Pisti a vérzivatarban

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar színházi felvétel, 149 perc, 1988

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Örkény István főhőse, a négy ?formában" megjelenő Pisti a XX. század vérzivataros évtizedeiben bukdácsoló, élni, megmaradni akaró magyar kisember jelképe. Tragikus és humoros helyzetek során jutunk el a történelem abszurditásától a ma abszurd realitásáig. A huszadik század Ádámjaként küzdő Pisti víziója talán még sohasem volt ennyire aktuális.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Liza94 júl. 18. 15:21:40 1/10
1 óra 10 percet néztem végig ebből az elmebeteg ostobaságból. (Abban Gobbi Hilda és Tordy Géza szerepelt.) Kár volt. Hihetetlen, hogy az Isten hozta, őrnagyúr! és a Macskajáték is ugyanennek az embernek az alkotása.
mnemosyne 2016 máj. 31. - 18:27:52
Fel tudta valaki venni? Nálunk 40!!perccel hamarabb leállt a box. Kifizetem.,vagy másik filmet adok érte. krokedit@citromail.hu
10/10
Tuti Ágika 2016 máj. 31. - 11:49:31 10/10
Tegnap (2016.05.30) láttam a M3-on. Nagyon izgalmas és jó elõadás!
8/10
KeyAccountManagerkovács 2016 máj. 31. - 11:07:16 8/10
Pár dolog nagyon nem tetszett benne: Elõször is, ott vannak ezek a hülye számítógépes-játék-hangok - oké, ettõl modernebbnek tûnik az egész, és tényleg van némi videojáték-jellege a történetnek, hiszen Pisti folyton meghal, aztán újraéled, de a játékokban a karaktereknek nincs tudomásuk saját kvázi "halhatatlanságukról", így a hasonlítás sem az igazi. Nem tudom, miért kellett a Babik-részt kettévágni - a nem létezõ ember hihetetlen magasságokba emelése és egyébként a henteses rész is Örkény Babik címû befejezetlen kisregényébõl merít. Szóval az eredeti darabban miután a titkárnõ rájön a hazugságra, rögtön megy is az igazgatóhoz, itt viszont ezt megszakítják a bírósági tárgyalással. A Dunába lövésnél Pistinek az eredeti írás szerint ott kellett volna maradnia fekve és Rizinek kellene úgymond felkeltenie a halálból. Végül az is elég zavaró volt, hogy a végsõ egypercest végig kórusban mondták, holott az író instrukciói szerint csak bizonyos mondatokat kellene a kórusnak mondania, a többi mondat egy-egy véletlenszerû szereplõ szájából kellene, hogy elhangozzon. (Tudom, hogy nem kötelezõ ragaszkodni mindenhez, ami le van írva, de azért mégis...)

Azért voltak tök jó dolgok, például, mikor a Félszegnek foltos az egyenruhája, vagy a végén a Szabadság-szobor-allegória. Molnár Piroska alakítása kifejezetten tetszett. Különös volt látni az elején, hogy milyen sok gyerek volt a közönségben, és hogy csak 12-es karikával adták... 8/10-et adtam rá.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu