Poirot: Az ellopott gyilkosság

Bakancslistához adom
Agatha Christie: Poirot - Halloween Party
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, 89 perc, 2010

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Mrs. Oliver, a krimi írónő vidéki barátnőjénél vendégeskedik és segít a Halloween-i gyerekparti előkészítésében. A partin egy kövérkés, buta és ellenszenves kislány, Joyce Reynolds olyan furcsa megjegyzést tesz, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt felkapják a fejüket: azt állítja, szemtanúja volt egy gyilkosságnak. A parti végén a kislányt holtan találják a könyvtárszobában. A kis faluban Mrs. Oliver tűnik a legalkalmasabb személynek, hogy nyomozzon a gyilkosság ügyében. Szerencsére nemsokára csatlakozik hozzá jó barátja, Hercule Poirot. A belga nyomozó éles esze ezúttal nem csak a múltbéli bűnöket leplezi le, hanem megakadályozza, hogy a hidegvérű gonosztevő egy újabb szörnyű gyermekgyilkosságot kövessen el.

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Judith Butler
Ariadne Oliver
Rowena Drake
Miranda Butler
Mrs. Reynolds
Frances Drake

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2015 szept. 24. - 09:47:10
Spoiler

Poirot-ra nem jellemzõ, hogy ilyen harcias legyen. De most valóban jó oka volt rá...

Egyébként nagyon jól sikerült ez az epizód, mind a hangulat, mind a történet szempontjából. Többször láttam már, és még biztos megnézem párszor:-)
10/10
Edmond Dantes 2013 ápr. 20. - 20:51:33 10/10
Kb. 2 éve olvastam a könyvet (Halloween és halál a címe), lehet, hogy korábban nem is adták ki itthon. A film kifogástalan feldolgozása egy kissé "túlzsúfolt" és szinte kibogozhatatlan kései Agatha-opusznak. Poirot azaz Suchet szépen öregszik és egyre hívõbb: az Orient-expressz rózsafüzéres zárójelenete után most keresztet vet a fináléban. A regényekben és a sorozat régebbi darabjaiban ez a tulajdonsága emlékezetem szerint nem jelenik meg, de ez csak apróság. 10/10
10/10
zalanpatrik 2011 aug. 04. - 14:19:49 10/10
Nagy Agatha Christie rajongó vagyok, többtucatnyi könyvet olvastam tõle, de erre valahogy mégsem emlékszem. Most sikerült megnéznem filmen, és igen megdöbbentõ volt. Vajon a könyvben is ugyanez a történet, vagy átírták? Sajnos elég gyakran elõfordul.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu