Poirot: Öt kismalac

Bakancslistához adom
Poirot: Five Little Pigs
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol krimi, 93 perc, 2003

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

1925-ben Caroline Crale-t felakasztják férje meggyilkolása miatt. Az ismert festőművész, Amyas Crale csapodár, bohém, szoknyavadász férfi hírében állt, akinek utolsó kalandját már nem tudta elviselni a felesége. Leányuk, Lucy semmit sem tud a történtek valódi hátteréről, mivel őt szülei halála után azonnal Kanadába küldték, és ott nevelkedett. Tizenhárom év után az immár felnőtt, ifjú hölgy visszatér, hogy kiderítse az igazságot. Megtalált ugyanis egy levelet, amit édesanyja a halála előtti éjszaka írt neki. Ebben azt állítja, hogy ártatlan férje halálában. Lucy felkeresi Poirot mestert és megkéri, hogy tárja fel a múltat. Poirot nyomozni kezd, de úgy tűnik nem mindenki örül a régi ügy tisztázásának...

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Lucy Crale
Caroline Crale
Amyas Crale
Philip Blake
Meredith Blake
Elsa Greer
Miss Williams
Angela Warren

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
P@nni 2023 jún. 20. - 19:38:33 Előzmény kyramer
Aimee Mullins 47 éves és olyan betegséggel született, hogy mindkét lábát térd alatt amputálni kellett. Ezért is lép olyan érdekesen, amit főleg a film elején látni.
antibond 2021 dec. 29. - 20:34:09
A film jó, szeretem Poirot-t, főként ha David Suchet alakítja. Csakhogy most is éppen, miközben a billentyűzetet kalapálom Alexandre Desplat félreismerhetetlen zenéje szól, a stáblista szerint a zeneszerző: Christopher Gunning. Azért ez több, mint huncutság...
10/10
BlueMoon 2021 ápr. 09. - 08:54:18 10/10
Bármelyik (akár unalmas) Poirot feldolgozást meg tudom nézni, mert imádom ezeket a bűnügyi filmeket, a David Suchet által játszottakat kimondottan, ez a rész azonban az egyik favoritom. Szeretem azokat az eseteket, amelyek vonaton, hajón, repülőgépen, egzotikus környezetben játszódnak, ha választanom kellene, akkor általában a régebbiek jobban tetszenek, mint az újabbak, de ez az epizód a legmeghatóbb az általam eddig nézettek közül. Önálló drámaként is megállná a helyét, félelmetesen jól ábrázolja, mennyiféle érzelem dúl az emberekben, mi minden motiválja a cselekedeteinket. A végén szintén zseniális az a csavar, amikor kiderül, hogy tulajdonképp egy félreértés vezet az egyik szereplő önfeláldozásához, mellbevágó elgondolni, sokszor milyen ostoba véletlenek, vagy évekkel azelőtt történt események okozzák egy-egy ember vesztét, és rajtuk keresztül többek életének alakulását is.
Joan Fontaine 2020 jún. 24. - 20:12:31
Nem értek egyet azzal, hogy kevésbé kedvelt, mert szerintem az egyik legjobb. A sorból kilógó, és egyedi jellegű. Talán azért, mert erősen drámai. Az utolsó kép önmagáért beszél.
7/10
21Vick 2019 máj. 12. - 00:12:31 7/10
Az egyik legkevésbé kedvelt történet. Eleve jobban szeretem azokat a részeket, ahol a 3 állandó mellékszereplő is játszik, illetve ami Poirot otthonában is játszódik. Aztán erőltetettnek éreztem a folyamatos félreértést, ami a szereplők között történt, és a végére teljesen kicsavarta az eredeti felállást. A homályba vesző múlt fénybeállításai, hogy senki nem az, akinek az elején akarják hitetni a nézővel, mesterkéltnek hat.
10/10
Film_Mániás 2018 jan. 01. - 05:52:01 10/10
A filmes változat egészen zseniálisra sikerült! A történet kicsit meg is hatott, valahogy nagyon magával tudott repíteni. Jók voltak a színészi alakítások. A film hosszúsága is részemrõl teljesen rendben volt, egy percig sem untam. A háttérben felmerülõ zenék is gyönyörûek, ahogy a képek is. A történet pedig magáért beszél. Részemrõl ez egy 10/10
gladiolus 2017 márc. 06. - 19:18:07
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, zseniális feldolgozás. Általában változó, hogy a feldolgozást, vagy a regényt szeretem e jobban, ez mindig attól függ, melyik sikerült jobban. Eme történetnél egyértelmûen a filmet szeretem. Teljesen önálló drámaként is megállná a helyét, hiszen a mélyben megbúvó indulatok, véletlenek, végzetes félreértések és szenvedélyek tragédiába torkollnak, és mindez egészen magasba emeli ezt a történetet. Azt hiszem, ez Poirot második olyan esete, amikor nem tudja megállni, és minõsíti a gyilkost, miszerint ez egy nagyon kegyetlen/szívtelen gyilkosság volt-a Gyilkosság Mezopotámiában a másik ilyen, ahol ezt megemlíti, nekem ez külön katartikus, mert Poirot nagyon ritkán ragadtatja el magát. Hangulatilag leginkább a Hétvégi gyilkossághoz tudom hasonlítani, bár ott a gyilkos teljes mértékben szerethetõ. Tökéletes színészeket találtak a karakterekhez, fõként Aidan Gillen esetében kiemelkedõ ez, Amyas Crale megformálásánál. Az õ karaktere egészen pontosan ilyen, szerethetõ és gyûlölhetõ egyben, mert a személyisége annyira végletes és ellentmondásosan szélsõséges. Szimpatikus volt Toby Stephens alakítása is, a meglepetés erejével hatott.
Szép történet, gyönyörû környezet, valóban kivételesen emlékezetesek a színek, végülis festészet áll mindennek a középpontjában, amihez festõi táj kell. Megtekintése minden Christie rajongónak ajánlatos...
kyramer 2016 ápr. 13. - 15:54:10
Ez az a Poirot feldolgozás szerintem is, ami a legjobb, még a regénynél is jobbra kerekedett. Olyan képeket fest, ami elrepíti az embert, valami megfoghatatlan légies álomvilágba.Gyönyörûen van fotózva!...csak Lucy Crale járása ne lenne olyan, mint egy mamuté..
9/10
Edmond Dantes 2013 júl. 22. - 14:32:35 9/10
A regény nem tartozik a kedvenc AC-jeim közé, de ez a feldolgozás nagyon igényes és színvonalas. A regény nélkülözhetõ mellékszereplõi kihagyva, szikár vonalvezetés, a cselekmény fölösleges kitérõk nélkül tart a végkifejlet felé. Kiváló a fényképezés (a színek dramaturgiai hangsúlyt kapnak!) és a kísérõzene: http://www.youtube.com/watch?v=PLFVGwGQcB0
frenchbullie 2011 febr. 06. - 14:16:59
Üdv! Szerintem az egyik legjobb Christie feldolgozás. A fényképezés nagyon tetszett, idõnként Renoir festményeit juttatta eszembe. Egyedül azt nem értettem, mi célja volt annak, hogy az egyik szereplõt melegnek ábrázolták, a regényben semmi ilyen utalás nem volt.
hade 2010 máj. 07. - 04:42:39
Szerintem egyszerûen gyönyörû lett. Az egész David Suchet-s sorozatot szeretem, fõleg az utóbbi évadokat, de ez talán a legszebb rész. Bár nálam a 9. évad kifejezetten kedvenc, nagyon jó lett a Cipruskoporsó, a Halál a Níluson és a Hollow is. A könyvet csak utólag olvastam, nekem a filmváltozat sokkal megkapóbb, mondjuk a könyv utolsó oldalairól lemaradtam, így nem tudom még, hogy a leleplezés jelenete végül hogy zajlott. Az atmoszférát, díszletet, jelmezt és a két ember szerelmének történetét is gyönyörûen megcsinálták, dramaturgiai szempontból pedig a minimális változtatások nagyon jót tettek. (Pld. amikor Amyas nem szólal meg, mikor Caroline kérdõre vonja.) Rachael Stirling tökéletes Caroline szerepére/ben. Jópárszor megnéztem már angolul, mire eljutottam a magyar változathoz, a magyar hang az õ esetében nagy tévedés, ami viszont nagyon vicces, hogy Amyas nevét Ájmesznek ejtik valamiért :)
Kaliff 2010 jan. 17. - 18:26:24
Az egyik legjobb Poirot rész. Szenzációs!
9/10
Belhelmel 2009 júl. 23. - 18:02:54 9/10
Nagyon jó film, szerintem sokkal jobb, mint a könyv. Ez volt az egyetlen Agatha Christie könyv, ami nem tetszett, és ezért nem voltak nagy elvárásaim a filmmel szemben, de kellemesen csalódtam...
10/10
bugyika 2009 máj. 18. - 19:27:12 10/10 Előzmény Atosz
Nagyon jó film.
10/10
Atosz 2009 febr. 11. - 21:40:10 10/10
Nagyon jó lett ez a feldolgozás!! Nagyon szép a helyszín, jók a szereplõk..... A film majd nem annyira jó mint a könyv, sõt..
FEmma 2009 febr. 11. - 10:54:56
Jé, ide még nem írt senki.
Azt hiszem, ez a feldolgozás elég jól sikerült, én legalábbis jól szórakoztam, és zavaró eltérések sem voltak a könyvhöz képest.