Philadelphia hangjai

Bakancslistához adom
The Sound of Philadelphia
15 éven aluliak számára nem ajánlott francia-belga-holland-amerikai krimi-dráma, akciófilm, 105 perc, 2020

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A család, barátság és árulás története a „testvéri szeretet városában”, ahogy Philadelphiát nevezik. A 8 éves Peter Flood tehetetlenül nézi végig, ahogy húga meghal a meggondolatlan szomszédja által okozott balesetben. Apjuk, akit mélységesen megvisel lánya halála, magas árat fizet, amikor bosszúra vetemedik: tette maradandó generációs sebeket hagy maga után. A 30-hoz közelítő Peter bár felnőtt, még mindig nem volt képes feldolgozni a húga halála miatt érzett bűntudatot. Megpróbál elhatárolódni a családi vállalkozástól, ám közben unokatestvére, Michael, akivel együtt nevelkedett, egyre nagyobb hatalomra tesz szert a bűnügyi hierarchiában. A vér kötelékében egyik unokatestvér sem tudja meghaladni az erőszak logikáját, miközben egyre mélyebbre süllyednek az árulás és megtorlás ördögi körébe.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
k11zoltan 2022 jún. 21. - 21:46:15
Valóban lassú (unalmas), és nyomasztó film.
De a vége tetszett.
7/10
Ildikó Nóra 2022 jún. 17. - 14:44:42 7/10
A regényből készült filmet egyszer meg lehet nézni, a magyar cím nem tetszik, olyan semmilyen. A szereposztás, a színészi alakítások, a film hangulata, a szinkron tetszett, de valahogy pörgősebbre, eseménydúsabbra számítottam. A főszereplőknek jól állt az adott szerep.
5/10
pihes 2022 jan. 17. - 14:10:22 5/10
Nagyon nem ezt vártam, engem megdöbbentett, hogy lehet ilyet eladni így.
Ha jó akarok lenni, egy közepes!

5/10
5/10
nefefe 2021 dec. 19. - 19:27:52 5/10
Lassú, unalmas. Lehet, hogy az emberi (vagy inkább a családi) kapcsolatokat, kötődéseket boncolgatja, de engem nem igazán kötött le. Akciófilmnek nem lehet nevezni, szimplán csak dráma. Talán csak a főszereplő játéka az, ami ért ebben a filmben valamit. Közepes. Egyszer ugyan megnézhető, de ha nem nézed meg, akkor sem veszítesz semmit.
sexykex 2021 dec. 05. - 08:57:14
Lulu itt alább már jókat mondott én inkább rosszakat mondanék. Ez a túlnyomórészt naturalista film szemezget az emberiségnek abból a 20-30 százalékából, akiknek teljesen felesleges volt megszületniük. Akiket ki lehetne lőni a Holdra, senkinek sem hiányoznának, sőt azonnal élhetőbb levegőjű lenne a Föld. A háttérben a kapitalizmus liberális demokráciájának eltorzult hangjai adják az ütemet. Egy film kizárólag vájt fülűeknek.
7/10
InteriorLulu 2021 nov. 29. - 00:51:51 7/10
Az ismertető elég pontosan leírja a film sztoriját, hiszen a hangsúly valóban a két unokatestvér kapcsolatán van, hogy bár eléggé különböznek, és a céljaik is mások, mégsem tudnak szabadulni egymástól, a múltjuk egymáshoz láncolja őket. Ezt az eredeti cím, a Brothers by Blood nyilván pontosabban ki is fejezi, mint a Philadelphia hangjai.
Amúgy egy lassú, komótos dráma, melyben az erőszak nem kap nagy szerepet, viszont legalább jól kibomlik a két főszereplő karaktere.