Pokoljárás

Bakancslistához adom
Calvaire (The Ordeal)
18 éven aluliak számára nem ajánlott belga-francia-luxemburgi horror, 94 perc, 2004

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A főhős furgonja elakad az esőben. A sötétből előbukkan egy Boris nevű, zavarodott alak, aki az elkódorgott kutyáját, Bélát keresi. Ijesztő lélektani dráma következik, amelyben az idegen világgal szemben érzett örök félelem fogalmazódik meg.
Bemutató dátuma: 2007. augusztus 30. Forgalmazó: Odeon

Stáblista:

Szereplők

Marc Stevens
Paul Bartel
Robert Orton
Mademoiselle Vicky

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Szissssz 2013 dec. 16. - 15:56:10 6/10
Engem a film végig lekötött, számítottam kb egy ilyen szûrreális, tébolyult alkotásra. Szerintem az a jó film ami erõs érzelmeket vált ki a nézõbõl s ez megtette mindenképp! Még egyszer már nem biztos, hogy megnézném. Plusz a vége is elég nyitott maradt, ezért ennyi pont.
petyibrigi 2007 nov. 27. - 19:28:27
óó, még annyit: a bemutatóját megnézve úgy gondoltam, rettegni fogok egész éjjel. Egyáltalán nem tûnt horrornak - számomra.
petyibrigi 2007 nov. 27. - 19:26:42
:D A film nem is amerikai, de nem is magyar. Belga meg francia, vmi ilyesmi. A kutya neve pedig Bella, és nem tudom, ki írta a Bélát (én is ovlastam már több helyen is), de azóta mindenki ezzel foglalkozik, sokkal inkább a valódi jelentõségénél.
Egyébként én valahogy nem tudtam értékelni ezt a filmet... :S A végén nem hittük el, h vége van. Míg ki nem törtem röhögésben, és ez szinte hazáig tartott. Sajnálom, ha csak én nem értem a mûvészetet eléggé és vkit megbántottam,de tényleg nem élveztem...
Monalizi 2007 nov. 01. - 17:02:07 Előzmény kobalt1
Béla? Az nem egy szépséges magyar férfi név.A fil pedig amerikai nem?
Monalizi 2007 nov. 01. - 17:01:25 Előzmény kobalt1
Béla? Az nem egy szépséges magyar férfi név? A fil tudtommal nem magyar. Vagy ez egy koprodukció?
kobalt1 2007 szept. 20. - 23:02:16
Ki írta az összefoglalót errõl a filmrõl? Ebben a filmben nincs Béla nevû kutya. Bella név hangzik el. Valakinek már az is mindegy, hogy Béla vagy Bella?:) Más kérdés, hogy kutya sincs a filmben… Lehet, hogy tényleg mindegy, hogy egy nem létezõ kutyát Bélának vagy Bellának hívnak? Lélektani drámának sem nevezném.

Az egyik nézõ, azt kérdezte a mellette ülõtõl, mikor vége lett a filmnek: Ezért a filmért tényleg még fizettünk is? De azért végignézte. Láttam már jobb filmeket is, de ez a film egyedi a maga beteges, szürreális világával.
Pljuskin 2007 szept. 04. - 12:50:57
A vetítés alatt egyetlen dologtól féltem: hogy a filmnek soha nem lesz vége. Nagyon rossz, csak az nézze meg, aki szenvedni akar!
saskia 2007 szept. 02. - 11:13:44
gagyinak semmiképpen sem nevezhetõ, inkább a legelsõ hozzászólással értenék egyet..
Soha életemben nem láttam még ehhez hasonló filmet, nem egyszerûen csak félelmet vált ki a nézõbõl, egyszerûen blokkolja
több pontján a filmnek egyszerûen csak süppedtem bele a székbe és úgy éreztem a film szereplõivel megegyezõ módon én is elérkezem odáig hogy józanul tudjak gondolkodni és megõrülök
a terembõl való kijövetel után csak órákkal tértünk magunkhoz és ahogy elnéztem a kijövõ emberek arcát,õk is magunkban fognak hordozni néhány képet a filmbõl amit nehezen lehet kitörölniegy jó kis kritikai eszmecsevejjel
Tuningszöcske 2007 aug. 29. - 15:31:25 Előzmény cibulka
Én szeretem a horrort, meg a beteg filmeket is, de erre nem vagyok kiváncsi, elég gagyinak tûnik így elõre...
cibulka 2007 aug. 21. - 22:07:34
Ez egy beteg film...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu