Porrá zúzott álmok

Bakancslistához adom
Out of the Ashes
amerikai filmdráma, 90 perc, 2003

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Dr. Gisella Perl sokkoló igaz története, aki a világháború alatt Auschwitzba került. Miután a nácik úgy döntöttek, hogy felhasználják tudását, arra kényszerítik, hogy Dr. Josef Mengele szörnyű kísérleteinél asszisztensként legyen jelen. A doktornő mindezek ellenére is képes volt emberségességével hitet és reményt adni emberek ezreinek.

Stáblista:

Szereplők

Gisella Perl
Herman Prentiss
Jake Smith
Peter Schuman
Dr. Mengele
Frederick Krauss
Didi Goldstein

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
blogriella jún. 02. 00:56:20 10/10
Nekem 10/10! Annyira egyben van ez a film számomra, annyira átjön amit a rendező mondani akar és annyira nagyon jól játszik Christine Lahti és annyira jól eltalálták a magyar hangját... hogy én csak legekben tudok beszélni róla.
10/10
luci87 2019 jún. 14. - 15:46:25 10/10
Sok hasonló témájú film van,mind borzalmasan megrazo....de az a jelenet.....mikor befogja a pici orrát,hogy megmentse az anyjat,es zokog felette...emlékeztes marad a filmből.....
Igen,az anyanak még lehet másik gyereke,(már ha túléli a borzalmakat),de a picinek csak ez a pár perc jutott csak,mert rosszkor fogant,es rossz helyre szuletett...:(
romantika5 2016 febr. 01. - 11:58:57
Megnéztem, tetszett, kategóriájában 9 pontos.:))
Egy valamit nem értek: a dr.nõ még új a "táborban", mikor megérkezik egy tiszt, aki megkérdezi, van-e köztük orvos, és miután õ,Gizella ártatlanul jelentkezik, majd üzenetet küld a fiának,odafordul az asszonyokhoz, és elmondja Mengele üzenetét.
Itt van a problémám: addig nem hangzott el ez a név. Honnan tudta a doktornõ, hogy Mengelével beszélt?
Lextasys 2014 dec. 28. - 12:58:35
Egy újabb Hollywood által kreált zagyvaság, tele fantasztikus elemekkel. "Dráma" , persze, jobban megállja a helyét a sci-fi kategóriában.
tortura 2014 okt. 28. - 16:03:07 Előzmény markas
"Nem bírom elképzelni, hogy bármilyen helyzetben is valaki Istent játszon, "
Én meg abszolút el tudom képzelni. Egyébként meg mertem volna esküdni, hogy ezt csak ott a fafejû, demagóg bizottság elõtt kell megmagyarázni, hisz egyébként olyan világos, mint a Nap (hogy a nõ miért tette, amit tett). Tévedtem. Fogok is még párszor. Bizonyára jobb lett volna, ha nem játszik Istent, nem hajtja el a magzatokat, így a nácik ezrével küldték volna a halálba a terhes nõket. Tényleg humánusabb lett volna. Kérdés az, hogy kinek.
2/10
markas 2014 febr. 27. - 18:38:17 2/10 Előzmény Rebbeka
Jaj, nekem nagyon nem tetszett:((. Pedig nagyon készültem rá. Lefojtottság lengte be az egészet és a fõszereplõt sem értettem. Nem bírom elképzelni, hogy bármilyen helyzetben is valaki Istent játszon, és azután , már biztonságban se kérdõjelezze meg döntéseit. De lehet, hogy a rendezés felfogása miatt nem jött át.
Sajnálom, pedig a történet eredetileg - úgy vélem - döbbenetes lehetett.
10/10
alien1976 2011 dec. 28. - 19:40:33 10/10
Egyetértek Rebekkával.
Fantasztikus, megkappó, elgondolkodtató film.
Tele van drámával, érzelemmel, szenvedéllyel, szenvedéssel, elhivatottsággal. S ezeken felül, hittel, bizalommal, s minden olyan erkölcsi dolgokkal, mely az embert felemeli, bármilyen elnyomott helyzetben is.
Kiemelnék egy dolgot, amellyel a film kimondottan jó, magával ragadó, és várakozással teli lett a nézõ részérõl.
Ez pedig nem más, mint a beugró pár másodperces emlék képek, mely a filmben, pár perccel késõbb ismét megjelentek, s hosszabban, teljes történetben, mutatták be a azon emlék történetét. Ettõl a nagyon ügyes, talányos kis megoldástól, a film még magával ragadóbb lett.
A színészek nagyon jók voltak, s a zenére sem lehet panasz.
10/10
Rebbeka 2011 szept. 28. - 23:56:46 10/10
Hihetetlenul jo film! De miert kellett pont az Uj evre lakni???
שנה טובה
Shana Tovah!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu