Panfilov 28 gárdistája

Bakancslistához adom
Dvadtsat vosem panfilovtsev
orosz történelmi dráma, akciófilm, 105 perc, 2016

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A közösségi finanszírozásból létrejött, mégis rendkívül látványos film 1941-ben játszódik, és megtörtént eseményeket dolgoz fel, amelyeket Vasiliy Koroteev korabeli riportjából ismert meg a közönség. A riport Krasznaja Zvezda című lap oldalain jelenet meg, nem sokkal az ütközet után, és a történet szerint mindössze huszonnyolc bátor katona a 316-os lövészhadosztályból Ivan Panfilov vezetése alatt feltartóztatta a náci hadsereg 11-es páncéloshadosztályát néhány napra. A szovjet katonák javarészt olyan fegyverekkel voltak ellátva, amelyek hatástalanok a tankok ellen, ám rendelkezésükre állt néhány RPG-40-es gránát és PTRD-41-es páncéltörő puska. Bár ezek elavultnak számítottak a német haderő arzenáljához képest, mégis sikerült stratégiailag nagyon fontos időre feltartóztatni a németeket.

Stáblista:

Szereplők

Mitchenko
Svyazist KP batalona
Serzhant Dobrobabin
Nemetskiy artillerist

Hozzászólások

Szerinted?
sexykex jan. 15. 07:12:21
Megtörtént, vagy nem történt meg? Mítosz, vagy valóság? A történészek vitatkoznak, közben az interneten összedobott pénzből elkészült a film, ami érdekes, csak kicsit egyoldalú.

A vörösök készülnek: Árkot ásnak, álcázzák az igazit, gyártják a kamut. Nincs nő, nincs kaja. Aztán megérkezik a zombinak álcázott ellenség. Nincsenek tulajdonságaik, nincsenek érzéseik. Könnyen megfutamodnak. Érthető: A hidegben még meghalni sincs kedve a katonának. Inkább melegedne Brünhilda ölébe bújva. De nem lehet, hiszen előttük Moszkva és a szoboravatásra készülő gárdisták. Ezért csak jönnek és jönnek. A tankos zombik és a gyalogos zombik, de a vörösök szórják a golyót. Az a pár, aki megmaradt az ágyúzás után. Szerencséjükre a Hauptsturmführer meggondolja magát, hiszen minden út Moszkvába vezet. Az is ahol nem szórják a golyót a vörösök.

Bemutatja a háború egyik lehetséges csatáját szovjet (kirgiz, kazah, orosz) szemüvegen át. És ezt most minden bohóckodás nélkül mondtam. Tíz pontot nem ér, de hetet én is adtam volna.
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás