Rembrandt

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-német-holland filmdráma, 100 perc, 1999

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Rembrandt van Rijn már elismert, középkorú mester, amikor bevezetik a műtermébe a fiatal, hamvas Saskia Uyleburghot, hogy elkészítse a lány portréját. Saskia jómódú, nemesi családból származik, mégsem egy elkényeztetett fruska. Hiába a mester nyers modora és pokróc természete, Saskia tudja, hogyan bánjon vele, így hamarosan egymásba szeretnek. Boldogságukat Rembrandt féktelen költekezéssel ünnepli. A mézeshetek egészen addig tartanak, amíg elsőszülöttjük meg nem hal. Majd a második kisbaba is, és a házra egyre mélyebb letargia telepszik. Az utolsó gyermek ugyan erős és egészséges, Saskia azonban nem épül fel a szülésből. Rembrandt újra gyászol - ezúttal évekig. Munkáját, kapcsolatait elhanyagolja, ezáltal elszegényedik, és kirekesztődik a társasági életből. Egyetlen ember tart csak ki mellette: fiatal és csinos cselédje, aki testi-lelki társává válik.

Stáblista:

Szereplők

Rembrandt van Rijn
Saskia Uylenburgh
Hendrickje Stoffels
Nicolaes Tulp

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
zsuti 2008 nov. 02. - 00:48:37 7/10
Igen, maximum 7-es. Arra jó, hogy kapjunk egy korrajzot és valamelyest megismerjük Rembrandt életét, de egyáltalán nem magával ragadó film. Semmi lendület, semmi különös hatás. A "kedvencem", a sötét szobában való matatás/sötét utca pedig igen gyakran felbukkan, a díszletek helyett a képzeletnek hagyva helyet.
7/10
feeco 2008 okt. 16. - 11:41:28 7/10
Naaaaaaaa, csak tizes?? azért ennyire nem jó ez a film. kiegyezhetnénk egy hatésféllel.. OK, legyen hét..;-)