Péntek 13. - IV. rész: Az utolsó fejezet

Bakancslistához adom
Friday the 13th: The Final Chapter
amerikai horror, 87 perc, 1984

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

A hullák száma egyre nő ebben az erőteljes thrillerben a nagysikerű Péntek 13 sorozat negyedik - de nem utolsó - történetében.

Jason, a Kristály tó legkevésbé népszerű lakosa visszatér egy újabb vérengzésre Az utolsó fejezetben. Miután egy kórház halottasházában feltámad, a hokimaszkos gyilkos bosszúszomjas figyelmét a Jarvis család és egy csapat eleddig gondtalan tinédzser felé fordítja. Az ifjú Tommy Jarvis nagy rajongója a horrorfilmeknek, és ügyesen bánik a maszkokkal és sminkekkel. Az ördögi Jason talán végre az emberére akad?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
istvan.david2@gmail.com 2016 ápr. 08. - 21:26:09 10/10
Öröm volt a harmadik rész után. Az elsõ két részt is majdnem lepipálta. Nagyon tetszett számomra a film. Hozta az elsõ/második film 'feeling'-jét, nagyon sok csinos lánnyal. A történet rendben volt. Remek volt benne Trish és Tommy. Fõleg Tommy a végén,
***spoiler***amikor Jason-t úgymond feldarabolja és bekattan, fantasztikusan jó alakítás volt. ***spoiler vége***
Nálam a Friday the 13th sorozatban benne van a top3-ban.
9/10
nikato 2015 febr. 02. - 15:47:27 9/10
Tegnap 4 részt néztem meg, szóval lehet, hogy keverem õket, de leírom amit ebben megfigyeltem. :D Elõször is való igaz, hogy a címeket rosszul fordítják és a sorrendet is mindenhol szinte máshogy írják, ezért letöltés után elég nehéz volt õket berakni a Kodiba. :D Na, ez a rész is tetszett, nem is volt túl félelmetes. Jason itt kergette az áldozatát, meg annyira nem volt "mocsaras" a ruhája. A késõbbi részekben folyik róla a víz, meg hallani a lépteit. Ha valaki fut elõle, õ csak gyors léptekkel követi, majd megáll, és erõteljesen lélegzik. :) Itt rendes kergetés volt, már már vicces. Rég elkaphatta volna, ha akarja. Tommy-t is jól alakítja a 80'-as évek gyerek sztárja Corey Feldman. :) Szerintem spoiler-t nem írtam. :) Lényegében jó rész.
4/10
boom48 2014 aug. 12. - 21:36:12 4/10
Hát elõször is gratula a címfordítóknak, akiknek sikerült az "Utolsó Fejezet"-et "Jason Visszatér"-nek átnevezni.

Aztán a stábhoz egy szó: õk nem látták az elõzõ részt? Miféle "hét gyerek és három biciklis"? És miért nevezik kávézónak a vegyesboltot?

Érhetetlen hogyan kerül Jason egyik helyrõl a másikra. Gyanítom a stáb nem tudott megújulni, kihagyták a helyzeteket amit a szituáció amit elõállítottak kínált, nem tudtak elvonatkoztatni a "lemészárolt fiatalok csoportja" feállástól. Kár.
Azt is felrovom a filmnek hogy itt Jasonnek igazából nincs oka tevékenykedni.

Titokzatos Jelenet: Kicsoda Pamela Vorheese? 1979-ben húnyt el, tehát nem lehet Jason anyja aki 1980-ban húnyt el, ugyanis június 13-a (l. 1. rész) '80-ban volt péntek, és eddig semmilyen forrás nem azonosítja Jason anyjaként a filmeken belül.

Ami nagyobb változás az elõzõ filmekhez képest hogy a meztelenkedés itt nem egyszerûen szex, sokkal inkább erotikus. Illetve az ölések kidolgozottabbak, kegyetlenebbek.

A filmnek azonban nincs ritmusa, minden találomra történik, különösebb átgondoltság nélkül. Emiatt pedig elveszik az atmoszféra, amire pedig bõven megvolt a lehetõség.

Érdekes hogy Jason egyszerû, gyakorlatilag állati lélek, mivel csak alkalmi eszközhasználó. Ami a keze ügyébe esik azt képes használni, de semmit nem tart meg.
Megjegyzendõ hogy itt nem kerül a kezébe machete. Meg is hal, most elõször. A szabály evidens: akinél a machete, az gyõz.

Említésre méltó hogy a filmekben szerepelnek állatok.

Még szánalmasabbá teszi az egészet ez a mondat "Jézusom megöl, megöl!" Miféle beszólás ez?!?
vargasándorgyõr1979 2014 márc. 17. - 20:11:25
Jobb mint a harmadik de a nyolcvanas évek nagyon látszik rajta.
7/10
kazama90 2014 jan. 13. - 23:31:25 7/10 Előzmény tyrichie
jó film,Jason ebben keményebb mint az elsõ háromban,nem tudom mért van ennyire lepontozva.10/7.
7/10
tyrichie 2010 nov. 12. - 04:36:56 7/10
Bocsi ezt elnéztem, a 9. részhez akartam írni.
7/10
tyrichie 2010 nov. 12. - 04:30:58 7/10
A HSZ SPOILERT TARTALMAZ!
Az elején kicsit furcsáltam a dolgot, hogy Jason lelke beleszáll ebbe-abba. Többet vártam volna az utolsónak mondott résztõl, de amikor a legvégén Freddy kinyúl és lehúzza a Jason maszkját az vitt mindent. Csak azt nem értem, hogy miért kellett 10 évet várni, hogy összehozzák öket. Illetve hogy kapcsolódik a történetbe a Jason X.
7/10
offtopic
tyrichie 2010 nov. 12. - 04:22:50 7/10
Az elején kicsit furcsáltam a dolgot, hogy
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu