Piedone Afrikában

Bakancslistához adom
Piedone L'Africano
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-NSZK vígjáték, 115 perc, 1978

Értékelés:

228 szavazatból
Szerinted?

Piedone (Bud Spencer) holtan találja afrikai informátorát. Azonnal a gyilkos nyomába szegődik, és hamarosan Dél-Afrikában találja magát, ahol először az árván maradt kisfiúról kell gondoskodnia, aki aztán egy percre sem tágít mellőle. A nyomozás szálai egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, aki orvvadászattal múlatja az időt. Nem véletlenül, ugyanis az illegálisan elejtett állatok segítségével a világ minden tájára sikerül eljuttatnia a kábítószert. Már csak arra kell választ adni, hogy miért nem találják meg a rendőrkutyák az elrejtett anyagot.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sawyerx júl. 21. 11:06:51 7/10
Már az előző részeknél is akartam írni, hogy ezeken a filmeket látszik, hogy mekkora szívvel készültek, még a bunyós jelenetek is. Az előzőben a hongkongi bicajos, most az afrikai motoros az egyik favorit jelenet. Caputo álruhája és az éttermi jelenet is hatalmas, de a néger gyerekkel való kekeckedése egy idő után sok, és a partis jelenet is már a Csendőr-filmek ripacs színvonala, a vöröskéről nem is beszélve...
7/10
10/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 12. - 20:47:04 10/10
Orrvadàsz... Mennyiérr irràsstudatlanokka portossok?!?
Towner 2021 febr. 27. - 14:46:54
Mivel en is eleg oreg vagyok es Bud Spencer volt, es meg ma is kedvencem, annyit tudok hozzateni hogy a Bombajo Bokszolo kivetelevel minden Spencer filmet Bujtor Istvan szinkronizalt az Aladinig biztosan eloszor. Nagy meglepi volt nekunk amikor feltuntek Kranitz Lajos fele verziok...
ytgomv 2019 dec. 15. - 10:27:02 Előzmény OldReelFilm
Ilyen a történelem. Mindig kerülhetnek elő más információ források, másképp emlékező emberek. De nem tilos a további kutatás. A bölcs emberek amúgy is mindig kételkednek.
OldReelFilm 2019 dec. 13. - 21:16:33 Előzmény ytgomv
Minden esetre én azon kivételek közé tartozom, akik feliratosan látták moziban, elsőre tv-ben, ráadásul a moziszalagból is megmaradt néhány példány.
ytgomv 2019 dec. 13. - 20:12:22 Előzmény OldReelFilm
Szép próbálkozás! Nincs időpont ellenőrzési lehetőség. Akkor most hoztam egy 1982 Júniusi Magyar Nemzetet! Érdekességként megjegyezném, hogy 1981 Decemberétől jelenik meg a Piedone Afrikában mellett az mb. (magyarul beszélő) jelölés a nagyobb országos napilapok budapesti moziműsor ajánlóiban. Legjobb emlékezetem szerint én 1982-83 ban láttam a filmet több alkalommal, Bujtor István szinkronjával. Erre az időszakra tömegesen tudom mellékelni a film melletti mb. jelölésű moziműsorokat, ha kell. Aztán rebesgetik, hogy a Bujtor féle szinkronos kópia elkallódott, eltünt. A megrögzött fanatikusok szerint ez elképzelhetetlen. Akik csak feliratosan látták, azok szerint a Bujtor féle szinkron soha nem létezett, de ők soha nem teszik hozzá a hozzászólásaikban, hogy mikor látták?
OldReelFilm 2019 dec. 12. - 15:27:17 Előzmény ytgomv
Egy másik moziműsor:
offtopic
vino-et-veritas 2019 nov. 27. - 21:45:06 Előzmény darkbull
Persze. Senki és semmi sem tévedhetetlen. Ez egy forrás, ami azért eléggé nagy bázissal rendszerezi a szinkronos dolgokat.
A különféle szinkronos változatok gyakran nem "anyagi okok" miatt készülnek, hanem mondjuk a forgalmazó/jogtulajdonos szabja meg, hogy kell egy másik...
9/10
darkbull 2019 nov. 27. - 21:16:49 9/10 Előzmény vino-et-veritas
Az a baj ezzel a linkkel, hogy ez is tévedhet, másrészt ha csak egy szinkron készült, akkor miért van az, hogy mások a hangok a dvdmen, mint amik pl. az m+-os verzióban mennek. Nem is Bujtor a fő probléma, mert Kránitz-cal is voltak jó szinkronok, az m+-os verzióban, amit nem bírtam végignézni, a mellékszereplők úgy beszéltek, mint valami Józsefvárosi kocsmában a péntek esti 'műszak'. És ezt már több BS-TH filmnél eljátszották az újraszinkronizálásoknál. A baj az, hogy valakinek még ezek is megérték anyagilag.
ytgomv 2019 ápr. 28. - 10:34:38
Népszava 1983 Július 27-i lapszám moziműsor ajánlója. A Piedone Afrikában, és Piedone Egyiptomban c. filmeket lehetett akkor megnézni. Mindkettő mellett (mb. ol) jelölés van. Ez azt jelenti, hogy magyarul beszélő, olasz film. Szóval így nem értem, miért kell a 80-as évekbeli Bujtor szinkron ellen, kézzel-lábbal tiltakozni. Az ellenzők szerint csak 1999-óta van magyar szinkronja.
paulusz 2018 dec. 25. - 23:25:43 Előzmény vino-et-veritas
Na ne viccelj! Hát hogy lenne elég nekik?! Nem olvastad, hogy "az interneten sok olyan dolog található ami nem fedi a valóságot"?
Hát ők a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején Bud Spencer filmeken nőttek fel!
Hát nem bíróságon vagyunk, hogy merészelsz ide bizonyítékot linkelni?!
Csak nem gondolod, hogy a bizonyítékok elegek a hallucinációikkal szemben?!
De tudod mit, azért küldhetnének abból a szarból, aminek hatására nekik bujtoros-szinkronnal megy a Piedone Afrikában! Elszívnám, bevenném vagy intravénásan beadnám magamnak azt jöjjön a Piedone Afrikában bujtorosan! ;-)
vino-et-veritas 2018 dec. 25. - 18:58:55
http://iszdb.hu/?oldal=ker_eredmeny&holkeres=0&mitkeres=piedone

Talán ez eléggé hihető mindenkinek...
ytgomv 2018 dec. 25. - 10:49:29 Előzmény paulusz
Az interneten sok olyan dolog található ami nem fedi a valóságot! Anno a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején, mi a Bud Spencer és Terence Hill filmeken nőttünk fel. Mivel nem bíróságon vagyunk, nagyon nem érdekel, hogy elhiszed-e, eredetileg is Bujtor István volt a magyar hangja a Piedone Afrikában c. filmben Bud Spencernek! De esetleg a TV2-nél érdeklődhetsz, hisz tavaly 2017 December 30-án a Bujtor féle verzió ment a Piedone Afrikában című filmhez. Talán Andy Vajna előkapart valami régi forrást! Egyébként én is nagyot néztem, honnan szedték elő ezt a szinkront? Nem-nem tévesztettem össze az Egyiptommal, tudok különbséget tenni a két film között.
Szerintem, ha ennyire nem hiszel nekem, esetleg még érdeklődhetsz, felkereshetsz élő információ forrásokat, talán lesz 1-2 ami megingat téged!

Kellemes Ünnepeket!
paulusz 2018 dec. 25. - 09:51:22 Előzmény ytgomv
Van két új beírásom a témában, de elfelejtettem "válasz"-ként írni, így elkerülheti a figyelmedet, ezért most így pótolom.
paulusz 2018 dec. 25. - 09:46:19
Végezetül belinkelek két forrást, bár a bizonyítás kényszere a másik félnél kéne, hogy legyen, hiszen nem a "semmit", hanem a "valamit" illene bizonyítani!
Az első forrás címe: "10 meglepő érdekesség a Piedone filmekről" (javaslom a 9. pontjának többszöri elolvasását, hátha segít):
http://www.filmezzunk.hu/2018/01/31/10-meglepo-erdekesseg-a-piedone-filmekrol/
A második forrás címe: "Piedone Afrikában - Wiki" (javaslom az "Érdekességek" fejezet többszöri elolvasását, hátha segít):
https://hu.wikipedia.org/wiki/Piedone_Afrik%C3%A1ban

Megismétlem: A Piedine Afrikában és a Piedone Egyiptomban nagyon "áthallásos" filmek:
- mindkettőben a Zulu kisfiú szerepel
- mindkettő az afrikai kontinensen játszódik, hiszen Egyiptom is jobbára Afrikában terül el (és egy picit Ázsiában is)
- Caputo brigadéros is látványosan szerencsétlenkedik mindkét részben és jóval nagyobb szerepe van, mint a sorozat első két részében
Ezek olyan "áthallásos" pontok, ahol az emlékezet akár össze is zavarodhat és ez valamelyest érthető. Ami érthetetlen, hogy miután ezt szájbarágósan elmagyarázom, egyesek még mindig kötik az ebet a karóhoz! Hát, lelkük rajta!

Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok!
paulusz 2018 dec. 25. - 09:07:08
A legszebb az egészben, hogy anno a Piedone Afrikában felíratos volt a moziban, még csak nem is Kránitz-szinkronos! Nem az a gond, hogy tévedsz, hanem, hogy hangoztatod a téves nézetedet és ezzel akarva-akaratlanul félrevezeted az embereket. Ennyi. Persze, mindjárt problémád lenne, ha valamit idézni kéne a Piedone Afrikában (nem létező) bujtoros-szinkronjából. Egy jó poént, beszólást, bármit! Szerencsére a különböző szinkronokhoz eltérő szövegek készültek, tehát be lehetne azonosítani! Meg az sem túl életszerű, hogy egyszer azt mondjátok, hogy elveszett az egyetlen(!) kópia, utána meg azt, hogy tavaly karácsonykor a TV2 leadta (azt az "elveszettet"), de persze 10 nyamvadt másodpercet nem tudtok belinkelni belőle a youtube-on vagy bárhol. Viccesek vagytok, na!
ytgomv 2018 dec. 25. - 07:11:11 Előzmény paulusz
Én még anno moziban láttam a Piedone filmeket az akkori időkben. Mivel kb 10-szer láttuk mindegyiket, elég nehéz elfelejteni az emlékeket! Az, hogy DVD-n nem jelent meg a Bujtoros verzió, az az idő hibája. Egyébként meg rajtam kívül is vannak itt vélemények, akik emlékeznek a Bujtor féle szinkronra, de úgy látszik, mi vagyunk a hülyék.
paulusz 2018 dec. 24. - 23:17:12 Előzmény ytgomv
Jó lenne, ha nem kevernéd a Piedone Afrikában címűt, a Piedone Egyiptomban cíművel! Valószínűleg az zavar, hogy mindkettőben a néger kisfiú szerepel és emiatt áthallásos a dolog, de fogadd el: Sosem készült bujtoros szinkron a Piedone Afrikában című filmhez! Persze, a lapos föld elméletnek is vannak követői...
ytgomv 2018 dec. 24. - 20:32:00 Előzmény paulusz
2017 Karácsonyán, a Bujtor szinkronos verzió ment a TV2 csatornán. Eredetileg is mindegyik Piedone filmnek, Bujtor István adta a főszereplő szinkronját.
9/10
darkbull 2017 ápr. 05. - 09:09:31 9/10
M+: szörnyû ez a verzió. 7-tõl adták a Piedonét, úgy alakítottam a napot, hogy meg tudjam nézni, 10 percig bírtam. Nem baj, késõbb ment be dvd-n az eredeti. Másnap ugyanakkor Hongkong, 5 perc után kikapcs, dvd be. Ennek már esélyt sem adtam.
Kinek érte meg ezért a @&]/%(-ért egy forintot is kiadni?
Összes hozzászólás