Pókember 3.

Bakancslistához adom
Spider-Man 3
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 156 perc, 2007

Értékelés:

427 szavazatból
Szerinted?

Komoly bajba keveredik Pókember. Miközben két rendkívüli képességekkel bíró rosszakarója, Venom és Homokember összefog ellene, egy gyönyörű, szőke lánnyal is találkozik. Peter szeretne hű maradni régi szerelméhez, Mary Jane-hez, de úgy tűnik képtelen ellenállni a csábításnak. A mindenre képes szökött fegyenc, a Peter nyomában szaglászó paparazzo, a fekete anyag, amely egy kalandja során átitatja a Pókember ruháját, és átalakítja a testét, a város rendőrfőnökének gyönyörű lánya és a Zöld Manó régi ruhájában járó, még mindig bosszúállásra készülő egykori jóbarát - Pókember élete még sosem bővelkedett ennyire a kalandokban.
Bemutató dátuma: 2007. május 3. Forgalmazó: InterCom

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Peter Parker/Pókember
Mary Jane Watson
Harry Osborn
Flint Marko/Homokember
Eddie Brock/Venom
J. Jonah Jameson
George Stacy

Alkotók

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2008
    Legjobb vizuális effektusok jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
AvatáR Gil Maerth 2020 júl. 15. - 06:59:47
Jókat nevettem a Jameson-os, nagymenősködő jeleneteken. XD Sajnos túltólták a drámát, a lelkizést. Szerintem ezért lett 10/6.
Kit Fisto 2018 nov. 23. - 19:47:09
Szerintem nincs is ilyen pókember. Csak mese az egész. Igaz?
;)
6/10
sawyerx 2016 ápr. 02. - 17:55:18 6/10
Na itt már vannak bajok. Erõltetett szappanopera, gyerekes és néha értelmetlen akciók, ráadásul hogy mindhárom filmben MJ-t kell a végén megmenteni... kicsit önmaga paródiájává vált. És az a jelenet a bárban mégis mi? Eddig nem volt bajom a TM-vel, de itt már irritál. A sztorit legalább befejezhetnék egy negyedik résszel.

6/10
10/10
Lakatos Kevin 2015 máj. 29. - 17:43:38 10/10
szerintem mind a három rész jól sikerült a 3 része komoly lett nagyon ezért a 3 része a legjobb 10/10
7/10
pb69 2015 ápr. 18. - 00:25:21 7/10
Én nem érzem annyira gáznak ezt a filmet, bár az 1. résznél szerintem is gyengébb. A 2.-nál viszont jobbnak tartom. Itt már nem végig ugyanazokat a húrokat pengetik és nem esnek újra a régi hibákba. Az már más kérdés, hogy sajnos vannak újak.

A gonoszoknál most a szériához képest legalább új ötletekkel álltak elõ (még annál a bizonyos szereplõnél se csak egy sima Zöld Manó replikáról beszélhetünk), csak globálisan voltak elég fantáziátlanok. Nekem legalábbis nem nyerték el különösebben a tetszésem.
SPOILER! Balul elsült kísérletbõl származó homokember, meg ugye hiába az eredetibb elemek (meteor, fertõzés, áttérések stb.), de végül képességek terén Harry azt tudja, amit az apja, Venom meg amit Pókember. Szóval mégse annyira vannak itt újdonságok. SPOILER VÉGE!

Az MJ-szálban végre újra valódi kétségeké és problémáké lesz a fõszerep, nem mondvacsinált tökölés megy végig. Az önzõség és bizalmatlanság jól meg lett ragadva. Más téren a megvalósítás hagy kívánnivalókat maga után. Eleve a karakterek közt sok az abszurd párbeszéd és sokszor viselkednek logikátlanul.

Mégis a legnagyobb gond a tartalom-idõ arány. Nem rövid a film, de túl sok vasat tart a tûzben, így semmire nincs igazán idõ és minden elsikkad. Pár szakasztól eltekintve (pl. a vége) nincs túl jó ritmusa a filmnek. A szálakra vetített idõhiány miatt ezek összecsapottak és így a fordulatok is sokszor megalapozatlanok és nem mûködnek.
Nem állhat a film csak akcióból vagy nem lehet túl tömény, kellenek nyugisabb részek is. Ezek viszont amiatt frusztrálóak, mert közben elveszik az idõt amúgy fontosabb motívumoktól. Ennyi karaktert és egyéni sorsot nemigen lehet bemutatni anélkül, hogy ne menjen át csapkodásba.

A színészeknél Kirsten szvsz most jobb volt, mint a 2-ben, nagyjából hozta, amit az 1-ben, ezt kiemelkedõnk nem mondanám. A többiek elég átlagosak voltak, semmi extra, de nem is lógtak ki feltûnõen. Tobey-nál viszont necces a dolog. Egyszerûen erre a rézre már túlságosan szétcsúszott a színész és a karakter. Pókember más lett, a srác meg nem annyira tehetséges, hogy ezt megugorja.
Az 1-ben nekem nagyon bejött az, ahogyan Pókembert/Peter-t alakítja. Egy okos, bizonytalan, esetlen és népszerûtlen figura, akibõl hirtelen hõs lesz. Még csak akkor fedezi fel a képességeit és nyitja ez meg a személyiségét. Ezt Tobey nagyon jól meg tudta fogni. A 2-ben már voltak bajok, ott többnyire a réveteg merengés maradt.
Ebben a részben pedig többféle Pókember/Peter is volt, de az idõ nagy részében ez merõben eltért a korábbi vonaltól. A rajongók hadától és népszerûségtõl megittasodott önzõ alak vagy a hiperagresszív és bunkó antikarakter nagyon nem illik a színészhez. Elõbbinél hiteltelen, utóbbinál ripacskodó.
9/10
Larvitar 2015 febr. 18. - 18:42:17 9/10
Nos valahol megértem a lepontozást. Véleményem szerint a Homokembert felesleges volt betenni ennyi szerep miatt... De ha már berakták, akkor kaphatott volna több szerepet is... Mind1, ettõl függetlenül szerintem nem olyan rossz ez a film. 10/9.
Meklód fia 2014 jún. 26. - 17:29:24
belegyömöszölték Homokembert, Venomot és akkor még ott volt ifjú Zöldmanó is Pókember mellet. Nem is értem, hogy mindezek mellett mégis, hogy a francba lett ebbõl egy ennyire elhúzott szerelmi drámai fos?!
Nagyon nem arról szólt a film java amirõl kellett volna. Venom meg Homokember szinte csak Cameóztak.
filmimádóó 2014 ápr. 22. - 06:44:25
Elõször úgy volt, hogy csinálnak pókember 4-et, de törölték ezt az ötletet és csináltak egy másik filmet, a csodálatos pókembert.
jani-wan 2013 febr. 27. - 10:00:15 Előzmény begyowsky
Na igen, én a többi jól sikerült képregény feldolgozás alapján feltételeztem, hogy ez is megüti azt a szintet. Sajnos a szint amit a Pókember megüt, a béka segge lett.
begyowsky 2013 febr. 24. - 18:31:53
Látom, nem jött át, hogy az egész trilógia a tízéves gyerekeknek, és az agyilag velük egy szinten álló felnõtt jenkiknek készült. Egy nagy rotyintás, ahogy elõttem írta egy igen kedves hozzászóló :)
1/10
offtopic
csikosi 2013 febr. 24. - 13:54:22 1/10
DEDÓ-FILM Dedóknak
Denisam 2013 febr. 23. - 23:02:07
Ez a három film egy az egyben kuka. Aki Tobey Magaire-t választotta Pókembernek ki kellett volna vágni a forgatásról. Egyszerûen nem illik hozzá a szerep. MJ esetében inkább a karakterrel van baj, egyszerûen súlytalan, nem lehet vele sem együtt érezni, sem drukkolni neki. Harry legalább aranyos, érthetõ.
A gonoszok már már szimpatikusabbak, mint a fõszereplõk.
Maga a 3. rész pocsék. Az alapötlet, hogy Póki egy kicsit meggonoszul nagyon jó, de ezt Tobey elõadásában inkább komikussá válik. Szegény Kristen Dunst egyre rosszabb. Valahogy mint ha elfelejtett volna játszani.
Bevallom nem sok eredeti képregényt, vagy rajzfilmet láttam a Pókemberbõl, de még a rajzfilmsorik is sokkal jobbak :(
jani-wan 2013 febr. 23. - 22:41:55
Na ez nem volt egy jó film. Sokkal jobbat kellett volna ebbõl csinálni.

SPOILER-t tartalmaz
A homokember és a fekete pók jó volt, csak pont a látványos harcok lettek elkúrv@, mert azokat valamiért 10 év alatti gyerekeknek tervezték.
Az meg hogy a pókember haverja vagy 10 percig haldoklik miután a fémcuccal tüdõn és szíven nyársalta a fekete pók, az az egész film betetõzése. Habár ha képes volt túlélni azt a kb. 30 méteres zuhanást miközben vagy 150 mérföldes sebességgel repült egyenesen telibetalálva a fémkonténert, akkor gondolom mindent lehet.
És akkor ez csak két példa ami nagyon sz@r lett.
A Batman valahogy ezerszer jobb film. Ott azt is elhiszi a nézõ hogy 220-szal bekanyarodik a kocsi az 5. utca és a Broadway sarkán 90 fokban.
Ezt meg ellkúrták.
Kár érte.
moti77 2013 febr. 23. - 20:58:16
ez egy nagy rotyintás
csipzár 2013 febr. 23. - 17:16:12
Azt hiszem ez az alkotás is, legalább nulla pontot megérdemel!
7/10
lotto 2013 febr. 23. - 09:07:38 7/10
Az 1. az kifejezettem jó, de a 2.+3. nagyon-nagyon lapos!
Ez a Maguire gyerek is durván hibás választás volt szerintem.
begyowsky 2013 febr. 15. - 20:17:34
Én viszont botrányosan rossznak mondanám a trilógiát. Egy rakat kaka.
6/10
Fenrirson 2012 nov. 21. - 14:20:02 6/10
A harmadik rész csalódást jelentett számomra az elsõ kettõvel szemben,annak ellenére,hogy már azokat is meguntam.De itt nem is az unalom volt a fõ gond.
Peter Parker,azaz Pókember két új fõellenségének megalkotása,megjelenítése velem azt tudatta,hogy a filmbe kevesebb munkát fektettek,így aztán az élvezhetõsége jóval romlott.A drámai befejezés úgy gondolom,nem illett ebbe a filmbe,igencsak logikátlan a harmadik rész.
Nyakiglábkampó 2012 okt. 20. - 21:13:52
van pár jó trükk pl. amikor a fekete jelmezt tépi le magáról,ahogy az ,,él'',ficánkol,folyik,lifeg...na az nagyon ott van:-) ..aztán megint leül a film,sajnos sok drámázást végig kell néznünk 1-1 akcióért..
Összes hozzászólás