Régi nyár

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 80 perc, 1941

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Az is ritkán fordul elő, hogy egy szülő ne annak örüljön, hogy a fia komoly, szorgalmas és nem érdekli más, csak a munka, a föld. Hát a mi Tamássy Péterünk ilyen. Péter fiát csak a gazdálkodás érdekli, ezért a fiatal korában kicsapongó apa elhatározza, hogy mielőtt Péter megnősülne, bevezeti kicsit a társaságba. És hogy egészen biztosan jó társaságba keveredjen a gyerek, rábízza régi szerelmére, a primadonna Riára…
Honthy Hanna parádés filmszerepben.

Stáblista:

Szereplők

Ria, hajdan Marika
Tamássy Péter, Miklós édesapja
Tamássy Miklós
Páldi Éva, Ria lánya
Mimóza, Marika öltöztetőnője
Ibanez, spanyol festő

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
MoniLostris márc. 09. 14:06:17 8/10
Bekerült a kedvenceim közé ez a film. Finom humor, rengeteg poén és remek színészi játék jellemzi. Hál'Isten hiányzik belőle a mai vígjátékokra jellemző ripacskodás, közönségessèg. Egyik legviccesebb és kegkedvesebb karakter: a nagymama.
Lyanos1 2018 dec. 23. - 10:24:06

A kontinuitásra nem mindig ügyeltek. Amikor Ria először ül kettesben Miklóssal az étteremben, a jelenet kezdetén még szemüveg van Miklóson. Aztán látjuk a harmonikást, aki a Valami kis szerelem kezdetű dalt énekli. A dal végeztével ismét Miklóst látjuk, és már nincs rajta szemüveg, sőt láthatólag nem zavarja a szemüveg hiánya.


ondok 2007 okt. 28. - 17:31:49
Egy a régi patinás filmtermésbõl.Könnyû történet, fülbemászó dallamok színészkirályok: Csortos, Honthy,akire rögtön rá lehet ismerni az allürjeirõl. Nem a legkíválóbb darab a film, nem éri el a Hippolit v. az Egy szoknya, egy nadrág szintjét,de nem okoz csalódást.