Poliészter

Bakancslistához adom
Polyester
amerikai vígjáték, 80 perc, 1981

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Francine Fishpaw középosztálybeli, külvárosi feleség, akinek a férje porno mozit üzemeltet. A környékbeliek gyűlölik őket, mondván, hogy megrontják gyermekeiket, Francine ezért evéssel és alkohollal vigasztalódik. Az elhízott és depressziós nő eddig is katasztrofális élete agyik napról a másikra azonban teljesen szétesik: férje elköltözik egy fiatal nőhöz, lánya bejelenti hogy terhes, fiát pedig letartóztatják, mint a környék rettegett, lábfetisiszta szatírját...

Az amerikai társadalmat kritizáló Poliészter "szagos filmként" került be a filmtörténelembe, mivel a mozielőadások előtt a nézőknek számozott illatkárytákat osztogattak, a vetítés alatt pedig a vászon egyik sarkában felvillanó számok jelezték, hogy mikor melyik számú lapocskát kell az orr alá tartani hogy ne csak lássák és hallják, hanem szagolják is a jelenetet.

Stáblista:

Szereplők

Francine Fishpaw
Todd Tomorrow
Cuddles Kovinsky
Elmer Fishpaw
Lu-Lu Fishpaw

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Vikke 2008 máj. 26. - 20:23:52
Amelett, hogy egy tipikus Waters film, rendesen szerepet játszik benne a fekete humor. Nekem személy szerint nem ez a kedvenc filmem tõle. Azért az jó lett volna, ha lettek volna szagmintáim a film mellé =)
perry 2007 aug. 06. - 10:18:51
Waters képi világának teljes arzenálja felvonul a filmen. A kert városi amerikai élet maró szatírájával. A film mellé ajánlom a Hajlakk , valamint a Cray Baybe Waters alkotásokat.