Rang és mód

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéjáték, 81 perc, 1980

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Bannay Gábort, az alacsony sorból felkerült főtisztviselőt a felesége költekező életmódjával nehéz helyzetbe hozza. Az urhatnám asszony által összekuszált szálakat végül a derék vidéki rokon és annak felesége bogozza ki.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Dolphus Lundgrennus 2017 febr. 15. - 19:09:25 Előzmény olahmiki1959
"Bombajó a duma"(Ace Ventura)...kiváló értékelés Miki! Élvezet ilyet olvasni! Köszi!
10/10
olahmiki1959 2016 jan. 21. - 12:16:25 10/10
Nagyon tetszett!

Azt hiszem, valamikor a 19. század végén játszódhatott a történet, a színészek szokás szerint kiválóak, rengeteg markáns karakter lett felvonultatva, a léha, költekezõ feleség, az ártatlan, befogadott árva kislány, - akit a gyönyörû. tragikusan fiatalon meghalt Herczeg Csilla játszott, hihetetlenül bájosan, - az egy tömbbõl faragott, talpig becsületes, látszólag zord, valójában aranyszívû nagybácsi, aki a végén minden anyagi problémát megold, de nagyon jók voltak a különbözõ uzsorások, ékszerészek, inasok, szobalányok, pénzemberek is.
Külön sajnálom, hogy az évek alatt eltûnt a nézõk látókörébõl a fiatal, nagyon jóképû Tomanek Gábor, akinek hangja döbbenetesen hasonlított édesapjáéhoz, a kitûnõ színész Tomanek Nándoréhoz.
A párbeszédek meglepõen frissek, életszerûek voltak, a történet izgalmas, fordulatos, összességében egy kitûnõ, remek szórakozást nyújtó, rendkívül hangulatos tv játékot láthattunk.
Pásztor Erzsi pedig - õt szándékosan hagytam a végére - egészen kiváló színészi teljesítményt nyújtott, az egész darabot jószerivel õ vitte a hátán, hibátlanul, hitelesen, kedvesen, meghökkentõen magas színvonalon.
A maga mûfajában 10 pont.
offtopic
adamnagysweetmovie 2016 jan. 20. - 16:08:22
Zsûri?