Pikáns Kína: Élő örökség

Bakancslistához adom
ausztrál dokumentumfilm

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A műsorból megtudhatjuk, hogy az évszázadok alatt hogyan változtak a kínai konyha főzési és étkezési szokásai, és ma milyen hatással van azoknak az embereknek az életére, akiknek határozott és meghitt kapcsolata van művelésével és kultúrájával. Történelmi anekdoták és kortárs kínai ínyencekről szóló történetek segítségével tüzetesebben is megvizsgáljuk a világ egyik legnépszerűbb és legismertebb konyháját és olyan emberek életébe is bepillantást nyerünk, akik maguk is a kínai "kaja" rendíthetetlen és meginghatatlan rajongói. Ismerje meg a hataloméhes ágyast, akinek a kínai mitológiában a dim-sum tészta feltalálását tulajdonítják, a régészt volt, aki segített bizonyítékot találni a kantoni konyha korai jelenlétére a 20. század legnagyobb kínai régészeti feltárásán, és az idős shandongi mesterszakácsot is, aki csak azért nem volt hajlandó megtanítani lányának bonyolult technikáját, mert nő. Elutazunk az északi Qufu tartományba, Konfúciusznak a szülőhelyére és ott találkozunk egyenes ági leszármazottaival. Majd Shandong meghitt, barátságos családi éttermeiből átköltözünk Pekingbe és a nagyszerű császári konyhába. Végül eljutunk a színes és vibráló Guangzhou-ba és Hong Kongba, ahol, a kantoniak szavával élve mindent megesznek, aminek lába van - kivéve az asztalt, és mindent, ami repül - kivéve a repülőt.

Hozzászólások

Szerinted?