélba zárt szellem

Bakancslistához adom
Ghost in the Shell
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akcióthriller, 107 perc, 2017

Értékelés:

202 szavazatból
Szerinted?

A Páncélba zárt szellem főhőse az Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a 9-es Részleg nevű kommandós osztag vezetője. A legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott 9-es Részleg egy olyan ellenséggel kerül szembe, amelynek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit.
Bemutató dátuma: 2017. március 30. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Albertirsai repülőjeti jan. 06. 03:13:35
Ezt én a 2017-es Mondocon-on néztem meg, mert ott levetítették...vagyis csak néztem volna, mert olyan szinten átaludtam több mint a felét, hogy az nem igaz. Mert kb. ennyire kötött le. Akinek ez tetszik, az valszeg totál hülye anime-ékből. Aki meg csak Miss Szívecskeszájért nézte meg, arra már tényleg no comment.
1/10
norbertobaggio 2020 szept. 27. - 21:59:27 1/10
Zagyvalék
Gekkó86 2020 júl. 26. - 21:03:52
Nektek soha semmi sem elég jó. Maradjatok csak az üvegtigris színvonalnál.
7/10
cellasto 2020 máj. 21. - 22:22:57 7/10
Létezik, hogy nem tettek reklámot ma ebbe a filmbe a moziverzumon?
Mi történt velük?
7/10
cellasto 2020 máj. 21. - 21:53:33 7/10 Előzmény Nanba Jean Otus
Az a helyzet, hogy amit te itt ajanlgatsz, az nagyon kis rétegnek tetszik.En pl egy ilyen manga valamit sem tudtam 5 percnél tovább nézni.
Ez a film viszont nem rossz egyáltalán.
A casting is jo , sőt nagyon jó.
A látványvilág elviszi az embert, ha ráállt az agya.
A sztori sem elcsépelt.

4/10
jozsi86 2020 febr. 23. - 20:05:40 4/10
Időnként látványos. Scarlett Johansson szexi ebben is. És ennyi, ami számomra pozitívum a filmben. Unalmas, elvont. Engem nem tudott lekötni. Tulajdonképpen nem is tudnám felidézni, miről is szólt.
7/10
Nótárius 2019 dec. 08. - 00:44:25 7/10 Előzmény Nanba Jean Otus
Én összeméricskélés nélkül néztem ezt a filmet, így aztán skrupulusok nélkül a hatása alá vont a különleges képi megjelenítése és hangulata, valamint akciódús izgalma; miközben több dologról el is gondolkodtatott.
Meglehet, hogy ebben valóban döntő szerepe volt a rendkívüli látványvilágának, de ez egy ilyen tárgyú film esetében, a tartalomhoz illően el is várható, sőt akár a teljességét is közelíthető hatáselem-együttes. 
Mivel szinte mindegyik közkedvelt filmes műfajnak megvannak a saját "sablonjai", tehát nem feltétlenül a sablon-mentesség, hanem a megvalósítás színvonala dönti el a minőséget.
Azt meg, hogy kinek mi a dögunalom, vagy a fantasztikus (!) élmény, azt elvitathatatlan személyes hitelességgel mindenki maga éli át.
Én, ugyan látva a film több, kétségtelen megkérdőjelezhetőségét, mégis inkább az utóbbiak közé sorolnám magam.

Az általam elfogultan nagyrabecsült Scarlett Johansson, szerintem remekül alakította: az új létre eszméltetett tudata számára idegen, művi testbe kényszerített, önérzetesen értelmes, finom érzékenységű női karakter identitás-kettősségét. Ez nála és a többi hasonlóképpen "alkotott" szereplőnél épp azért volt nehéz, mert valamiképpen természetes érzetűnek kellett hatnia a "gépiesen" mesterségesnek. A filmet távolságtartóbban szemlélők ezt okkal vélhették egy szenvtelenebbnek (érdektelenebbnek) tűnő színészi hozzáállásnak.

Az, hogy én ezt gondolom erről a filmről az tény, de másnak csak vélemény.
Az hogy más mást gondol erről a filmről az is tény, de számomra inkább csak vélemény ...
2/10
Nanba Jean Otus 2019 dec. 06. - 03:29:23 2/10
Érdekesség egyébként, hogy az eredeti, 1995-s Ghost in the Shell animefilm ihlette a Mátrixot, és egyben letette a XXI. századi sci-fik alapjait is. Az egyik legkimagaslóbb science fiction. Igazi kultikus, alapmű. Ahogyan a manga is.

Ez a film ennek az adaptációjaként elbukott. Fact.
És, itt mondanám, hogy "De!", sajnos azonban ez a film, borzasztóan gyenge lett, szinte minden szempontból.

Egyszerűen nem tudta eldönteni, hogy mi is az amit szeretne. Az egész film alatt ott volt az a kettősség, hogy ez most egy tisztességes adaptáció, vagy egy cyberpunk látványorgazmus akar-e lenni. És, sajnos az utóbbi mellett döntött. Mert, hogy a látványvilágon kívül semmi más pozitívum nem volt a filmben, az egyszer biztos.
Remek színhasználat, eltalált design és még sorolhatnám. Látványilag simán 2017 legjobb filmjei közé sorolom.

Azonban a látvány nem elég, még egy látványfilmben sem. A forgatókönyvről sugárzik, hogy Jancsika csak random összehányt, mindent ami a műfajról eszébe jutott, borzasztóan egysíkú és klisés az egész. A rendező pedig még csak meg sem próbálta orvosolni ezt a problémát. És, az egész a szimpla látványra lett kiélezve, ezzel dögunalomba és 0 érdekeltségbe fullasztva a teljes filmet.

A castingon nagyon sokan kiakadtak (#retard), holott az eredeti műben ÉS(!) későbbi sorozatokban (SAC), sem ázsiai karakterként ábrázolták Motokot. Szerény személyem bizakodó volt a castinggal kapcsolatban, sajnos azonban a színészek, főleg Scarlett, jócskán alul teljesítették az elvárásaim. A kínosan gyenge és érdektelen színészi játék, mintha maguk a színészek is unták volna a forgatást, csak még jobban elásta az egyébként is elég mélyen lévő színvonalat.

Végeredményben, mind önállófilm, mind adaptáció is hatalmas csalódás ez a film. És, nem tudnám senkinek sem ajánlani, mert időpocsékolás. Javasolnám helyette, mindenképpen az eredeti mangát és a 1995-ös filmet is. Sőt, az egész GiTS franchise-t.
10/10
lapa 2019 szept. 07. - 21:35:36 10/10
Ha nem lett volna ilyen negatív kritikája és ennyi fanyalgó, sokkal korábban megnéztem volna. Anno tizen-kevés évesen az anime is nagy hatást tett rám, ez pedig abszolút visszahozta az eredeti hangulatot. Nagyon nagy tisztelettel nyúlt a rendező az alapokhoz és csak éppen annyira hollywoodiasította el, hogy a feeling jelentős csorbulása nélkül érthetőbbé és emészthetőbbé tegye. Szerintem megnézem még párszor.
3/10
John Falcon 2019 ápr. 11. - 10:13:56 3/10
Most kizárólag a "minekkelletzteztmegcsinálniazeredetisokkaljobbvoltmertazamcsikmindentelbarmolnak" és ehhez hasonló hozzászólások elkövetőitől kérdezem:
Szerintetek ugye fölösleges volt Arany Jánosnak megírnia a Toldit, hiszen előtte Ilosvai Selymes Péter már megírta! Vagy ugye teljesen fölösleges volt Franco Zeffirellinek elkészíteni a Rómeó és Júliát, hiszen előtte már többen megfilmesítették Shakespeare történetét! (És azóta is néhányan.)
És sorolhatnék még rengeteg példát az irodalom, a film, a színház, a képzőművészet, a tudomány és az ÉLET bármely területéről.
(Hogy nagyon-nagyon durva legyek: minek "csinálnak" a szülők második - harmadik, stb - gyereket, hiszen már van nekik egy, sőt mások már ő előttük is "csináltak" gyerekeket.)

Minden műről önmagában kell véleményt alkotni, mégpedig azt, hogy tetszett, nem tetszett. És persze lehet indokolni, érvelni, hogy miért egyik, vagy miért másik.
Tiszteletben kell tartani az alkotóknak azt a jogát, hogy másképp lássák ugyanazt a valóságot mint mások, mint az elődeik. Hiszen mi (a szemlélők) magunk sem vélekedünk egyformán ugyanarról a dologról, ugyanarról az emberről. Kinek Juliska tetszik, kinek Piroska (vagy a farkas, vagy a vadász).
Attól, hogy MÁS, nem jobb és nem is rosszabb. Egyszerűen csak MÁS!
Szóval ne hasonlítgasd, csak véleményezd önmagában!
port_boy 2019 márc. 02. - 11:12:51 Előzmény Robzombi
Honnan lökődne ki, ha a többi nem szerves anyag?
Robzombi 2019 márc. 02. - 10:43:38 Előzmény olahmiki1959
Arra nem gondolsz hogy esetleg már akkor abból is tudnak mesterségeset csinálni. Igaz ha már ott tartana a technika, akkor valószínűleg mesterséges agyat is tudnának csinálni, és abban valahogy át tölteni mindent. Ha valóban készpénznek vesszük hogy nincs lélek, csakis emlékek tapasztalatok összessége.
Robzombi 2019 márc. 02. - 10:38:09 Előzmény port_boy
A gyógyszer valószínűleg valamiféle kilökődés gátló. Vagy pedig valami olyan cucc ami regenerálja az agyat . "BILOBIL Az agy karbantartója" :DD
port_boy 2019 márc. 02. - 07:07:16
Ez tényleg (túl?) fantasztikus. Szedi a gyógyszert ? :) Minek, ha az agyán kívül minden gép benne? Az anyjával való rész volt a valódi.
5/10
TVterror 2019 márc. 02. - 00:03:53 5/10
ezt a filmet azoknak ajánlom, akik szeretnek ásítozni és el-elszunyókálni
sexykex 2018 dec. 11. - 20:20:48
Bajban vagyok. Saját tunyaságom miatt kerültem bajba, mert hiába mondogatom magamnak: anime az cool, anime az kult, anime a múlt, anime a jövő – még egy tetves animet se láttam soha. Most itt állok megválaszolatlan lételméleti kérdésekkel a fejemben.
Jaj, nehéz így a jövőt elképzelni – tele kérdéssel a fejem – inkább a filmesekre hagyom. Tetszik? Nem tetszik, de én hiszek nekik: kevésbé fog csillogni és sokkal koszosabb lesz, mint ma. Oké! A sok lusta kis tetű ugyan mit hozna össze a nagy öregek nélkül? És nagy öregek – mint pl. én – már nem lesznek. Különben totál plánból már tetszik: jó lesz az a hibrideknek. Azt se tudják melyik részük valódi.
Még hogy az agyi idegek összefonódnak a géptest idegeivel – hát persze. Úgy indul a film, hogy ez sikerül, de ki hiszi el nekik. Hozzám ne nyúljatok fiúk! Kivéve, ha ágyba vizelő sztrókos vén szar leszek. Na, akkor vihetitek az agyamat – vagy ami megmaradt belőle – csak nehogy folyjon a gépolaj. Aztán hívjatok, ahogy akartok. (A film? Látvány oké, színészek oké, történet elmegy. Nálam nagyon elment, én már el is felejtettem.)
olahmiki1959 2018 dec. 04. - 10:05:16
Egy alapvető problémám van a filmmel:
Ha csak az agyat ültetik be egy mesterségesen megalkotott testbe, az nem elég, ugyanis a GERINCVELŐT IS ÁT KELL ÜLTETNI ahhoz, hogy a test működjön, a végtagok mozogjanak, stb.
(Lásd: amikor valakit baleset ér, és a gerince megsérül, akkor deréktól lefelé megbénul az illető.)
A test működése szempontjából a gerincvelő ugyanolyan fontos, mint az agy.
Ezt a forgatókönyvírók kihagyták a számításból...
Lehet, hogy engem kellett volna megkérdezni... (irónia!)
2/10
karesz76 2018 júl. 03. - 10:01:06 2/10
Szerintem ez borzalmas film volt. A történet harmatgyenge.
A látványvilág: Nem tudom ki milyennek képzeli a jövőt, de én biztos nem ilyennek.
A jövő tele van értelmetlen dolgokkal, Pl: 40 méter magas hologram emberek amik jóformán semmit nem csinálnak, maximum nézelődnek. Ennek mi értelme van ? legalább valami reklámokat raktak volna ki, Pl: autó, céglogó ami már hihető.
jah igen az autók: Hát elég siralmas folt a fantázia, mert ebben a filmben is csak annyira futotta, hogy a mai autókra rádobáltak pár spoiler elemet, (pl: 1:20 percnél az ablakból egy 20-30 éves Honda NSX és egy Toyota Supra látható. Már most 2018 ban is ósdi autók, nem hogy a jövőben! És a nagyfőnök jár az egyik hulladékkal! :))))) ) Oké mondjuk azt, hogy a nagyfőnök veterán autó rajongó, de akkor meg minek rá az ócska spoiler? Ez annyira de annyira gagyi!
Mennyibe került volna, ha valami autótervező főiskolásoknak kiadják, hogy készítsenek jövő autó terveket, aztán ezt CNC vel kifaragják polisztrirolból, majd erről mondjuk egy üvegszálas testet készítenek. Ezt meg rá lehet húzni egy mai autó vázára.

A többi látványelemről sem feltétlen a jövő jut az eszembe, pl a szobák, többségében retró bútorok vannak, ami modernebbnek nézz ki, ott is ügyeltek, ne legyen benne sok berendezés Pl: csak 1db ágy, asztal, stb..., mert ha több van az már drága lett volna, vagy dolgozni kellett volna vele.
Szóval a lényeg az, hogy ezen a filmen nagyon látszik, hogy a lehető legkevesebb pénzből akarták kihozni. (vagy ha sokat költöttek, akkor piára meg drogokra költhették, mert biztos nem a látványvilágra ment el) A több mint 28 éves Vissza a jövőbe 2 c. filmben is sokkal jobban megteremtették a jövő hangulatát, de lehetne még sorolni, a Különvélemény, ötödik elem is ezerszer hihetőbb volt. Az utazók c. film meg fantasztikus látvánnyal szolgált, ott tényleg minden centiméter ki volt dolgozva, ott mindenről elhittem, hogy ez a jövő. De sok régi 20+ éves filmet, sorozatot lehetne még felsorolni, és szerintem ez szégyen, hogy 2017 ben, nem tudják megütni a 20-30 évvel ezelőtti filmek színvonalát sem. Ha kiszednénk a filmből a hologram elemeket + a műtőasztalt akkor szerintem senkinek nem a jövő jutna eszébe.

Most mondhatja bárki, hogy miért is lovagolok ennyire a látványvilágon. hát azért, mert szar volt, és szerintem egy ilyen filmnek a látványvilágról is kell szólnia, elvégre el akarnák velem hitetni, hogy a jövőben járunk. Ha meg nem tudják megcsinálni akkor mi értelme van filmet gyártani? A történetet meg lehet írni könyvben és akkor mindenki olyannak képzeli el amilyennek akarja.
Persze lehet, hogy én várok túl sokat a jövőtől, és tényleg ennyire , koszos, piszkos, kábelekkel teleaggatót, sötét, lepukkant lesz, ahol a rendőrség csak a belvárost tudja uralni, a külvárosban már Anarchia van + még több kosz, és piszok.

Az a gáz, hogy az a jövő amit elénk tárnak, még a 2018 as éveket sem feltétlen éri el. Bemész egy autószalonba, és szebb modernebb autókat látsz mint a filmben. Szebbek a városok, az utcák.
És ez a film Japánban játszódik! járt már valaki Japánban, vagy látott róla kisfilmet? japán most sokkal modernebb mint ami a filmben van!
10/10
d9o3 2018 márc. 24. - 23:12:55 10/10
Szerintem az utóbbi évek legjobb sci-fije, vagy cyberpunkja... nézőpont kérdése mi is a műfaj valójában. 9/10, 10/10. Nem tudom eldönteni. Egy kicsi kellett volna még hozzá és tökéletes lehetett volna, de ismerve az utóbbi évek felhozatalát messze a legjobb. Megjelenése óta 4szer néztem meg! Hangulat, kép, zene tökéletes. Sztory? Talán ezért volt hiányérzet. Nekem nagyon tetszett az anime azt is legalább 4szer láttam már és megnéztem a sorozatot is, ami mondjuk vontatott, de a végkifejletért az is megéri. Egyébként a sztoryhoz csak annyit hogy mivel ennyi rész készült már hozzá nem volt könnyű, de így is a legtöbbet ki tudták hozni belőle még ha lett egy kis kavarodás is az anime es e között bizonyos jelenetek miatt. De csak jelenetek miatt. Az átvett jeleneteket annyira szépre csinálták, hogy még ezt is meg lehet bocsátani nekik. Most néztem meg a Szárnyas fejvadász "2"t és eddig is tudtam de ezután teljesen egyértelmű hogy ezen témában ennél jobb film nem volt és nem is lesz...
8/10
B4lukapit4ny 2017 dec. 29. - 13:39:06 8/10
Nekem nagyon tetszett. Utána néztem meg az animét és az egy óriási csalódás volt. Szerintem sokkal jobb lett ennek a forgatókönyve. A stand alone complexet is elkezdtem, az egy fokkal jobb az eredeti filmnél/animénél.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu