Ragadozó városok

Bakancslistához adom
Mortal Engines
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott új-zélandi-amerikai akciófilm, fantasy, sci-fi, 2018

Értékelés:

148 szavazatból
Szerinted?

Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie...
A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását...
Bemutató dátuma: 2018. december 27. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kizartdologmertnemtudom@h febr. 14. 13:56:43
egy szóval tudnám jellemezni ezt a filmet: B O T R Á N Y
4/10
Tyrion Skywalker febr. 10. 06:40:32 4/10
Borzalmas. Mintha egy steampunkba oltott béna Star Wars másolatot néztem volna némi Mad Max beütéssel, hiteltelen, klisés és sekélyes karakterekkel. Kár érte, mert a látványvilág amúgy remek lenne. 4/10
9/10
Rotovics Kázmér 2020 nov. 21. - 11:08:59 9/10
Egyetértek Reaktor71-el. Ez egy fantasy és steampunk együtt, ezen műfajon belül viszont alapmű. Akinek ezek nem mondanak semmit, ne nézze meg.
Sz. Péter 2020 okt. 06. - 20:15:44 Előzmény Reaktor71
Mondjuk ezt a "ragadozó várost" egyértelműen Burroughs - "A Mars hercegnője"-ből lopták.
7/10
Reaktor71 2020 okt. 06. - 10:59:13 7/10
Akik szerint ez rossz film, azok teljesen síkhülyék a steampunk műfajhoz. Ez meg is látszik a negatív kritikákon, hozzászólásokon. Mivel steampunk műfajban nem sok film készült, így ez egy igen ritka műfaj a filmes világban. (A Will Smith-féle Vadiúj Vadnyugat, vagy az újabb Sherlock Holmes filmek, maximum steampunk köntösben vannak, azaz csak a látványvilága steampunk!!!!) Azonban a Ragadozó városok, simán hozza ezt a kalandos, disztópikus steampunk feelinget. Végre egy olyan VALÓDI steampunk film, ami nem csak a mechanikus gépeket használja látványvilágban, hanem a tartalom, a műfaji jellemzők is megjelennek. Nem hibátlan a film, de messze nem rossz.
2/10
sexykex 2020 júl. 10. - 03:24:17 2/10
Nem találok szavakat, annyira rossz ez a film. Már a pusztaságban csatangoló városok ötlete és képe is botrányos, de a sztori többi része is kisiskolás színvonalú. Lehet, hogy az agyondíjazott Philip Reeve tud írni, lehet a stílusa irodalmi, de ez az agyalmány lerágott csontokból lett összekapirgálva. Mivel a látványvilágtól sem voltam meghatódva, kifejezetten nehezemre esett, hogy végigkínlódjam a filmet.
9/10
Babyke76 2020 ápr. 30. - 19:44:13 9/10
Vártam hogy mutatnak valami szép dolgot a végére mert ez a vasszerkezet ami a film végéig benne volt eléggé nyomasztó volt.
4/10
X-Shark 2019 júl. 27. - 04:03:59 4/10
A városok gurultak, necronon meghatódtam -bár lerombolt egy légi bázist, csak mert szeretetből megakarta ölni a csajt- , jött a kvantumfegyver, ferdeszemű kinyírni a légi egységeit, az már nem gurul, azok meg elmentek a repülő homiballonnal szobára. Hmmm... Mesterműűűűűű! Imádok a sci-fiket, de ez annyira értelmetlen hülyeség volt, hogy ha lenne is a jövőben guruló város már csak ez miatt a fostalicska film miatt sem élnék rajta. Meg értelme sem lenne különben. Max egy elektromosnak... nagy hatótávval... meg krómfelnikkel... lowridernek átalakítva. 4/10, de csak a látvány miatt!
10/10
RigbyTheMad 2019 júl. 17. - 13:47:31 10/10
Történet a szöveg a zenék mind-mind jók voltak. Végre egy nem agyatlan film talán ez a 3. olyan film amit meglehet nézni többször is. Űrdongó + bosszúállók után ez a 3. olyan film ami említésre méltó és tényleg nincsenek benne aljadék szövegek se zenék és végre a normális embereknek szól. És ez pont nem gyerekeknek szól. Aki ezt írta el van tévedve! .. Manapság nagyon nagy kincs az ilyen film , mert szinte minden más film agyatlan aljadékoknak szól akiknek elég bele pár trágár szöveg meg agyatlan zene és semmit nem mondó történet. Nagyon jó film volt mindenkinek ajánlom.10/10
charliewilson 2019 jún. 10. - 12:52:36
Elképesztően nagy baromság volt a film, mégis volt benne valami, ami megmentette a teljes kudarctól. Nehéz megfogalmazni, talán a hangulata, és egy-egy jól sikerült meglepetés karakter.
Ezt leszámítva viszont elképesztően nagy baromság.

SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!!

Az számomra teljesen érthetetlen, hogy egy fejlett civilizáció pusztulása után miként lehetséges minden korábbinál fejlettebb gépeket építeni. Mindamellett, hogy az ismert anyagtechnológia mellett fizikai lehetetlenség ilyen szerkezeteket építeni, ehhez olyan ipari kapacitás kéne, ami nyilván nem áll rendelkezésre egy világégés után.

De ettől tekintsünk el, a steampunk sosem volt „reális”.
Az már sokkal zavaróbb, hogy nem láthattuk, hogy miért volt szükség a mozgó városokra. Nem volt mérgező a környezet, nem vándoroltak sugárzó felhők a földön, stb.
Tehát látszólag semmi nem indokolta a ragadozó városok létezését.

Főleg azután, hogy a film alapján a fegyver, ami elpusztította a világot, nem hagy maga után sugárzást, vagy bármi egyéb környezeti nyomot, ami halálos az emberre. Csak óriási erejű pusztításra képes, de láthatóan ez minden. Szóval a film alapján nem érteni meg a mozgó városok megszületésének és fennállásának okát.

Ezen felül nem sokat tudunk meg a világról, amiben a film játszódik, erre én sokkal nagyobb hangsúlyt fektettem volna. Az egyik legjobb karakter is teljesen lóg a levegőben, nem sokat tudunk meg róla, pedig szerintem érdekesebb, mint a főbb szereplők.

És ha már itt tartunk a főbb szereplők is nagyon elnagyoltak, nem tudják őket közel hozni őket a nézőkhöz.

Ahogy említettem a hangulat jó, minden másra kap a film egy gigantikus nullát, kiátlagolom az egészet 5/2-re.
4/10
sladka_pani 2019 jún. 01. - 20:54:12 4/10
Legjobb jóindulattal is csak 4 pontot kapott tőlem, pedig akartam szeretni, de ez egy nagy marhaság volt millió sablonnal tűzdelve.
alien1976 2019 ápr. 23. - 17:04:10
Nekem ez a mozgó városok nagyon tetszettek, s ezt keveseltem. Sokkal többet vártam belőle. Jobban bemutathatták volna ezeket a városokat, illetve az egész jövőt jobban bemutathatták volna, plusz azt, hogy miképp alakult ki ez a jövő. A történet egyszerű, néha klisés, kiszámítható, nagy csavaroktól mentes volt, de mégis lekötött. De lehet, hogy azért is kötött le, mert vártam még többet a jövőből, a városokból, és nem kaptam. A látványvilág megfogott, a zene pedig profi volt. Jó volt, hogy a főbb szerepekben számomra ismeretlen színészek voltak. Egyszer nézhető film, ami kicsit kidolgozatlan maradt a részemről.
7/10
sorozatneked.hu 2019 ápr. 22. - 22:28:53 7/10
7/10

Nekem tetszett, nagyon jó kis steampunkos film volt, nem csalódtam benne. Jó látvány, ötletes városok, bár kicsit mutathattak volna többet is belőlük. Meg az elmúlt ezer évből, összefoglalhatták volna részletesebben, hogy mi történt. Persze voltak benne értelmetlen dolgok, pl amikor leáll a főgonosszal diskurálni ahelyett, hogy rögtön megölné...de hát melyik filmben nincsenek ilyenek. A végén egy kis kínai propagandát is kapunk, hogy kezet nyújtanak az agresszornak, de efelett is szemet lehet hunyi az elmúlt sok év amerikai patriótás filmek miatt. Egyetlen egy szereplő zavart, de nagyon: a koreai csajszi. Annyi helyes nő van abban az országban, miért pont egy ilyen fiús kinézetűt kellett belerakni a filmbe?
2/10
ttth 2019 ápr. 14. - 22:34:48 2/10
Az Utolsó Jedik óta nem láttam ilyen idegesítően sablonos szutykot. Az egész film logikátlan, ostoba. A nézőt hülyének veszi, a karakterekkel nem lehet azonosulni. A film második felétől élvezhetetlen. Aki a Transformersnél is nagyobb bugyutaságot akar látni és bejön az Utolsó Jedik típusú történetvezetés, ezenkívül semmi más elvárása nincs egy filmmel kapcsolatban, minthogy monumentális mozgó épületeket lásson, annak tudom ajánlani. Mindenki más kerülje amilyen messzire csak tudja.

Egyetlenegy szerethető karakter volt az egész filmben, de azt is kiírták a felénél.

7/10
jozsi86 2019 ápr. 08. - 16:43:10 7/10
Nem rossz! Látványos, érdekes, izgalmas. Házimozizásnak teljesen megfelel.
Zahire 2019 ápr. 08. - 10:08:26
Lényegében Star Wars történet ( a végén egy kis Prometheus beütéssel ) szuperfegyver ami az ellenállókat hivatott megsemmisíteni, a rossz átveszi a hatalmat a legnagyobb városon belül,ellenállók minden nációból, a szuperváros központi egységének megsemmisítése, a felhők fölött lebegő város, stb. - mechanikus kivitelben.Technikailag én többet vártam volna a városok bemutatásától, egyébként egyszer nézhető, nem unalmas film.
4/10
Atis88 2019 ápr. 07. - 14:05:20 4/10
Sablonos kivitelezése egy jó alapötletnek...
4/10
Sz. Péter 2019 ápr. 06. - 12:53:41 Előzmény end33
Azért ha valaki beül egy Marvel-filmre, nem gondolnám, hogy túlságosan meglepődne azon amit kap.
10/10
end33 2019 ápr. 06. - 10:29:53 10/10 Előzmény Sz. Péter
Tudod jó lenne hinni, hogy mindenkinek szabad döntése..., de amióta ismerjük a "befolyásolás" szót azóta nem vagyok meggyőződve az emberi döntések szabadságáról. - Főként, ha valahol iszonyat profi szakértelem és nagy pénzmennyiség áll mindehhez rendelkezésre...
10/10
end33 2019 ápr. 06. - 10:26:20 10/10 Előzmény Hompi
"- Ott volt nála évekig az a szem de nem nyitotta ki ......" - De hát tenálad is ott van, - ráadásul kettő is.., - nem?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu