Pokémon

Bakancslistához adom
japán animációs sorozat, 30 perc, 1998

Értékelés:

123 szavazatból
Szerinted?

A történet egy álommal kezdődik. Az álommal, hogy egy nap elnyerjük minden idők legjobb Pokémon mesterének címét. A rajzfilm nézője már az első percektől fogva egy olyan fantasztikus világ kellős közepén találja magát, melyben kaland, veszély és legfőképp izgalmas szórakozás vár mindenkire. Az epizódok során hőseink, a három Pokémon tanító Ash, Brock és Misty, kalandjait követhetjük nyomon. Hármójukat egyetlen cél vezérli: mestereivé válni a pokémonoknak.
A történet minden egyes helyszínén, legyen az erdő, város, Pokémon-edzőterem, fennáll a lehetőség, hogy egy új pokémonnal találkozhatunk. Minden egyes kis szörny, összesen 150 fajta van, más és más tulajdonságokkal rendelkezik. A cél nem csak az, hogy hőseink legyőzzék őket, hanem az, hogy minél többet összegyűjtsenek belőlük, és kiképezzék őket. Időközben megismerkedhetünk magukkal a szörnyecskékkel is, kapcsolatok keletkeznek és alakulnak, s hamarosan rájövünk: a pokémonok nemcsak eszközei az előrejutásnak, hanem élő-érző szereplői a történetnek. Elvesztett és megnyert csaták során hőseink tapasztalatokat szereznek, kapcsolatba lépnek és megbarátkoznak a szörnyekkel. Minden pokémon különböző szükségletekkel és tulajdonságokkal bír, azaz saját egyéniséggel rendelkezik, s ez teszi mindannyiukat emberivé. Hőseink minél inkább megértik és oktatják őket, minél jobban törődnek velük, annál több segítségre számíthatnak a pokémonoktól, hogy elérjék céljukat: a legjobbaknak járó címe.

Stáblista:

Szereplők

Ash Ketchum/Delia Ketchum hangja
Misty Williams/Jigglypuff/Chansey hangja
Brock Harrison/Charizard
Meowth hangja
Pikachu hangja
Charmander/Psyduck/Geodude hangja

Hozzászólások

Szerinted?
Annabella3 2022 febr. 26. - 12:28:17
En vagyok a legnagyobb pokemon mester.
zolf 2022 febr. 11. - 03:58:57
GYŰLÖLÖM A POKÉMON SOROZATOT! Legalábbis a tudat hogy emberek ártatlan állatokat egy labdába préselnek bele, hogy aztán rabszolgaként bánjanak velük, egymás ellen uszítsák őket hogy mindenféle véres és kegyetlen "kakasviadalban" vegyenek részt egymás ellen csakis azért, hogy a gazdáiknak minél több jelvényük és kitüntetésük legyen? Ezt már gyerekként sem bírtam megemészteni (ugyanis vidéki környezetben nőttem fel, állatok között - ezért baromi szoros kapcsolatot alakítottam ki a természettel és az állatokkal). A Mystery Dungeon sorozat sokkal jobban bejött nekem, ugyanis ott a Pokemonok az emberek kizárásával alkottak önálló társadalmat, ahol baromi jól megvoltak. (Emlékszem, gyerekként mennyiszer képzeltem el hogy milyen frankó lenne egy Poké-forradalom, azaz hogy a Pokémonok föllázadnak a rabszolgatartóik ellen és háborút indítanak az emberiség ellen.) Nem véletlen hogy inkább a Digimon felé orientálódtam a későbbiekben.
Annabella3 2021 okt. 21. - 19:04:12
Nekem az olasz focimdal jobban tetszik mint magyar.
Torolt Felhasználo 2016 aug. 25. - 22:03:11
Heh. Már a pokemon:go is döglõdik. Ash meg - mint várható volt - 20 év után ismét veszített.

Megmondtam, nem kell ez a kutyának se.
Torolt Felhasználo 2016 aug. 15. - 13:29:07
Ja, a szülõi nevelés lépjen érvénybe, így senki ne engedje nézni ezt a szörnyûséget, amibõl még egy tisztességes pornót sem tudnak gyártani!

(igen, a mellékelt kép a pornóváltozatból van)
nyugiss 2016 aug. 12. - 19:13:37
vannak ezek szerint, mert a kocsogok megint az én hsz-em törlik és nem ezt az elmeroggyant torolt idiotát :D
Torolt Felhasználo 2016 aug. 12. - 18:53:51
a PGo nem azonos a Paniméval.
És továbbra sem helyes azt mondani "ideje lenne leadni a rajzfs-t", HISZEN MÁR LEADTÁK. És okultak az esetbõl: megszûntették a sugárzást.

A gyerekeket meg ettõl a borzalomtól meg kell védeni. Lehet hogy egy gyerek pl. szereti kínozni az állatokat, vagy darálóba dugni a kezét - de az nem jelenti hogy ne kéne leszoktatni errõl.

Meg aztán hogy rendes keresztény gyerekek varázsgömbökbõl idézzék a démonokat - nem való az ide!
Torolt Felhasználo 2016 aug. 10. - 20:27:59
Ennek a HULLADÉKNAK semmi értelme bárhol elõkerülnie.
Pláne nem hozna nézettséget. Legfeljebb pereket állatkínzásért, szülõi felelõtlenség dicsõítéséért, fegyverek gyerekkézbe adásáért, és népbutításért.
Kínszenvedés lenne minden egyes töredékmásodperce. Pláne hogy a fele amúgyis mindenhol be van tiltva. Nem véletlenül.
Torolt Felhasználo 2016 aug. 01. - 20:04:14
Immár hivatalos! Ash egy újabb régióban veszít!
7/10
Larvitar 2015 febr. 19. - 21:21:11 7/10
Állíthatsz bármit, a pokerap ezen része akkor is hibás! Ha elfogadod, ha nem, ez a tény! Ha nem így lenne, akkor sem a hivatalos oldalakon, sem a játékokban nem úgy szerepelnének a pokémonok! Mellesleg logika sincs abban, hogy 2 különbözõ neve van egy pokémonnak...
7/10
Larvitar 2015 febr. 19. - 20:48:50 7/10
40. rész: Igen ez Poliwhirl, de mivel hozzáérintette a tengerkövet, így továbbfejlõdött Poliwrath-é. Ott van a képen az a kék kõ, csodálom, hogy nem tûnt fel... Sõt, az a rész végig az átváltoztató kövekrõl szól... Talán nem ártana, ha még egyszer megnéznéd... Sõt, nézd is meg, 03:10, és akkor talán hiszel a saját szemednek, hogy mi az az evolúció...

56. rész: Egyáltalán nem azt magyarázza. Azt mondja, hogy amikor a Poliwag átlakul Poliwhirl-é, akkor megfordul a spirál a hasán. Senki nem mond olyat, hogy bal oldalon Poliwhirl szerepel... De az tény, hogy a szemléltetõ kép hibás, félreérthetõ. Vagyis annyira nem, mivel a megfordult spirál a Poliwrath állapotban is így van.

A 9. rész vége pedig egyértelmûen hibás. Nem nyelvi, hanem techinkai huncutság. Minden filmbe, minden rajzfilmbe van baki vagy ellentmondás. Nyilván elfelejtették lecserélni a képet, ilyen egyszerû. Erre nem gondoltál? Honnan tudod, hogy nem baki és már utólag nem tudták kijavítani? Késõn vették észre, a nevét átírták, de a képet elfelejtették lecserélni. Ezen nem kell fennakadni, lépj tovább... Józan paraszti ésszel is feltûnhetne, hogy egyformák, és itt valami nem stimmel... Mellesleg csak a sorozat végén lévõ képeken van baki, de a sorozat közben jól használják a nevüket.

"Hülye kódexek helyett mit szólsz a sorozathoz magához?"

Sajnálom, ha a hivatalos oldalaknak nem hiszel. Amiket eddig belinkeltem, az mind hivatalos weblap, és nem humbug oldal. És mint már említettem, a pokémon játékokban is így van. De mindegy, nem foglak gyõzködni, mert ahogy látom felesleges. Felõlem úgy hívod õket, ahogy akarod.
boom49 2015 febr. 19. - 18:47:17
ugyanott poliwrath, szintén angol/magyar dubbant egyaránt

Tehát én megbízhatóbb v'ok mint a nyamvadt kódexek.
boom49 2015 febr. 19. - 18:45:26
40. rész (vágatlan sorozat), angol/magyar dub szerint egyaránt poliwhirl
boom49 2015 febr. 19. - 18:27:38
56. rész (vágatlan sorozatszerint), a képen látható jelenetben magyarázza az abszolut autoritás fõtanár, hogy a képen poliwag (jobboldal) és poliwhirl (baloldalt) látható.
A magyar és azangol dubban egyaránt. A képen az angol dub idõjelzése van, a magyar kb. egy perccel késõbbre rakja.
boom49 2015 febr. 19. - 17:58:49
ugyanott, 22:14, poliwhirl. Ez még mindig dubfüggetlen.
boom49 2015 febr. 19. - 17:56:21
ugyanott, 21:22, poliwag
boom49 2015 febr. 19. - 17:54:29
ugyanott, 21:08, poliwrath
boom49 2015 febr. 19. - 17:52:16
Ugyanott, 21:37, geodude. Ismét dubfüggetlen.
boom49 2015 febr. 19. - 17:50:03
Hülye kódexek helyett mit szólsz a sorozathoz magához?
1. évad, 9. rész, 23:20, gravler. Akkora feliratokkal hogy még egy gyengénlátó is el tudja olvasni. És mivel ezt még a japcsik nyomták rá, hát erõsen kétlem hogy bármilyen nyelvi huncutság bekavarhatna.
7/10
Larvitar 2015 febr. 19. - 17:33:08 7/10
Ez mindegyik Geodude, de errõl nem fogok vitázni, ahogy Poliwrath-ról sem. Nem kötelezõ elfogadni a hivatalos oldal információit, de azért tanulmányozd, mielõtt ilyen kijelentéseket teszel: http://www.pokemon.com/us/pokedex/

Még egyszer, és utoljára:

Geodude evolúció: http://www.pokemon.com/us/pokedex/graveler

Poliwag evolúció: http://www.pokemon.com/us/pokedex/poliwag

Az viszont kíváncsiságból érdekelne, hogy a sorozat melyik részében említik hibásan õket. Nyilván téged is az kavart meg. És javaslom nézd meg angolul is azt a részt, mert lehet, hogy abban helyesen fog szerepelni a neve.
Összes hozzászólás