Ragaszkodom a szerelemhez

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéjáték, 66 perc, 1988

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Az ötven felett járó Dr. Bajor Kálmán ügyvéd beleszeret barátja titkárnőjébe, a húsz éves Török Valiba. Valit elhódítja fiatal udvarlójától és feleségül kéri a lányt. Az ügyvéd úr lánya, Mimi nem nézi jó szemmel a készülő házasságot, de nem tudja lebeszélni apját. Női logikával oldja hát meg a dolgot. Látszatra beleszeret apja barátjába, és ő is eljegyzi magát, a szintén ötven feletti Árpád bácsival. A játék azonban komolyra fordul, Árpád bácsi tényleg beleszeret a csinos lányba. Vajon van-e felső korhatára a szerelemnek, amennyiben két olyan sármos férfiúról beszélünk, mint Darvas Iván és Bács Ferenc?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Bolond Pierrot 2014 aug. 06. - 15:31:20 Előzmény kaljul
De igen, õk adták le így, azt hiszed érdekli õket!? Ez húspiac! Film-film, kit érdekel, hogy melyik?
offtopic
Bolond Pierrot 2014 aug. 06. - 15:28:36 Előzmény kaljul
Pedig könnyen lehet. Sokszor az adott csatorna sem tudja mit vetít... anno még a Viasat3 harangozta be az olasz dokumentumfilmet Tiltott kísértések címmel (1965). A szereplõk: Jean-Luc Godard, Fritz Lang és Brigitte Bardot. Helyette egy 2000 utáni amerikai szexfilmet vetítettek le, azonos címmel.
A dokumentumfilm adatlapja akkor került fel a portra.
Kb. fél évvel késõbb újra megismételték ezt a játékot, a saját honlapjukon is az olasz dokumentumfilm adatait szerepeltették. (Noha, az elsõ vetítés után felhívtam rá a figyelmüket, hogy ez nem stimmel.)
Ez kérem szépen húspiac!
kaljul 2014 jún. 08. - 21:26:43
Azóta már feltehetõleg mindenki észrevette, hogy ma nem is az 1988-ban, hanem az 1943-ban készült filmet vetítették - és azt azért nehezen hiszem, hogy a Duna TV a saját mûsortervét ennyire bénán adta volna le a port.hu-nak.
9/10
Qwerf 2011 júl. 01. - 22:12:03 9/10 Előzmény napraforgó
Szerintem is zseniális volt a film, úgy a színészek, mint maga a szöveg, az élethelyzet...:) Kíváncsi vagyok az eredetire is. Jó lenne megszerezni.

De most nem szeretnék nagyobb elemzést csapni, csak felelni néked, kedves Napraforgó.
Rácznak Rácz volt a színész, igazad van, de nem Károly, hanem Géza. Tehát valószínûleg nem Terry Black volt. Bár ahogy feldobtad ezt az ötletet, valóban ilyesféleképpen festhetett fiatalon:)

Üdv!
napraforgó 2011 jún. 29. - 07:23:39
Nagyon tetszett, lehet, hogy láttam valamikor 23 évvel ezelõtt amikor adták.
Darvas és Bács tényleg olyan úriemberek, akikbe akár egy fiatal lány is képes beleszeretni - de legalábbis rajongani értük.

Persze ez is egy remake, már megcsinálták régi magyar filmen, fekete-fehérben. Darvas Iván szerepét akkor Ajtay Andor játszotta, az Árpád bácsit játszó színész nevére nem emlékszem, egy kövérkés szõke férfi volt. Õ akkor nem tett olyan mély benyomást a nézõkre, mint most Bács Ferenc - de nem is ez volt a cél, hanem az, hogy a fõszereplõt rádöbbentsék a korára.
Kálmán lányát talán(!) Tolnay Klári játszotta, bár ebben nem vagyok biztos, a másik ifjú hölgyet végképp nem tudom, egy akkoriban divatos szõke. (Csak a hatalmas kalapjára emlékszem)

Mellesleg a mostani feldolgozásban az ifjú Tibort - úgy láttam Rácz Károly - alias Terry Black alakította. Fél éjszaka ezen gondolkoztam, de egyre biztosabb vagyok benne. A végén kiírták a szereposztást, ha valaki felvette, talán igazolni tudja. (sajnos én akkor már túl álmos voltam és nem fogott úgy az agyam)
Mélie 2011 jún. 28. - 22:17:20
Zseniális volt. A történet is, na de a szereplõk...! Még sosem láttam.
Fantasztikus Darvas, és Bács is. Testre szabott szerepek nekik: õk valóban igazi úriemberek voltak. Gyönyörû a szövegmondásuk, na és Bács orgánuma...!
saibor 2011 jún. 28. - 21:34:09
sseggfejek, nem képesek megadni rendesen a szereposztást
Ford Mustang 2011 jún. 28. - 12:56:52 Előzmény Bolond Pierrot
Jaja. ;)
Bolond Pierrot 2011 jún. 22. - 13:22:00
A film (port.hu által) "titkosított" rendezõje: Hajdufy Miklós.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu