Pygmalion

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéjáték, 102 perc, 1982

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Henry Higgins nyelvtudós fogadást köt Pickering ezredessel, hogy Lizából, az egyszerű, szegény virágáruslányból hat hónap alatt úrinőt farag. Liza beköltözik a professzorhoz s kezdetét veszi a kemény munka. Liza beszélni tanul, s megismerkedik a jó modor alapelemeivel. Jól halad a tanulásban, ezért néhány hónap múlva főpróbát tartanak Henry édesanyjának fogadónapján. Liza már szép kiejtéssel beszél ugyan, de szóhasználata a régi. Az "új társalgási tónus" a fiataloknak tetszik, az idősebbek számára kissé furcsa. Hat hónap elteltével a nagy fogadáson Liza kitűnően szerepel, Higgins és Pickering elégedettek, örülnek a sikernek, de a lánnyal nem törődnek, meg sem dícsérik. Liza másnap reggelre eltűnik, Henry kétségbeesve keresi, majd kiderül, hogy a lány Henry anyjához menekült. Henry számára a lány eleinte csak érdekes kísérleti alany volt, de közben nagyon "hozzászokott" "teremtményéhez". Ezt persze folyamatos durvasággal palástolja, amit Liza egyre kevésbé tűr el. Önálló életet akar élni, úgy dönt, fonetikát fog tanítani. Henryt a gutaütés kerülgeti emiatt, de az erős akaratú lány sokkal jobban tetszik neki, mint a papucsot utána hordó rabszolganő.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Édes Anna 2019 febr. 11. - 07:42:27 10/10
A csodálatos Kiss Mari, mint Eliza. Bravúrosan összhangban Huszti Péterrel. Sulyok Mária, Psota Irén, Márkus László...nagyszerű szereposztás. Nagy kedvencem ez a tv felvétel. :-)
Kozma Zoltán László 2018 nov. 02. - 22:42:15
Megismételhetnék a "Tanner John házasságát" is. Az is zseniális: Gábor Miklós, Vass Éva, Pécsi Sándor.
A házasságról igazán csak egy agglegény tud írni...
Zogu 2018 máj. 02. - 08:11:39
Azért tartjuk ma Őket nagy színészeknek (persze a tehetségükön és szakmai tudásukon túl), mert ilyen darabokat sugárzott az akkori televízió. Százezrek, milliók ismerhették meg és szerethették meg Őket. Olcsó, színvonalas TV-játékok voltak, ahol csilloghattak. Nem csak az a pár ezer ember láthatta Őket, akinek a sorsa megengedte, hogy színházba (igazi színházba) járhasson rendszeresen. És nagy rendezők rendezték a TV-játékokat.
Ma ez teljesen hiányzik. Ma is sok művész szívesen játszana ilyenekben. Talán a megélhetésükön is könnyítene. Egy mai "valóságsó(!)" sótlan valósága kb. két TV-játékot tudna fedezni anyagilag.
Kockás 2018 máj. 01. - 18:49:00 Előzmény gyöngykuckó
Az a musical változat volt, ez meg az eredetei G.B.Show színdarab !
gyöngykuckó 2014 dec. 11. - 22:36:06
Istenem, a Básti milyen zseniális volt, az a változat is jöhetne....
10/10
alibpapp 2014 jan. 23. - 21:00:18 10/10 Előzmény olahmiki1959
Nagyon jó volt, feszes rendezés és kiváló, nagy színészek!
olahmiki1959 2014 jan. 23. - 05:35:28
Kíváncsi vagyok erre a tv-játékra, mert ezt a változatot nem ismerem, és nagyon nagy színészek szerepelnek benne.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu