Piaf

Bakancslistához adom
La Môme
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-angol-cseh filmdráma, 135 perc, 2007

Értékelés:

288 szavazatból
Szerinted?

Edith Piaf a sanzon királynője volt. Kevesen tudják, milyen személyes dráma húzódott meg a csillogás hátterében. A szülei alkoholisták voltak, a nagyanyja nevelte a kislányt. Az egyik bordélyházban nőtt fel, és az utcán énekelt és koldult, hogy éhen ne haljon. Az egyik párizsi varieté igazgatója figyelt fel a törékeny teremtésre és megnyitotta előtte a színpadra vezető utat. Néhány év leforgása alatt az egész világ Piaf lábai előtt hevert. Boldogsága nem lehetett teljes, a szerelme tragikus körülmények között meghalt. Az énekesnő az alkoholhoz és a droghoz menekült.
Bemutató dátuma: 2007. június 21. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Louis Barrier
Annetta Gassion
Louis Gassion
Edith 5 évesen
Edith 10 évesen
Raymond Asso
Marcel Cerdan
Jacques Pills

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb smink és maszk
 • Oscar-díj

  2008
  Legjobb smink és maszk
 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb jelmeztervezés: Marit Allen
 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb filmzene: Christopher Gunning
 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb női alakítás: Marion Cotillard
 • Golden Globe-díj

  2008
  Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória: Marion Cotillard
 • Oscar-díj

  2008
  Legjobb női alakítás: Marion Cotillard
 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb hang jelölés
 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb látványtervezés jelölés
 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb nem angol nyelvű film jelölés: Olivier Dahan
 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  2007
  Arany Medve jelölés: Olivier Dahan
 • Európai Filmdíj

  2007
  Legjobb női alakítás jelölés: Marion Cotillard
 • Európai Filmdíj

  2007
  Legjobb film jelölés: Olivier Dahan
 • Oscar-díj

  2008
  Legjobb jelmeztervezés jelölés: Marit Allen

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
ControlAlt szept. 10. 13:11:44
Marion Cotillard nagyon jó ebben a filmben. Érdemes megnézni.
DeathAdder márc. 22. 23:52:58
Eszméletlen ez a színésznő, Hollywoodnak befűzhetnék az oktatófilmet, hogy milyen a kiváló színész.
8/10
dandelion83 febr. 08. 12:46:44 8/10
Cotillard kisasszony nem tud hibázni, olyan hitelességgel hozta Piaf karakterét, hogy már szinte ijesztő. Nekem kicsit hosszúnak tűnt a film, de ennek ellenére nem volt unalmas. Nem tudom, nekem ez miért maradt ki eddig, pedig nem mai film.
filoszemitabéluska jan. 31. 15:27:26 Előzmény seberla
Olvastam valami zavaros magyarázkodását ezzel kapcsolatban, hogy kiállt strichelni, de aztán valami csoda történt stb. Sajnos rosszhiszemű vagyok és nem hiszek a csodákban. Az is elég jellemző, hogy nagy szerelme boxoló volt és nem agysebész. Bár igaz, hogy a sakk mellett a box mozgatja meg legjobban az agyat.
10/10
Nótárius jan. 31. 01:18:15 10/10
Kétség nem fér hozzá, hogy Edit Piaf neve örökfényűen ragyogó önálló fejezetét jelenti a sanzonéneklésnek! 
Az egész világot magával ragadó egyediségű, páratlan zsenialitással éneklő; valamint keserű megpróbáltatásokkal teli és csillogó sikerekben bővelkedő életet élő Piaf-ot rendkívül hitelesen remekelve jelenítette meg e filmben, a díjakkal ezért méltán elhalmozott Marion Cotillard.
Cotillard-nak talán azért is sikerülhetett ez ennyire meggyőzően, mert: Piaf nőiségében határozottabban ugyan, de mindkettőjükben együtt van a szürke hétköznapiság nem mindig annyira nőies, és a művészi felfénylés nőiesen is elbűvölő tündöklésének erős kontrasztja.
8/10
sexykex 2019 dec. 29. - 13:08:22 8/10
Mindig mondtam a nejemnek, hogy soha semmi (és senki) sem lesz belőlem, mert túl keveset iszom. (Nem tudom miért nem értett velem egyet? A nők már csak ilyenek!) A morfiummal még bárkit utolérhetek (majd akkor jól belehúzok a művészetekbe), elég hozzá egy áttétes daganat.
Az én kis verebem gyönyörűen énekelt és ragyogó előadó volt. Miatta barátkoztam meg a francia sanzonnal. A bevezetőt nem azért írtam, hogy elítéljem a kölyköt, hiszen ugyancsak rázós élettel kínálta meg a sors. Egy fantasztikus művészről készült ez a durvácska film, de én ettől talán még jobban tisztelem Édith Piafot.
seberla 2019 dec. 28. - 14:09:38 Előzmény filoszemitabélus
Nem volt prosti csak csak bordélyban nőtt fel. Ne mindegy!
1/10
Te Én 2018 nov. 05. - 23:47:52 1/10
nagyon szeretem a francia sanzont, piafot is, de ez a film nézhetetlen szerintem...
Szamocabarany 2018 júl. 03. - 09:27:34 Előzmény filoszemitabélus
Szánalmas vagy :(
babalujza 2018 ápr. 29. - 04:49:44
Járt iskolába egyáltalán???
filoszemitabélus 2016 máj. 17. - 21:32:18
Szerettem gyerekkoromban Erich Kaestnert, de ezt nem olvastam. Tetszik a dátum.
offtopic
Edmond Dantes 2016 máj. 17. - 21:29:24
Helyszín okés, dátumra tudok jobbat.
filoszemitabélus 2016 máj. 17. - 18:53:25
Bivalymocsolád, Hörpintõ Bisztró május 32. este 6. Attól tartok, lovagias szolgálatodért már nem fog tudni a hölgy megjutalmazni, bármennyire is szakmájába vágott eredetileg ez a tevékenység.
Edmond Dantes 2016 máj. 17. - 15:21:09
Kérem az idõpontot és a kocsma címét :) Úgy általában nem szeretem a chanson-okat, de Piaf (és számos dala) a nagy kivétel.
A film egyébként nekem sem tetszett.
filoszemitabélus 2016 máj. 16. - 20:07:25
Nagyon nem kedveltem soha sem Piaf hangját, sem a személyét. Általában nem kedvelem a prostituáltakat, õ pedig még az is volt egy ideig. nem kedvelem a nyomorultakat sem, õ pedig a törpe termetével és a sokszögletû fejével erõsen az volt. Egy dalán azért idõnként jól szórakozom: "japán és kínai, elmentek fingani, japánnak sikerült, kínai elterült"
https://www.youtube.com/watch?v=WPKFd7Y5Aa8
Ezért természetesen a filmet sem fogom megnézni. Felháborodott dörgedelmek jöhetnek offtopicban és privátban is. Piaf- rajongókkal személyesen verekszem meg a kocsma elõtt.
manutdfan 2016 máj. 16. - 16:37:23
Engem idegesített ez a nõ. A színésznõ persze zseniális, azt nen tudtam, hogy Piaf ilyen idegbeteg volt. Vagy csak A Für Anikó hangja zavart nagyon.
10/10
sanderson 2015 ápr. 20. - 20:00:36 10/10
Magam sem értem, hogy miért csak most néztem meg ezt a filmet, hiszen tudtam róla, és Marion Cotillard is a kedvenc színésznõim közé tartozik. Jobb késõn, mint soha. Már a nyitó jelenet nagyon erõs volt, engem egybõl megfogott, ahogy Cotillard a számomra ismeretlennek tûnõ dalt elementáris erõvel énekelte....pontosítok, nem az õ hangját hallottuk, hanem Piafét. Sajnos a filmben ennek a számnak csak az eleje hallható, de szerencsére a neten megtaláltam a teljes dalt.

https://www.youtube.com/watch?v=kWqz-Y7QfpU

Heaven a Mercy a címe, ha esetleg a link nem mûködne.
9/10
fityke 2013 nov. 10. - 22:48:44 9/10
Uhh a színészkedés magasiskolája, amit Marion Cotillard ebben a filmben mûvelt. A gesztusai, a mimikája, a testbeszéde, merõben más volt, mint a többi filmjében, mégis annyira természetesnek hatott a játéka. Szinte átlényegült Piaffá. A film engem végig lekötött, szerintem követhetõ volt az idõsíkokban való ugrálás is, a Piaf számok csodálatosak a filmben.
Az biztos, hogy ennek a szerencsétlen nõnek gyötrelmes élete volt, egyedül az éneklés volt az, ami egy kis idõre is, de boldoggá tette. Szomorú, hogy egyeseknek milyen sors jut.
Marion miatt mindenképpen érdemes megnézni ezt a filmet.
9/10
M.Zs.F 2013 szept. 18. - 14:33:05 9/10
Hmmm. Elég nehezen tudok napirendre térni afölött amit láttam. Az énekesnõ élete egyszerûen gyötrelmes, könnyeztem a film végén, mert egyszerûen nem mindig értem ki, mit, s miért kap az élettõl. Persze tudom mindennek megvan a miértje de ez nálam kicsit az értelmetlenség határa, s egészen hihetetlen hogy valakit ennyire tudjon sújtani az Élet.

Marion Cotillard (mint ahogyan olvastam valakitõl) egyszerûen nem is játszotta, hanem átformálódott Piaf-fá a film erejéig, s egészen csodát mûvelt. Nem hétköznapi színésznõ, ahhoz képest hogy a Taxi volt talán az elsõ híresebb filmszerepe én mára már olyan filmekben és olyan szerepekben láttam amit nagyobb nevû színésznõk sem sokszor vállalnak be. Fantasztikus, csodálatos de tényleg.

Viszont azt csak Én is kritizálni tudom amit szinte mindenki elõttem. Sok figyelmemet elvette a film élvezetébõl hogy próbáltam betájolni hogy most akkor kb hol is járhatunk. Szerintem egy nagyon kicsivel kellett volna kevesebb figyelmet fordítani az idõbeni ugrálásokra, s egy kiváló 10 pontos film lehetett volna....:(

10/9
nikoletta793 2013 márc. 07. - 21:52:56
spoiler asszem :)
engem kicsit sem zavart az úgy mondd ugralas. hiszen csak emleke voltak egymas utan ossze-vissza tehat nem is ugrallt :)
borzalmas elete volt! de az utolso dal ami a film vege is egyben es utana a stablista zene nelkul az nagyon utott! otthagyott a vegen a csendben hogy megdobbenve nezz magad ele es azon merengj hogy milyen szornyu sorsok is vannak. hires volt es csak az enekles volt neki pozitiv az egesz eleteben. az is megdobbento volt nekem hogy a masodik hazassagarol szo sincs. hogy tortent stb. ennyire lenyegtelen volt?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu