Pesti mese: Óz, a nagy varázsló

Bakancslistához adom
magyar rövidfilm, 12 perc, 1998

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

"Ez a film kicsit másképp dolgozta fel a jól ismert mesét, mint Hollywood. A történet egy Rákóczi téren ücsörgő kislány meséje alapján elevenedik meg. Dorothy ugyan Menzesz Cityből érkezett, de a helyszín Budapest, az egész bábfilm kellemesen magyar és élvezetesen trágár.
Dorothy ebben a verzióban félmeztelen Playboy-nyuszi, s a társai sem különbek. A tudálékos madárijesztő a hatalmas eszétől szeretne megszabadulni, a bádogember homoszexuális, pedofil és szodomista, az oroszlán túl bátor, mellesleg süket, vak meg rákos is ("Éljen, rákos is!"). Együtt vándorolnak, és miközben azt éneklik, hogy "ki a f... az az Óz", mindenféle pesti figurákba botlanak. Sok szenvedés után végre eljutnak Ózhoz, a vodkásüveg által megszemélyesített ukránhoz, teljes nevén Maffi Óz-hoz. A jó öreg megbízható Óz teljesíti kívánságaikat, mindenkit hülyére veret, Dorothy pedig beállhat Óz macájának. A szövegek szellemesek, a bábok nemkülönben, a kislány, az egyetlen élő szereplő, igazi átváltozóművész...
A Pesti mese nagy varázslat; gunyoros korrajza visszaadja a századvégi Budapest hangulatát." részlet László Péter írásából.
Bemutató dátuma: 2000. március 9.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
huzsy 2007 máj. 05. - 14:42:47 Előzmény Redfield
szeretném letölteni a filmet, de sajna sehol sem találom, ha tud valaki segíteni, annak elõre is köszi.....amúgy nagyon tetszik
Redfield 2006 dec. 13. - 23:51:43
Kár, hogy az egészet leírják, de így is élvezetes. :) akit érdekel, regisztráció után a <a target="_blank" href="http://www.teccikerteni.hu-r" title="www.teccikerteni.hu-r">www.teccikerteni.hu-r</a>ól le lehet tölteni Szigeti mese néven. :)
Mürc 2006 dec. 09. - 21:14:03
Ki a .... az az Óz? :) Szeretem, jó kis szösszenet.