Papírvárosok

Bakancslistához adom
Paper Towns
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus film, 105 perc, 2015

Értékelés:

97 szavazatból
Szerinted?

Ki nem volt még szerelmes a szomszéd lányba? Quentin (Nat Wolff) óvodás kora óta odavan a környékükön lakó csajért, és természetesnek veszi, hogy ő tudomást sem vesz róla. Ezért lepődik meg igazán, amikor Margo (Cara Delevingne) egy éjjel bemászik a szobájába - méghozzá teljes nindzsa felszerelésben. Q és M együtt vág neki az éjszakának, hogy bosszút álljanak mindazokon, akik bántották őket. Nyomukban kompromittáló fényképek, vazelinnel bekent kilincsek és leborotvált szemöldökök maradnak. Valamint mindenütt egy nagy, falra festett M betű. Ezzel az éjszakával kezdődik egy gimis srác életének legnagyobb kalandja. Sok izgalom, félelem, váratlan tapasztalat és nagy öröm fér bele a történetbe: az átlagos fiú próbál megszokni, megszeretni majd megmenteni egy nagyon különleges lányt.
Bemutató dátuma: 2015. július 30. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Quentin Jacobsen
Margo Roth Spiegelman
Lacey Pemberton
Becca Arrington
Ben Starling

Hozzászólások

Szerinted?
nandelecki 2017 aug. 19. - 20:05:41
Jó kis film. Fõleg az utolsó harmada tetszett igazán, illetve a soundtrack. Kellemes hangulata van, ráadásként nagyszerûen van tálalva a nagyszerû konklúzió a végén. 6,5/10.
TILIA 2016 okt. 12. - 19:31:42
Akinek volt ilyen "Margoja" tinikorában, akire visszagondolva rájön az ember lánya/fia, hogy valójában nem volt benne semmi különös, azt nagyon tudja ragadni a film, függetlenül a történésektõl, kimeneteltõl, stb.
8/10
Gollam24 2016 máj. 23. - 17:48:56 8/10
Igényes, szerethetõ, intelligens tini-film. Atmoszférájában nagyon hasonlít a Perks of Being a Wallflower címû filmre csak az egy picit más oldalról közelíti meg a problémákat, az is és ez a film is méltó emléket állít a tinédzser, középiskolás, gimis éveknek. 8/10.
zegorias 2016 máj. 22. - 12:13:07
Egy tinédzserdráma, amit nagyon mélyre és tanulságosra szerettek volna csinálni, de inkább csak nevetséges és érthetetlen a sok bölcselkedés meg mélázás.
5/10
Senhora 2016 febr. 25. - 08:02:13 5/10
Az egyediséget hiányolom belõle, illetve valamit, ami miatt gondolatot ébreszthetne vagy valami meghatót, vagy nem is tudom... de valami hiányzik és ezt szerintem mások is érzékelték.
4/10
szakrozi 2016 febr. 14. - 17:32:23 4/10
Teljesen nulla az egész sztori. Egész végig abban bíztam, hogy a végén majd talán kikerekedik valami, de hiába vártam. Egyszerûen nem értem, mit akartak kihozni az egészbõl, mi a tanulsága, mit kellene hogy érezzek végül. Most csak annyit érzek, hogy elpocsékoltam két órát. Pedig bíztam ebben a filmben. Maximum 4/10.
6/10
warholsuicide 2015 nov. 15. - 08:01:01 6/10
naaaa, azért annyira nem rossz ez, hogy egy csillagos értékeléseket kapjon.
sõt, egész jó volt, bár én szeretem ezeket az útkeresõs tinifilmeket. nem bugyuta, mint amilyenek általában a hollywood-i tinédzserekrõl szóló filmek szoktak lenni. ügyeltek a hangulatokra, a zenével, képekkel, fények játékával, emiatt le tudott kötni.
a történet egyszerû, néhol egészen izgi is, de egy kicsit túl van nyújtva, úgy 15-20 percet kispórolhattak volna belõle. elég sok klisét is tartalmaz, persze tulajdonképpen az egész történet egy klisé (fiatalok életük fordulópontjánál, nem tudják, kik valójában, útnak indulnak, szerelem, megcsalás, házibuli). a párbeszédeknél, monológoknál viszont voltak olyan pillanatok ("meg kell találnom magam", "nem ismerem magam", papírváros metaforája, blabla), ami a közhelyességével kicsit ki is rántott a filmbõl.
túl sok humor nem volt benne, én nem is hiányoltam. vannak viccesebb jelenetek, de nem kell õrült hahotázásra számítani. emiatt néha kicsit sötét a hangulata, nekem ez tetszett.
a fõszereplõ srác vitte a filmet, jól követte a jellemének fejlõdését. a bénaságában volt valami cuki báj, abszolút szerethetõ karakter, ahogyan a barátai is azok. a fõszereplõ lány az izgalmak hozója, de számomra nem annyira pozitív karakter. fõleg a végén éreztem ezt, amikor igazán kimutatta az önzõségét. miért hagyott nyomokat, ha nem akarta, hogy utána menjenek? az õt játszó cara delevingne egyértelmûen a legismertebb a szereplõk közül, hiszen a karakteres arca miatt az utóbbi évek egyik leghíresebb szupermodellje, sok tini kedvence. nem ez az elsõ film, amelyben láttam, azt hiszem, az anna kareninában is megjelent mellékszereplõként, viszont ez az elsõ igazi filmje, amelyben megmutathatta magát. a hatalmas színészi tehetségérõl nem gyõzött meg, de szerencsére egész okés volt, nem idegesített a játéka. a szerephez illett, megvan a kisugárzásában a lázadás, a vagányság és a féktelenség.
a film vége viszont kissé kusza lett nekem, gyengék voltak a szövegek, olyan szerencsétlen volt a fõszereplõk játéka. elmaradt a befejezettség érzése, a katarzis. csak úgy elveszett az egész.
nem értem az elõttem szólót, hogy ebben mit nem talált "fiatalosnak", hiszen hemzseg az ilyen elemektõl, még a zenéje elég hipszter (son lux, war on drugs, stb.). bár elismerem, hogy az egész filmnek van egy kis nosztalgikus road movie atmoszférája.
élvezhetõ, szerethetõ, hangulatos film. vannak hibái, érezni benne, hogy más akar lenni, mint a szokásos romantikus filmek, ami néha összejött, néha meg nem. egyszer szerintem érdemes megnézni.
1/10
benvenuto1 2015 nov. 01. - 15:51:35 1/10
Nagyon rossz rendezés, amatõr alakítások, semmitmondó cselekmény. Egy fiatalos filmtõl elvártam volna, hogy akkor legalább lesz zenéje, de hát az sem volt.
1/10
balgad 2015 okt. 30. - 23:18:48 1/10
@Csaba Pataki: tökéletesen igaz. Az író olvasott valamikor a "papírváros" kifejezésrõl és gondolta, hogy csinál köré egy filmet, mert jól hangzik. Klisékbõl összeolvasztott amerikai szemét. 1/10
3/10
stupek2 2015 okt. 28. - 17:37:57 3/10
Egy gyerekfilmnek induló akciófilm különösebb történés nélkül, egy jót lehett rajta aludni.
Csaba Pataki 2015 okt. 26. - 18:47:03
Nem tetszett, határozottan nem. Erre kár volt idõt pazarolnom, a téma nagyon el lett nyújtva, az idõt kitöltõ cselekmények kiszámíthatóak, unalmasak. Számos felesleges jelenettel megtûzdelve, hogy a végén kapjunk egy valamilyen befejezést, amit aztán kínlódva igyekeznek megmagyarázni.
10/10
real_madrid 2015 okt. 26. - 03:22:58 10/10
nagyon nagyon szerettem ezt a filmet. szuper!!!!!