Pár lépés a mennyország

Bakancslistához adom
A Walk in the Clouds
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-mexikói romantikus film, 102 perc, 1995

Értékelés:

217 szavazatból
Szerinted?

A negyvenes évek közepén a háborúból tér vissza Kaliforniába Paul. A buszon megismerkedik Victoriával, a gyönyörű mexikói lánnyal, aki meglepő kéréssel fordul hozzá. Nagy szüksége lenne a segítségére, mert terhes, és nem mehet haza férj nélkül a szigorú családjához, a szülei azonnal kitagadnák. Paul elvállalja, hogy eljátssza a férj szerepét. A szigorú apát becsaphatják a fiatalok, de saját maguknak nem hazudhatnak sokáig. Az eleinte csak színlelt szerelem napról napra, óráról órára valóságosabbnak tűnik. Ez még nem lenne baj, ám Paulnak felesége van.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Paul Sutton
Victoria Aragón
Don Pedro
Alberto Aragón
María José
Betty Sutton
Guadalupe Aragón

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Gajho Dhar 2021 máj. 24. - 20:26:10 1/10
10/1 Keanu Reeves miatt szenvedtem végig, de kár volt.
10/10
Dolly17 2020 ápr. 07. - 00:17:31 10/10
Gyönyörű romantikus film. Érdemes megnézni.
fleismandoki 2020 ápr. 03. - 18:08:57
nem vagyok nagy romantika rajongó,de ez a fil meggyőzött nagyon szép a képi világa nincs túltolva ,remek
10/10
Orpheus100 2020 jan. 28. - 16:04:42 10/10
Nagyon szép film. Mind a történetet, mind a kivitelezést tekintve. Néhányan írjátok, hogy túl szentimentális. Hát ugyan milyennek kellene lennie egy romantikus filmnek? És titkon ki nem vágyna arra, hogy olyan élete legyen, ami érdemes arra, hogy egy romantikus regény alapja legyen??
10/10
marossandor 2020 jan. 21. - 13:12:28 10/10
Gyönyörűen van fényképezve
8/10
fczolika 2019 dec. 29. - 23:24:37 8/10
Nagyon tetszett, romantikus, kár a végéért.
8/10
Nooji 2019 nov. 11. - 11:52:35 8/10
24 év után most láttam először ezt a filmet.
Nem vagyok egy kimondott Keanu Reeves rajongó - nincs különösebb oka;láttam 1-2 filmjét,és ennyi.
Az alapsztori jó: tetszik a családi összetartás-vonal , a vége ugyan "túl szép",de egy romantikus filmnek még ezt is el tudom nézni így ennyi év távlatából is.
napraforgó 2016 júl. 31. - 05:24:45
Szerintem a film nem árul zsákbamacskát - amerikai-mexikói romantikus filmként hirdeti magát, és az is. Nagy nevek - Anthony Quinn, Keanu Reeves, Giancarlo Giannini a neves fõszereplõk. A történet egy gyökértelen, árva fiatalembernek a hagyományokkal, a családi értékekkel, a múlt, a gyökerek fontosságával való találkozásáról szól egy romantikus szerelmi történet kereteibe ágyazva. Szerintem szépen van megcsinálva. És a vége is jó, talán kicsit szentimentális, de semmikép nincs összecsapva - ahogy megmutatja, hogyha a gyökér ép, még minden újraépíthetõ, újrateremthetõ. Idõ kell hozzá és sok munka, de megéri.
breeder 2016 febr. 16. - 00:02:40
Nekem nagyon tetszett ez a film, azt leszámitva, hogy egy elég szentimentális témájú rendezés.

De tetszett, mert jól van fényképezve, tetszett, mert van hangulata.
És (nem utolsó sorban) tetszett, mert a színészek is jól játszottak benne.

Aki egy kis felnõttes mesére vágyik, annak bátran ajánlom megtekintésre!
breeder 2016 febr. 15. - 23:58:47
Nekem nagyon tetszett ez a film, azt leszámitva, hogy egy elég szentimentális témájú rendezés.

De tetszett, mert jól van fényképezve, tetszett, mert van hangulata.
És (nem utolsó sorban) tetszett, mert a színészek is jól játszottak benne.

Aki egy kis felnõttes mesére vágyik, annak bátran ajánlom megtekintésre!
8/10
end33 2015 júl. 26. - 12:55:40 8/10
Igen, ez a film minden hibája ellenére fantasztikus. Gicses, összefércelt, az utolsó 10 perc valóban megérdemelné a "lejobban elrontott filmvége" díjat, de a kamera és a színészek mégis megmentik a középszerûségtõl. Nem hiszem, hogy rendezõ, "áldatlan" tevékenységére kapott még ekkora "ellensúlyt" a színészeitõl, de ha igen, azt a filmet, ezek szerint még nem láttam. (Mondjuk a rendezésnek tudom be, de a vágó legalább annyira sáros lehet a "rontás"-ban, - mindegy is kinek "köszönhetjük", de annyira felháborít az a hanyagság, amivel a film végét lekezelték....)
tortura 2014 máj. 29. - 15:31:26
Nekem tetszett a film, nagyon szép fényképezés. Nem csodálom, hogy néha túlcsordult benne a romantika, hisz félig-meddig mexikói. A stáb gyakorlatilag latin, leszámítva Keanut meg az apát (õ azt hiszem olasz színész, a Hannibálban õ volt Pazzi felügyelõ). A vége valóban meseszerû, de nem baj, egy ilyen filmen elmegy. És igen, igaza volt annak, aki írta, hogy metaforikus a befejezés. Jelképezi a reményt, az újrakezdést, a megbocsátást.
Olvasom itt a kirobbant vitát a szenvedélyes (és romantikus) férfiakról, nõkrõl, macsókról. Kicsit megmosolyogtató. Bár némelyik vélemény meg cinikus és szánalmas. Miszerint nincsenek ilyen pasik, de ha mégis, azt olyan nõ kapja, aki meg sem érdemli. Kiábrándíthatok bárkit: de, vannak ilyen férfiak. És pont mi nõk hozzuk ki belõlük ezt a (nagyon kellemes) oldalukat. Továbbá bízom abban is, hogy én pont egy olyan nõ vagyok, aki igenis megérdemelte ezt a fajta kedvest....
Még az motoszkált végig a fejemben, hogy milyen kár: a valóságban Keanu egyáltalán nem ilyen. Azt is fájlalom, hogy egy ilyen jó pasi nem annyira a nõket szereti....
7/10
Újvállalkozó 2014 ápr. 12. - 15:11:29 7/10
Érdekes, hogy itt 9,2-ön áll, az IMDB-én pedig 6,6-on. Én a kettõ közé raknám 7/10-es volt a film.

Annak ellenére hogy férfi vagyok, a film meg régi no meg romantikus, nekem tetszett, lekötött, kíváncsi voltam a végére, még akkor is, ha sejtettem mi lesz. :)
gladiolus 2013 ápr. 06. - 10:06:47
Igen, egyet is értek veled. Látom, téged is sokkolt az a mondat, hogy a családcentrikus, rendes férjeket kötelezõ megcsalni egy macsóval. Ugyanis a rendes, családcentrikus férjek esetenként még akár jól is nézhetnek ki, és akkor már semmi értelme a megcsalásnak.
És a lényeg, hogy az egész nõi nem még nem romlott, talán meglepõ, de még vannak nõk, akiknek vannak erkölcseik, és a tisztelt férfiak se általánosítsanak.Kötelezõvé meg végképp ne tegyenek erkölcstelen dolgokat. Természetesen botlások elõfordulnak az életben, sõt fantáziálások is, de csak akkor, ha valami hiányzik egy párkapcsolatból, de azt egy macsóval való megcsalás sosem fogja megoldani.
Különben sosem foglalkoztam behatóan ezzel a macsó üggyel, csak itt keveredtem bele, pedig nem is akartam.
Nem is voltam egészen tisztában a definícióval, ezért elolvastam. Találtam egy poénos leírást, talán neked tetszeni fog, érdemes röhögni egyet rajta.

http://unciklopedia.org/wiki/Macs%C3%B3

A film egyébként mérsékelten tetszett, talán a környezet volt az, ami nagyon megfogott, és a családi egység összetartó ereje.Viszont a csaj apjának a viselkedése nagyon irritált. Az egy tipikus agresszív sügér volt, nulla értelmi színvonallal, és az bosszant ilyenkor a legjobban, hogy egy ilyennek ilyen gyönyörû, végeláthatatlan birtoka van, mert mázlija volt, és ebbe született bele.
Persze valószínû, hogy ezért a birtokért még inkább a kisöreg feszült meg, akit Anthony Quinn játszik, mégpedig nagyon jól.
napraforgó 2013 ápr. 05. - 16:50:38
Nekem a macsókkal általában az a bajom, hogy az õ világukban saját maguk a legfontosabbak, az õ világuk kizárólag õkörülöttük forog. A nõ - akármelyik nõ - csak annyira fontos, amennyire az õ komfortérzetüket szolgálja, amúgy meg behelyettesíthetõk, egyik sem túl fontos. Nincs számukra olyan, hogy A NÕ, az Egyetlen, mert "ezek" csereszabatos darabok.
És igen, vannak ún. metroszexuális macsók, akik nemcsak törõdnek a testükkel, de egyenesen kényeztetik azt mindenféle pakolással, kencével, manikûrrel, meg pedikûrrel, és vannak még hagyományos macsók is, akik jó, ha a szappant ismerik, de az önérzetük azért hatalmasra nõtt.
A lényeg az, hogy a nõvel csak addig és csak annyira törõdnek, amíg vízszintesbe nem tudják õket helyezni, különben meg tesznek rá.
gladiolus 2013 ápr. 05. - 10:57:30
Aha, hát akkor már értem, mi okozza itt a vita hevében kialakult puskaporos atmoszférát. A szót is utálom már, de még egyszer leírom, utoljára.
A gond azzal van, hogy itt a topikban, de szerintem az életben is, a csajok és a fiúk másként értelmezik a MACSÓ fogalmát, és ezért nem tudnak egymás véleményével zöld ágra vergõdni. Ja jut eszembe, egy valami biztos, hogy én álszent nem vagyok, nem is voltam soha.
Berakok egy linket, hogy én milyen definíciót olvastam errõl a bizonyos embertípusról, és minden hozzászólásomat ennek szellemében írtam. Ebbõl adódhatnak a nézeteltérések.

http://www.bulvaros.hu/cikk/nf1h7z/

A cikket alapul véve mondom neked, persze lehet eltérõ a véleményed, de szerintem ilyen definíció alapján a valóban szimpatikus és kedvelt Hugh Jackman számomra éppen nem a M. kategóriába tartozik, hanem az általam is leírt és pozitívan értékelt, nagyon vonzó, és nagyon értékes, úgynevezett igazi férfi kategóriába. Aki vonzó külseje ellenére elvesz egy nálánál, ha jól látom 13 évvel idõsebb nõt, (és nem hagyja ott akkor sem, amikor az már jócskán megereszkedett valamint meddõ), és mindemellett nincs elszállva a sikereitõl, és két örökbefogadott gyereket nevel, akik közül az egyik ráadásul színes bõrû, akkor az valóban nem sekélyes, hanem az a szuper férfi, és éppen pont nem az általam talált definíció szerinti macsó. Szegényt fiatalon elhagyta az édesanyja, és ezért fizet egész életében, ennek pszichés kivetülése a nõ, akit társául választott.
Habár a feje nekem sosem jött be, de ez szubjektív, az emberek 90%-ának valószínûleg bejön.

Hát persze, hogy rengeteget lehet olvasni az igénytelen, személyiségzavaros férfiak hímsoviniszta hozzászólásairól, de ezek beteg emberek, tehát nem lehet a véleményüket teljesértékûként kezelni. Hangsúlyozom, hogy ugyanez vonatkozik a nõkre is, akik hasonlóképpen lekicsinylõen nyilvánulnak meg férfitársaikkal kapcsolatban.
„Még a csúnya pasik - pocakkal, igénytelen alakkal - is kemény, kerek seggû csajokra áhítoznak. Én már láttam ilyen riportot a tévében... baromira vicces volt, hogy az igénytelenjeinek mekkora igényeik voltak a nõkkel szemben. Önmagával szemben igénytelen, na de a párja, az legyen tökéletes. És ezek átlag alatti, igénytelen rondaságok voltak.”
Hát igen, egyetértek. Aki igénytelen, és nem néz tükörbe, amikor társat keres, legyen az férfi vagy nõ, és ahelyett, hogy az egyensúlyt keresné minden téren, egy nálánál klasszisokkal jobbat hajkurászik, az ne csodálkozzon, ha lépten nyomon pofára esik, ez az élet rendje. A tartós dolgokhoz egyensúly kell és rend. Ha ez nincs meg, akkor a kapcsolat elõbb, vagy utóbb felörlõdik a viharban.

Az általánosítás valóban hülyeség, csak éppen az a lényeg, hogy amikor valakit már nem lehet betenni egy kategóriába, mert vannak saját értékelhetõ személyiségvonásai, pl. szép és kedves, hûséges, értelmes egyben, az onnantól kezdve már nem számít M. -nak, legalábbis szerintem.
gladiolus 2013 ápr. 04. - 22:42:34
Igazad van, ez a vita nem tartozik ide. De megrõkönyödtem azon, amit feriman írt, egyébként valószínûleg azért írta, mert vannak nõk, akik a macsókra buknak, és vannak, akik nagyon nem.
Összegezve a tapasztalatokat, és segítve a fiúknak az eligazodásban, de rövidre fogva, a macsó az igényesebb lelkületû nõknek azért nem elég, mert belül csökevényes, sekélyes, és igénytelen.Nem egyedi, hanem csak egy kategória, amelynek meghatározható paraméterei vannak, tehát nem individum.
A nõknek nemcsak egy jól kinézõ izomcafat kell, aki nem tiszteli õket, csak saját egója fényezésére használja a nõket, valószínûleg azért, mert bizonyos szempontból gyenge, és állandó megerõsítésre van szüksége, hiányosságait pedig a külleme, a kéglije, vagy az autója extra mértékû felturbózásával takargatja.Van olyan nõ, akinek ez elég. Sokan vannak ilyenek.De az igényesebb nõknek olyan férfi kell, aki jól néz ki, igen, az fontos, de akiben az erõ és határozottság mellett van egy visszafogott, szemérmes gyengédség is, érzékenység, tisztelet a szeretett nõ iránt, valamint lelki tartalom és IQ is. Éppen úgy, mint itt a filmben. Ez a srác olyan.Csak hát ebbõl van kevés, és ezért szívjuk meg.Sajnos.

Remélem, nem aludtál el eme monológon. :)
gladiolus 2013 ápr. 04. - 22:36:56
És tudod mi a röhej? Hogy kirobbant ez a kis vita, feriman meg otthon, nyugodtan alszik. Lehet, hogy nem is tud az egészrõl. :)
napraforgó 2013 ápr. 04. - 17:34:33
Láthattad, hogy feriman hozzászólására reagáltam, nem az én véleményem volt, hogy a KR által játszott figura unalmas férjtipus, akit meg kell csalni egy macsóval.
offtopic
KittyGirl 2013 ápr. 04. - 16:10:40 Előzmény napraforgó
Teljesen egyetértek Napraforgóval :)))
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu