Péter, a kőszikla

Bakancslistához adom
San Pietro
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz filmdráma, 200 perc, 2005

Értékelés:

67 szavazatból
Szerinted?

Szent Péternek, Jézus tanítványának fordulatokban bővelkedő életét mutatja be a film. A különleges történet Jézus halálától kezdődően tárja elénk Péter apostol életét, s a kereszténység történelmének legizgalmasabb időszakát: az első keresztények küzdelmeit, a keresztényüldözéseket és a krisztusi tanítások elterjedését. A lélekemelő történet Rómában zárul, ahol Péter az üldöztetések és Néró császár vérengzései közepette szervezi és összefogja az első keresztény közösségeket?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó máj. 30. 08:47:09 Előzmény Sweet-But-Psycho
köszi
Sweet-But-Psycho máj. 29. 22:33:16 Előzmény napraforgó
Johannes Brandrup, német színész.
napraforgó máj. 29. 20:29:27
És ki alakította Jézust?
drtibi 2020 máj. 30. - 10:13:24
Port hibajegyzékhez újabb adalék: Ma a PORT közlésével ellentétben az 1. részt fogják vetíteni, holnap a 2.-at.
8/10
atriumis 2013 dec. 25. - 13:21:00 8/10 Előzmény stanmore
Eléggé gyenge feldolgozás..Omar Sharifen kívül a többi színész tizedrangú, modoros...A felinjekciózott szájú fiatal divattündér hölgyek nagyon hiteltelenek itt a kereszténység kezdeti szakaszában... 5/10
stanmore 2013 máj. 22. - 23:14:29 Előzmény Ezüstliliom
Ez mondjuk akkor lenne igaz ha nem egy akkor frissiben törölt hozzászólást ismételtél volna meg 3 hónap múlva.:)
Úgyhogy aki kicsit is járatos a pszichiátriában az ezt fixa ideának mondja,tehát én veled ellentétben nem habokra ajánlottam a pszichiátert hanem megalapozottan.
Diagnózisodat még az is alátámasztja hogy kijelented, hogy aki nálad gyakrabban néz be ide ,annak nincs normális élete.Ezt pedig reflexív hárításnak hívja a pszichiátriai betegségekkel foglakozó tudomány.
offtopic
Ezüstliliom 2013 máj. 22. - 22:14:11 Előzmény stanmore
Veled ellentétben nekem van normális életem is, nem lógok mindig a neten. Talán a pszichiáter nem nekem kellene...
stanmore 2013 máj. 16. - 00:30:45 Előzmény Ezüstliliom
:D Két hónapig kómában voltál? Ezt már akkor is leírtad és akkor is törölték az én érdemi megsemmisítõ válaszommal együtt.Görcsölés ekkora foka ellen bizton ajánlható a pszichiáter.
offtopic
Ezüstliliom 2013 máj. 15. - 11:16:57 Előzmény stanmore
Ahhoz képest, hogy nem érdekel a véleményem (meg persze senki mást sem, mert Te azt is tudod), mégis pazaroltál rám két újabb hozzászólást.:) Úgyhogy a véleményem Rólad és Greg hozzászólásairól a témában változatlan.

Amúgy meg már a XXI. században élünk, nem a középkorban, úgyhogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez akár a Bibliában írtakról is, és nem fogják megvádolni istenkáromlással, fõleg, ha nem is célja senkit megsérteni, csak véleményt alkotni.
drProktor 2013 márc. 31. - 21:44:27
Oh nem, a mondat még akkor is túl hosszú, elnézést!
De tremélem, legalább érthetõ!
drProktor 2013 márc. 31. - 21:43:08
Nem is így, hanem "a mindenért" helyett 'aki mindenért" kell!
drProktor 2013 márc. 31. - 21:41:25
Azt hiszem az "a keresztény" helyett 'Aki a keresztény" kellen,
nincs alany(?!) pedig az nagyon kell a magyar mondatba!
drProktor 2013 márc. 31. - 21:38:38
Bizony, hogy a kereszténység(fõleg a katolicizmus) negativ beállítása mennyire
nem igaz a történelem során, azt pl. Koestler Arthur könyveibõl is meg lehet tudni,
a mindenért a katiolikus klérus a felelõs, amelyi kegyetlenül megégette Giordano Brunot,
meg aki Galileit az inkvizició elé állította, s így hátráltatta a körülrajongott tudományt,
az egyoldalú, valószínûleg a vulgármaterializmus primitív egyházellenességén lovagol.
Nem véletlen, hogy a legújabb korbanszaporodó obskurus és konfúz szekták érdekében dumál,
amelyeknek az ideológiája milyen szépen talélkozik az egyébként utált komcsi primitivizmusokkal.
Tán még a jól ismert összeesküvés-elméletek is mindkettõben megvannak.
stanmore 2013 márc. 31. - 00:42:23
Nemdebár a kereszténynek meg sem kell keresztelkednie,akkor is lehet keresztény,vallhat akár materialista elveket is,sõt szerinte Jézus valódi apja az egy római katona volt.:)Mindent lehet persze ,de azért nem árt ha a krumplileves az krumplileves a hívõ meg az akire ezt szokás mondani.Önmagunknak naponta kreálunk hinni való dolgokat de attól még nem leszünk a szó klasszikus értelmében pl keresztények.
stanmore 2013 márc. 31. - 00:32:14
Akkor talán olvasd el újra ,amiket irogatott Jézus biológiai apjáról,és ezzel kapcsolatban a természettudomány szerepérõl ,hátha másodszorra jobban fog menni:)Te azt fogadsz el ,amit akarsz egyébként pláne ha még vallási bigott fogalmával sem vagy tisztában,de rögtön rásütöd valakire csak azért mert egy vita magas neked,így aztán a véleményed sajnálatos módon nemigen érdel senkit kedves.
offtopic
Ezüstliliom 2013 márc. 31. - 00:06:47
Attól függ, ki mit tart a hit normáinak. Nem feltétlenül kell a katolikus egyház által lefektetett normáknak lenniük. Én nem beszéltem arról, hogy a hívõ az hívõ katolikus. Lehet csak egyszerûen keresztény, vagy ahogy Te mondod, felekezet nélküli.

(Amúgy ha annyira tekintettel lennél másokra, akkor használnád az offtopic gombot a válaszaid elküldésekor.)
offtopic
Ezüstliliom 2013 márc. 30. - 23:59:18
Azzal nem sért senkit, ha egy elméletet megoszt másokkal. Nem állította, hogy ez az igazság, csupán egy elmélet. Aki ezen megsértõdik, az meg is érdemli. Azt meg, hogy alaptalan baromság-e, mindenki majd eldönti maga.

Nos, Te elég fanatikusnak tûnsz ahhoz, hogy bigottnak lehessen nevezni. Attól meg, hogy minek tartasz, még nyugodtan fogok aludni, mert megválogatom, kinek véleménye számít nekem ... "KEDVES".:)
stanmore 2013 márc. 30. - 23:55:26
Végül is afilmrõl sem ártana valamit írni.Szerintem elég sovány volt,szájbarágós és vontatott:mentsége hogy általában az ilyen feldolgozások nemigen szólnak másról mint egy az egyben hûen követik a közismert sztorit és a sokszor hallott történetet.Ezt ellensúlyozzák a szép hangulatos közelkeleti tájakkal,és díszletekkel.
Mindenesetre az egy kicsit erõs volt hogy Zefirelli Jézus filmjébõl egy az egyben átveszi a zárószöveget és képet"veletek vagyok az idõk végezetéig" nem mintha ez nem Jézushoz kötõdne, de az azért átlátszó hogy egyformán ezzel zárja be a filmet.
stanmore 2013 márc. 30. - 23:40:10
Pedig nagyon egyszerû:az igazi hívõ az keresztényi életet él ,és betartja a hit normáit és nem találja ki magáról hogy márpedig õ olyan hitet gyakorol ,amihez semmiféle kötelezettség nem tartozik,nem kell eljárni a templomba ,pláne fizetni adót stb stb.,miközben csak sok esetben lusta az illetõ.
Nem jelentheti ki magáról valaki hogy õ pl katolikus ha soha nem jár templomba és nem tekinti érvényesnek magára a katolikus egyházi elõírásokat.Hívõ lehet ,de felekezet nélküli akkor ,és lehet ateista is stb stb
Amit az ember által jelenleg nem megválaszolt kérdéssel kapcsolatban írtam ,az természetesen igazaz egyházba tartozó és saját szabályok szerint hívõre egyaránt.csupán míg az elõzõnél motiváló lehet egy közösséghez való tartozás ,az utóbbinál ez nem szempont,hanem pusztán a dolgok megértéséhez és elfogadásához egy mankó.
stanmore 2013 márc. 30. - 23:30:39
Hát fura normáid vannak neked,miközben greghause nem engem sértett ,mert én nem hiszem a mitológiai történetet,de azokat ahívõket igen, akiknek igenis Jézus a szentlélek által fogantatott.Erre elõáll valaki egy sztorival ,amirõl mákszemnyi bizonyítéka sincs senkinek csak hülye fantáziálás mint az említett Da vinci kód pl,hogy márpedig Cornelius besegített Józsefnek.Nos nem én vagyok a bigott hanem az ,aki ezek után még hívõnek deklarálja magát ,miközben ez totális ellentmondás ,mert egy hívõ nem ad hitelt egy ilyen egyébként tökéletesen alaptalan baromságnak.Remélem tudod hogy mit jelent a "bigott",mert egy bigott az csak fanatikus hívõ lehet.
Úgyhogy nekem meg a buta emberekkel van tele a hócipõm kedves.
Összes hozzászólás