Pénznyelő

Bakancslistához adom
The Money Pit
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 91 perc, 1986

Értékelés:

271 szavazatból
Szerinted?

Egy régi ház megvételénél számítani lehet néhány problémára. A lelkes fiatal párt így is meglepetésként éri, hogy új házukhoz képest egy kártyavár atombiztos óvóhely. Ők azonban nem csüggednek, és minden akadályon átgázolva megpróbálják rendbehozni a romhalmazt...

Stáblista:

Szereplők

Walter Fielding
Anna Crowley
Max Beissart
Art Shirk

Hozzászólások

Szerinted?
zolf 2020 dec. 03. - 17:38:26
Annyira nem emlékszem a filmre, hogy amikor újra néztem és eljutottam addig a jelenetig hogy amikor az ifjú pár elment meglátogatni a házat, és az ajtóban nem más fogadta őket, mint Janka néni a Szomszédokból, olyan hangosan felnyerítettem a röhögéstől, hogy az "igazi szomszédok" még rám is dörömböltek. :) Amúgy jó kis film, csak azt sajnáltam hogy a "házas jelenetekből" nagyon kevés volt.
6/10
nikato 2020 nov. 16. - 08:56:35 6/10
Kellemes kis vígjáték, bár néha már túlzó volt a szerencsétlenkedés.
a.dani0227@gmail.com 2020 máj. 07. - 11:15:12
A fürdőkádas mellett nekem az a kedvenc jelenetem, mikor dobott a tűzre fát és nagy zajjal lejött az egész kémény kilőve egy koromfelhőt a képébe, mikor nézi most mi van aztán mintha mi se történt volna visszafeküdt aludni. :)
7/10
kifo2 2019 szept. 25. - 08:51:03 7/10
Én most láttam először ezt a filmet, és nekem csak mérsékelten tetszett (egyszer nézhető). Talán túl sok hozzászólást olvastam előtte és túl sokat vártam tőle :-)
Sok poénon, amelyeken ti visítva fetrengtetek (pl. leesik a kád, szőnyeges) én gyakran csak mosolyogtam (sírva, persze :-) ). Volt benne abszurd humor (pl. amikor kilőtt a sült kacsa vagy mi), de ahhoz kevés, hogy abszurd humorosnak lehessen nevezni. Furcsa volt, ahogy egyes dolgok összeomlottak, mások meg nem. Olyan volt, mintha egy listán valaki (pl. az író) rábökne néhány sorra, hogy ez meg ez menjen tönkre.

Amiről nemigen esett szó eddig: nekem tetszett, ahogy szerették egymást, ezen belül a megcsalás külön is, mely teljesen kiszámítható volt, de ez itt csak növelte az értékét; meg ahogy rendületlenül hittek benne (szerintem indokolatlanul :-) ), hogy ebből valamikor ház lesz.
KIncse apának 2019 aug. 02. - 18:26:39
Szuperjó film, mindenképp érdemes megnézni! 10/10
christine97 2018 márc. 18. - 11:43:53
Szuper kis vígjáték! 10/10
Pünkösdi Kató 2018 márc. 17. - 17:35:03
Viszont volt egy megható jelenet, amikor kész lett a lépcső. Walter úgy sírt, mint egy kisgyerek, mint egy nagy kisgyerek, én is vele együtt sírtam, mert átéreztem az örömét. (Tényleg piszok nehéz lehet mindennap felcipelni a vizet a fürdéshez) Az más kérdés, hogy miért nem lent fürödtek. De akkor is, az a jelenet megható volt...

És a másik, amikor vízért ment a kertbe és a szoborkisfiú adta a vizet, úgy nevettem. Ááá, sorolni lehetne, ezt mind tényleg látni kell! :))
Pünkösdi Kató 2018 márc. 16. - 14:28:11
nem is gondoltam, hogy ennyi hsz lesz a filmhez. Nekem is az egyik nagy kedvencem, a sírva-röhögős-visítós kategória. Nem tudok betelni vele. Többen is említettétek a leesett kád jelenetét, nekem is az egyik kedvencem a szőnyeges mellett.
https://www.youtube.com/watch?v=wBxRwF4qnhU
A "két hét" azóta szállóige. :))
Igen, aki már felújított, főleg romos, lerobban házat, az - idegbaj helyett - talán így tudja elviselni a megpróbáltatásokat. A ház csodás lesz! :))
Ebben a vígjátékban benne van minden, ami kell, ami nélkül nem működne: a szereplők, a történet, a jelenetek, párbeszéded, látszik, hogy megadták a módját. A ház vajon valódi? Mert csak egy ilyen romhalmazzal lehet tökéletesre vinni a filmet, mert ez a vígjáték a tökéletes kategória.
gladiolus 2015 jan. 22. - 14:17:24
"
-Nem látta Filding Urat?
-Kit?
-Waltert.
-Ja Waltert. Nem. "
enber 2015 jan. 22. - 13:23:55
Sajnos(?) az idõ vasfoga nem hagyta érintetlenül ezt az igazán jópofa filmet (és Shelley Long haját).
10/10
-greghouse- 2015 jan. 17. - 10:53:04 10/10
Azon (nem túl sok) film közé tartozik, melyek annál jobbak, minél többször nézem. Ilyen volt pl. a Belsõ ember c. bankrablós-túszejtéses, jobb, ha tudom, mire megy ki a játék, itt is ilyen, valahogy jobb, ha tudom, mi fog történni, már hangosan nevetek rajta. Tom Hanks legjobb komikus alakítása, és óriási gegek és ötletek vannak benne.
Szuper!!!
kzsolt 2015 jan. 17. - 10:03:21 Előzmény 5i
Szuperjó vígjáték!
10/10
10/10
5i 2014 jún. 08. - 10:07:52 10/10
Nagyon jópofa film a VHS-korszakomból.:-)
Jó ötlet, remek színészi alakításokkal.
jani-wan 2014 máj. 08. - 10:04:08
Helló!
Úgy látszik "tisztelt" pipacs, és a hozzá hasonlók az oka annak hogy ezek a "szakmunkások" mindent megengednek maguknak, mert a hülye megbízó úgyis fizet majd nekik akkor is, hogy ha nem végzik el rendesen a munkát, ha új tételeket találnak ki, amikrõl tudniuk kellett hogy úgyis el kell végezni, és szerepelnie kellett volna az árajánlatban, illetve hogy a megbízóval végeztetnek el munkát, mert szerintük pl. a vakolatbontás azt jelenti hogy csak 2 cm vakolatot bontanak, és ha az bárhol 2,5 cm akkor azt a 0,5 cm-t otthagyják stb... Pedig az árajánlatban négyzetméter szerepel és nem köbméter, de ez akkor már nem számít ugyebár. De a legjobb, hogy képes lenne rávakolni az otthagyott régi vakolatra, mondván hogy jó az úgyis! Na ez aztán a mesterember. Néhány elektromos csatlakozó kiállásának befalazása már csak a ráadás.
Vagy amikor a megbízó cipeli a bontott anyagot a konténerbe, hogy jobban haladjon a munka, míg a segédmunkás meg ott támasztja a konténert és többszöri felszólításra sem hajlandó elmozdulni onnan, mert a fõnöke nem mondta neki, és nyilván úgy érzi hogy a támaszkodással õ megfelelõen hozzájárul a project mihamarabbi elkészüléséhez.
De "tisztelt" pipacs szerint nyilván azt is kulturáltan ki kell fizetni. Nos én nem ismerem a konténertámasztás órabérét, és az árajánlatban sem szerepel, de a sitt ki lett hordva és a megbízónak kellett elvégeznie, így neki jár ezért fizetség, az õ órabérét figyelembe véve.
Apropó árajánlat. Ugyanis az árajánlat igen fontos tényezõ a megbízáskor, és utána csak nagyon indokolt esetben szabad bármit is módosítani, és nem úgy ahogy "tisztelt" pipacs oly jól ismert és elismert "szakemberei" próbálják úgy megszerezni a munkát, hogy alacsonyabb összegû árajánlatot tesznek, és majd menet közben próbálják folyamatosan feltornázni, vagy bizonyos munkákat nem hajlandóak elvégezni, mint pl. takarítás, ami szerintük nem az õ dolguk.
De "tisztelt" pipacs ezt nyilván nem így gondolja.
Valamint "tisztelt" pipacs a nagy tapasztalatával azt is biztos tudja, hogyan lehet AZONNAL találni JÓ szakembert az elõzõ kontár helyett, akit szerinte rendesen ki kell fizetni, miután az Mekk Elekeket megszégyenítõ szakmai tudásról, egy lajhárt megszégyenítõ sebességrõl, és Dagobert bácsit megszégyenítõ mohóságról tett tanúbizonyságot. Mert azt nem gondolhatja komolyan hogy a lakás hetekig ott áll majd romokban miután a "tisztelt mester" befejezte a ténykedését.
Az meg hogy a diplomások között is sok a "Mekk Elek" és "Dagobert bácsi" az nem jelent felmentést a szakmunkásoknak, legfeljebb azt hogy nem az különbözteti meg az embereket hogy ki mennyire tanult.
És nem utolsó sorban, de mindenképpen meg kell említeni, hogy úgy látszik "tisztelt" pipacs sikeresen viszi tovább a családi hagyományt, és viselkedik úgy mint egy utolsó féreg, amikor mások családját sértegeti. Azonkívül sem apukája, sem anyukája, sem tanárai nem tanították meg a jó modoron kívül arra sem, hogy a pont és a vesszõ után szünetet kell hagyni, hogy a szöveg olvashatóbb legyen.
pipacs a fenegyerek 2014 máj. 08. - 08:14:27 Előzmény jani-wan
Hello!Ugy látszik tisztelt janivan családjában mindenki elég "kitanult",mert már az apuka is elég nagy bölcsességre tanította a kisfiát.Csak azt felejtette el megtanitani neki,hogy nem kötelezõ dolgoztatni valakivel!Ha nem tetszik amit mûvel,akkor szépen, kulturáltan,és AZONNAL el lehet számolni vele,megköszönni a munkáját és keresni valaki mást helyette.Lehet aljas módon nem kifizetni, levonogatni,de ez nem biztos,hogy nem ugyanilyen gondolatokat szül.Gondoljunk csak a sok rongálásra stb.ahol nem tudnak semmiféle haragosról.Egyébként a film tényleg jó,bár azt hiszem,mindenkinek van sztorija lelkiismeretlen ügyvédrõl,orvosról,köztisztviselöröl...hogy csak a diplomásokat emlitsük.
10/10
lotto 2014 máj. 03. - 10:40:42 10/10
Az egyik legjobb és felejthetetlen '80-as évekbeli vígjáték, gyerekkorom nagy élménye, ez a movie persze még mais simán megállja a helyét.!
offtopic
jani-wan 2013 dec. 29. - 17:31:21
Apám szokta mondogatni hogy:
"Egy ki cement egy kis mész
kõmûvesnek nem kell ész"
De mindent megtanulni sem lehet autodidakta módon, mert azért van amihez kell némi szaktudás, gyakorlat, és szerintem az ember ne a saját házán, lakásán kísérletezzen ilyesmivel.
Persze van sok minden, amihez sok ész sem kell, de hát elér az ember egy pontot amikor már a t... tele van azzal hogy mindent õ csináljon. Én falat bontottam, téglát pucoltam, raktam, villanyt szereltem, gipszkartonoztam, festettem stb... és egy idõ után úgy érzi az ember hogy nem ezért diplomázott le, és tényleg mi a francért vannak akkor azok akik ezt tanulták?

De a legjobb a kiszállási díj. Aki ezt kitalálta az egy zseni volt.
Van ember aki nevetségesen magas összeget mond a munkára, majd kéri a kiszállási díjat. De most komolyan. Bocs de ezt én is tudom csinálni. A legjobb munka a világon. Csak kiszállni kell.
offtopic
jani-wan 2013 dec. 29. - 17:10:44
Na igen. Nálam is próbálkoztak, de sosem kapott. Nem szabad adni. Menet közben csak az anyagárat szabad kifizetni. Az embereit meg fizesse õ. A normális az ha megbízó akkor fizeti ki a munkadíjat amikor a munkát átvette.
tomi012345 2013 dec. 29. - 14:41:37
Nem csak lehúznak, össze is csapják. Annyira egyszerû dolgok ezek, a mai vízszerelés pl...csak össze kell tekerni, mint a legót, egy fûrész, meg egy villáskulcs, burkoláshoz vízmérték kell, minek kéne valami alkoholista ehhez?
barbi_112 2013 dec. 29. - 14:34:25
Ezért volt az hogy mikor oda kerültünk hogy ki kellene festeni 3 szobát, azt mondtam hogy akkor inkább én.
Nagy meló volt nõ létemre, de 3 szobát kifestettem. És nem bántam meg, mert csak lehúznak.
Összes hozzászólás