Rém-képek

Bakancslistához adom
Haunted Homes
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Léteznek szellemek? Számos televíziós program próbált már választ adni erre a kérdésre, de mindig maradtak kérdőjelek. Most első alkalommal vállalkozik arra egy stáb, hogy megpróbálja őszintén feltérképezni a paranormális jelenségeket Nagy-Britannia legismertebb kísértetjárta helyszínein.

A csapat tagjai Yvette Fielding, aki objektivitásáról és nyitottságáról híres, Jason Karl tudós és parapszichológus, és Derek Acorah, Nagy-Britannia első számú spiritiszta médiuma. A műsor megnyugtató módon fényes nappal kezdődik. Megismerjük a helyszín történetét, kik éltek ott, mik történtek az évek során. Aztán, ahogy beköszönt az este, egyre nő a titokzatosság és a feszültség. A műsorvezető, a kameraman és a kutatók mindannyian fontos szerepet játszanak, felfedik félelmeiket, előítéleteiket, és várakozásaikat. Végül jön az éjszaka klausztrofóbiás világa. A műsornak ez a része nagyon is életszerű: érzékenyen reagál a rendelkezésre álló legjobb technikával követett történésekre. Derek Acorah szellemvilággal való kapcsolata olyan csatornákat nyit meg, amely soha nem volt még látható televízióban, ugyanakkor a józanabb Yvette Fielding igyekszik mindent a helyére tenni.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Audron 2009 aug. 08. - 17:41:33 1/10
Még érdekes is lenne, ha a szereplõk is komolyabban vennék. Az az idõs fószer undormány, túljátssza az biztos, fõleg, mikor csak körbenéz és elkezd darálni minden vackot. Nem azt mondom, hogy nem hiszem el, hogy léteznek, mert hiszek bennük, és azt is elhiszem, hogy egyesek jobban érzékelik, de ha úgy mûködne, hogy egy ilyen muki körbenéz és nekiáll rizsázni, más lenne a világ... Amin nevettem leginkább, az az volt, mikor leállt nyekerészni, hogy érzem, hogy meleg volt... megtették... Jó hogy azt nem állította, látta, mikor búboltak xD
A legtöbbet beképzelik, bemesélik. egy szellem nem a kamera meg felhajtás elõtt fog belibbenni... Szerintem egy nyugtalan lelket taszít, ha 5-6 akármennyi emberke lesben áll és várja. A nyugtalan lelkek azért nyugtalanok szvsz, mert valami még itt tartja õket, jelezni akarnak. Viszont, voltak jó részek, csak a vénembert kiiktatnám a hülye szövegével, irritál.
Másik, nem tudom, hova írhatnám, de a Zone szinkronjai elég förtelmesek. Nem vagyok egy angol zseni, de a félrefordításoknál a hanglejtés meg szinkronválasztás csak a rosszabb! Van kb 10 szinkronszínész, abból 4 nem is igazi... Ebbe a mûsorba is hajmeresztõ néha -.-
babydoll 2008 nov. 23. - 10:43:37 Előzmény pleb
Igen,arról van szó. :-)
És utána is van egy szellemekkel foglalkozó mûsor.
7/10
pleb 2008 aug. 24. - 01:37:54 7/10 Előzmény babydoll
a vasárnap 22.00-iról beszélsz? Mert ha tv közelben vok, akkor azt is megnézem, mert érdekel a téma, csak még mindig nem tudtak meggyõzni, hogy márpedig biztos léteznek szellemek.
babydoll 2008 aug. 13. - 22:17:48 Előzmény pleb
Én is láttam már az öszes részét.Vannak benne olyanok,ami már túlzás.De nekem tetszik.Viszont.A Zone Reality-n is fut egy ilyen mûsor.Ugyan ez a neve.Mia Dolen a médiuma.
És nekem abban pont a napközbeni események tetszenek.Az éjszakaiban semmit sem lehet látni.Hiába mondják hogy ott van valami,semmit sem látni.
7/10
pleb 2008 ápr. 06. - 17:27:16 7/10
Nah, én ezt a mûsort 2007. nyarán végig néztem, vasárnaponként 17.00 kezdettel. Hát mit is mondjak? Jó, hogy végre van egy ilyen mûsor, de szkepetikus is vok egyben, fõleg amikor azt a Derek-et "megszállja" egy szellem, nah az biztos rájátszás, már bocs. Egyébként az északai felderítés izgalamas, de még mindig nem sikerült bizonyítékot találni arra, hogy szellemek léteznek-e. Érdekes, a sok szemtanú lát emberei alakokat, de még egyetlen egy hiteles kamerafelvétel sem készült volna. Egyébként bírom a Zone CLub-ot, jó mûsorok vannak rajta. ;)