Pánik

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 91 perc, 2008

Értékelés:

204 szavazatból
Szerinted?

Harminc éves korára Zsuzsi mindent elért, amire csak nő vágyhat: jól fizető állása, szép autója, saját lakása van, és fülig szerelmes a barátjába. Aztán egy szép napon kiderül, hogy pánikbetegsége van. Amikor a szerelme is elhagyja, Zsuzsi önként bevonul a Pánik Klinikára. Itt a terapeuta Dr. Berger Berta veszi kezelésbe. Úgy tűnik, hogy a klinika falain túl sem mindenki teljesen normális. Zsuzsi anyja, Elli és barátnője, Ilona leküzdhetetlen vásárlási- és kalandlázban ég, Ilona lánya betegesen félti a kisgyermekét, Zsuzsi öccse pedig szeretne az anyján segíteni. Vajon sikerül-e Zsuzsinak talpra állni, egyenesbe hozni saját és környezete életét?
Bemutató dátuma: 2008. március 6. Forgalmazó: Hungaricom

Stáblista:

Szereplők

Krisztián, Zsuzsi öccse
Elli, Zsuzsi anyja
Dr. Berger Berta, Zsuzsi terapeutája
Ilona, Elli barátnője
Katalin, Krisztián barátnője
Dóri, Ilona lánya

Alkotók

Díjak és jelölések

  • 39. Magyar Filmszemle

    2008
    Legjobb női alakítás: Gubík Ági

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
itsme1 2022 márc. 18. - 07:29:35 6/10
Nekem alapvetően a történettel van bajom, nem a színészekkel vagy a rendezéssel. Olyan, mintha egy sorozat első részét láttam volna. Jók a karakterek, a konfliktus is világos, csak éppen megoldás hiányzik. Az összes szereplő ugyanott tart a film végén, ahol az elején. Sehol a karakterfejlődés, vagy egy váratlan fordulat.
2/10
Deodato 2021 nov. 20. - 12:17:46 2/10 Előzmény bandi601
Nem kicsit...
9/10
Gaddemon 2018 márc. 22. - 21:48:42 9/10 Előzmény bohrman
Hú, de jót írtál! Szívemből szóltál.
9/10
Gaddemon 2018 márc. 22. - 21:47:35 9/10
Imádtam a filmet. Gubik Ági lenyűgözőt alakít, de a többiek is jók. Igazi lelki traumákat látunk, és ha az ember figyelmesen nézi, belefacsarodik a szíve szinte minden jelenetbe.
Fairy88 2014 jan. 24. - 19:30:17
Gubik Ágit nagyon nem kedvelem, még nem láttam filmben, ahol hiteles lett volna. Mégis azt kell mondjam, hogy ebben a filmben nem õ volt a legrosszabb :P
A sztori olyan, amilyen. Szerintem többet is ki lehetett volna hozni ebbõl, de mindegy. Ami viszont elképesztõen zavar, az a sok tehetségtelen színészi teljesítmény, az életidegen dialógok és a pocsék utószinkron, ahol mintha egy iskolás színjátszó kör tagjai mondták volna fel a szöveget.
Számomra egyetlen hiteles pillanat volt, amikor Bánsági Ildikó és Egri Márta tépelõdik a fütyi bolt elõtt, az ott felszabadult és jelen lévõ volt. A többi nem.
Az õ korosztályuk még tud valamit, a mostani fiataloknak még van hová fejlõdni.
Ha valaki szereti a belsõ lelki utakról szóló történeteket, ajánlom a Hétköznapi mennyországot, az ott van a toppon.
Ez nálam 3/10 jóindulattal
bohrman 2014 jan. 24. - 17:36:32
Amikor alacsony pontszámot látok egy filmnél, mindig felkelti az érdeklõdésemet, mert vagy tényleg nagyon ócska a film, vagy csak nagyon megosztja a közönséget - azaz nagyon jó. Nos megnéztem, és utóbbi nyert igazolást. Az, hogy sokaknak nem jön be a stílusa, önmagában nem a filmet minõsíti. A tömeg számára mondjuk óriási film a Harry Potter, szerintem nem, és nem attól lesz jó, hogy a többség annak nyilvánítja vagy fordítva. Valóban, szerintem sem lehet beleszorítani sem a vígjáték, sem a dráma kategóriába, de nekem ettõl csak jó, próbáljon csak meg valaki olyan filmet készíteni, ami ennyire a mûfajok határain mozog. Nagyon is meg tudott nevettetni, én például egy amerikai vígjátékon sokkal-sokkal jobban unatkozom (illetve unatkozni ezen egyáltalán nem is tudtam), ugyanakkor éppen a humorának köszönhetõen nem nyomasztó a témája ellenére. Ahhoz, hogy az ember lássa egy ilyen filmnek az értékeit, kell egy bizonyos érettség. Nemhogy nem "egyszer nézhetõ" film, de szerintem tipikusan az az alkotás, amit újra meg kell nézni, hogy megértsen mindent az ember. Merthogy ez elgondolkodtat - azt meg nem mindenki szereti.
pneklara 2014 jan. 24. - 08:18:04
Tulajdonképpen nem volt csalódás a film, mert a cím is jelzi, hogy ha pánik van valahol az életben, az rettenetes dolog lehet, semmi esetre sem nevetséges. Próbálnám számba szedni, hogy a szereplõk között van-e egyetlen egészséges lelkû, de nem találok olyat. Itt beteg lelkületû mindenki: a rendõrfõnöktõl a pszichiáterig, az önmagukkal semmit kezdeni nem tudó nagymamáktól a szülési depresszióban szenvedõ kismamáig, a fõhõstõl a barátjáig - mindenki pánikban lehet - a rendezõ is.
Mert nagyon rémisztõ dolog lehet a pánikérzés, de nem lehet oldani azzal, hogy próbáljuk az ebben szenvedõket nevetségessé tenni. És kicsit áthallás, de a rendezõ igazi elfoglaltsága, a bohóckodó mûsorvezetés, aminek szándéka az emberek "szórakoztatása" lenne, is elõidézõje lehet annak a pániknak, ami eluralkodik az embereken: van ennél lejjebb?
Szóval a körforgás így zárul be.Beteg lelkületû emberek beteg ötleteikkel, beteg módszereikkel beteggé teszik a körülöttük lévõket, s még nevetségessé is próbálják tenni õket.
A film nem rosszabb, mint a hasonszõrû kortársfilmek:jobb-gyengébb ötletek sokasága, amiket megpróbálnak felfûzni egy laza szálra, hogy filmnek lehessen nevezni, pedig csak lötyögnek ezek a szálak egymás mellett.
Meg lehet nézni a filmet, talán okul is belõle az, akinek van képessége felismerni, hogy tk. tükröt mutatna a film. De ezt a képességet akkor szerzi meg valaki, ha ilyen filmek nézése mellett/ helyett értékes irodalmat olvas.
1/10
bandi601 2012 okt. 11. - 19:18:22 1/10 Előzmény silimarin
moslék
tuvics13 2012 júl. 16. - 21:06:11
Vígjátéknak gyenge, drámának meg komolytalan.
Mostanában olvastam egy nagyon jó idézetet. " A jó filmhez jó ötlet kell, a rosszhoz elég a pénz is."
Nagyon illik erre az alkotásra! Gyenge, vontatott, unalmas - pedig én igyekeztem!
4/10
doktormacko 2012 júl. 15. - 19:42:22 4/10
4 / 10 Nem tetszett , ennyi.
tsampikacsa 2012 júl. 15. - 16:13:07
Én most nézem a viasaton, de eddig úgy tûnik elég gyenge. A korhatározással sem értek egyet a csúnya szavak és az "anyakép" miatt.
22nevada22 2012 júl. 15. - 11:52:52
Ma délután adják a Viasaton.
Számomra tökéletesen érdektelen volt a fõszereplõ csaj meg a kattant családja. Még a buggyant kismama volt egy hangyányit életszerû, a többi családtagot egyszerûen nem is tudtam értelmezni. :S
Gubík Ági meg úgy néz ki, mint manapság az anorexiás negyvenesek - szerintem sem volt jó választás.
A terápián részt vevõknek volt valamiféle értékelhetõ karakterük, no meg a rendõröknek.
Ami miatt harmadszor is meg fogom nézni, az az, hogy egy bizonyos mondat ("Mondd, hogy Zsuzsi vagyok!") kétszer is elhangzik benne, mindkétszer teljesen más szituációban. Ez brutális nagy poén.
silimarin 2012 júl. 13. - 13:24:59
Érdemes megnézni!
Évy* 2012 máj. 08. - 13:12:41
Lépj ki Te is a depresszióból, szerkeszd velem a könyvem, és lelj itt sorstársakra!
http://gyozdleadepressziot.blogspot.com/

És a zárt fórum, ahol megoszthatod gondjaidat, örömeidet:
https://www.facebook.com/groups/320003741401404/
6/10
nikato 2012 jan. 09. - 11:14:23 6/10
Érdekes volt, nem mondom, h jó volt, de leragadtam nála.
1/10
Evelin Tekla 2012 jan. 08. - 20:48:55 1/10
A filmet nem láttam, de a végén Péterfy Bori Ópium c. számát adják, és ez már tetszett:P
10/10
szingh 2011 okt. 16. - 11:01:53 10/10
Jé, de jó film is lehetett ez!
Nem láttam az elejét, ezért a feltételes mód. Az biztos, hogy legközelebb végignézem.
Régen láttam már ennyire jól vágott filmet. Az operatõr pedig tökéleteset alkotott.
A színészek lenyûgözõek voltak! Tökéletes, parádés játék: ezeket jól instruálta a rendezõ.
Ki is?
Till Attila!?
Ki?
A tv2 reklámtévé majmocskája, a trillatrilla? Az hát! Nem gondoltam volna!
Nem egyedi eset az övé. Úgy néz ki tehetséges a gyerek; ha csinálná azt, amihez ért, értéket teremtene a mi örömünkre is. Ezzel szemben kurvának állt, mert abban van a lóvé. Kár.
A film - illetve csak arról nyilatkozhatom, amit láttam belõle – rendkívül szórakoztató alkotás. Most egy kicsit belegondolva, nem is találok még egy másikat, legalábbis az elmúlt néhány év termésébõl, amit feltehetnénk a polcra e mellé.
Ford Mustang 2011 okt. 16. - 01:19:46
Én szóltam elõre :)
offtopic
robicsek2 2011 okt. 15. - 23:52:13
Teljesen egyet értek sajnálom azt az idõt amit ere a filmre szántam. Az egész film az õrületrõl szól , komolyan mondom ha tovább nézem még rám is átragad ez a depresszió és az õrület. Egyesek azt mondják hogy ez kell a népnek és nem a külföldiek majmolása, valamilyen szinten igazuk van, de én mondok egy merészet, Nem kel se a külföldi majmolós , se ez a rengeteg mûvészfilm . Normális filmeket szeretnénk. De úgy látom nem nagyon várhatóak. Ha normális Magyar filmeket akarok nézni a régebbieket választom. Igaz akkor is készült rengeteg mûvészfilm de azért más is. Véleményen , Nem nézném meg még egyszer még ha pisztolyt tartanának a fejemhez akkor se. Mert csak elmenne a maradék jókedvem , és a maradék eszem ami maradt :) Akinek tetszik az nézze.
far vik 2011 okt. 15. - 23:51:40
Jó ez a film, bár vígjátéknak csak meggondolásokkal nevezném, elég keservesen lehet röhögni rajta itt-ott. Tilla rendezhetne még, remélem, lesz rá lehetõsége, hogy a saját ízlése szerint dolgozzon, mert úgy tûnik, van neki olyan...
Összes hozzászólás