Remington Steele

Bakancslistához adom
amerikai filmsorozat, 60 perc, 1982

Értékelés:

56 szavazatból
Szerinted?

Remington Steele egy csalóból lett magánnyomozó, aki a sok közös kaland során teljesen beleszeret Laura Holt magánnyomozónőbe. Egyébbként ő az iroda tényleges vezetője, bár papíron Steel a főnöke.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Pissy 2013 júl. 28. - 14:35:50 10/10 Előzmény Tibi5000
Végre ismét mûsorra tûzték ezt a gyöngyszemet. Manapság már lassacskán azon csodálkozik az ember, ha néha egy-egy igazán remek mûsort talál a sok pelyva között. Eredeti, egyedi, valóban humoros és õszintén kacagtató, imádnivaló sorozat, ha könyv volna, a "letehetetlen" jelzõt érdemelné. Azon kevés filmek egyike, amely burkolt (vagy kevésbé burkolt) erotika nélkül is képes volt sikeres lenni.
Kiváló sorozat, remélem, ezúttal végigadják az összes évadot, és lesz alkalmam bepótolni azokat az epizódokat is, amelyeket eddig nem állt módomban látni. Köszönet a Sorozat+-nak azért, hogy ilyen remekmûveket is lead!
Tibi5000 2013 júl. 18. - 23:38:37 Előzmény Pissy
Néha nosztalgiázok egy kicsit, és belenézek. Pierce Brosnan is már benne van a korban, persze itt még aranykorszakát élte.
kico76 2013 márc. 18. - 13:11:08
Én elõször a "80 nap alatt a Föld körül"-ben láttam Brosnant '90-91 körül. Már akkor úgy éreztem, hogy õ kellene Bondnak, pedig nem tudtam semmit az elõéletérõl, illetve hogy már kiszemelt volt. Aztán mikor bejött a Remington Steele, azonnal rácuppantam, és gyakorlatilag a kedvenc sorozatommá vált. Arra már nem emlékszem, melyik csatornán ment, de egyrészt akkoriban még nem volt ilyen csatorna bõség (amikre emlékszem azokból az idõkbõl: tv2, rtl-klub, m-sat, tv3, budapest tv, m1, m2, duna), másrészt valaki lentebb írta, hogy a tv2-n ment annak idején.
De úgy rémlik, hogy a 4. évad 1. epizódját (illetve elsõ kettõt, mert dupla) láttam akkoriban szinkronnal, mert nemrég megnéztem angolul, és nagyon ismerõs volt. Persze lehet, hogy csak beképzelem magamnak, de a hangok azt mondják, hogy nem. :)
Szóval lehet, hogy anno az összeset megvették és le is szinkronizálták, jó lenne utánajárni.

Azt természetesen én sem értem, miért nem lehet végigadni, fõleg, ha tényleg végig van szinkronizálva. Ha nincs, az más kérdés, mert most szinkronizálni a hátralévõ 28 részt macerás lenne. Egyrészt, a Kautzky Armand és az Orosz Anna is ugye idõsebbek, mint amikor eredetileg szinkronizálták, ami természetesen nem baj, csak pl. nemrég kis idõkülönbséggel láttam két Brosnan-es filmet, ahol a Kautzky a hangja, az egyik új (reletíve, 3-4 éves) film, a másik régi (kb. 15 éves), és jól hallhatóan változott, komolyodott a hangja. De ezt még biztos el lehet viselni, mert a karakter ugyanaz, és valószínûleg ugyanez érvényes az Orosz Annára is. De szegény Gyõri Ilona már meghalt, és nem tudnék nagyon más hangot elképzelni Mildrednek.
Egyébként utánanéztem, Prókai Annamária 2000-ben halt meg, tehát akkortájt szinkronizálták a sorozatot, annál is inkább, mert a Gyõri Ilona is rá egy évre hunyt el.

Ettõl függetlenül jó lenne az egész sorozatot szinkronizálva látni.
Illetve, ha már tv-ben nem adják, nem értem miért nem adják ki dvd-n, mikor minden fis-fos mostani sorozatot kiadnak ilyen formában, és árulják gombokért.

Reméljük, ez változik és hamarosan teljes egészében élvezhetjük.
5/10
napraforgó 2013 márc. 11. - 09:32:21 5/10
Pedig ránéztem ma reggel a port.hu-n, és akkor azt írta, hogy az I./1. résszel meg 8.55-tõl. Még röhögtem is, a múlt héten a II. évad ment, elõtte a III. hát igen, ez a logikus, a visszafelé haladás...
Csúcs! És lám-lám most helyette egy dundi mariska fõzöget.
10/10
Pissy 2013 márc. 11. - 09:11:19 10/10
Gratulálok, az RTL Klub ezennel levette a mûsorról az egyetlen nézhetõ filmet, ami ment rajta. (Tudom, hétvégenként adják, de azt õk sem gondolhatták komolyan, hogy hétvégén a nap közepén bárki is a tévé elõtt fog ülni...)
Ezt az "elképesztõen színvonalas" magazinmûsort, amely legnagyobb megdöbbenésemre ma reggel 9-kor fogadott, biztos sokkal többen nézik. Hajrá, csak így tovább, hiszen úgysem butult még el TELJESEN a nép...
9/10
-greghouse- 2013 márc. 08. - 19:18:13 9/10
Igen, szintén.
Brosnant kicsit "beskatulyázta" a szépfiú sármos angol szerepébe, én azt sajnálom, hogy nem tartották meg James Bond-nak. Mert szerintem az eredeti (Roger Moore, Sean Connery) sármos, kemény, de mégis humoros karakternek õ felelt meg eddig legjobban.
Tudom, hogy most Daniel Craig a 007-es sztár, és õ (illetve a producerek) szakítani akarnak a "hatvanas évek" csokornyakkendõs, nõcsábász, elegáns, úriember (Moore, Connery) stílusával, és Craig néha ápolatlan, nincs rajta nyakkendõ (oké, rajtam sincs, és borostám van), de az én személyes véleményem az, hogy egy Bond legyen olyan, amilyennek híres lett, és ez Sir Roger és Sir Sean tette. Brosnan alkut kötött, megpróbált valahol a klasszikus (Moore, Connery), és a modernebb akcióhõs közt elhelyezkedni, szerintem két szék közt a pad alá esett. Neki mindig is a sármos angol úriemberek jönnek be, lásd, Remington, avagy a Mrs. Doubtfire-ben Robert Williams mellett a csábító sármõr.
Ráadásul õrá nem lehet ráfogni, hogy csak a külsejébõl élne meg (na jó, fõleg abból), mert szerintem rendkívül sokoldalú színész, és az Isten is komikusnak teremtette, csak a producerek a sármõr hõst akarták vele csinálni. Ez volt a választása. Vagy leszek komikus, és tévésorozatokban végzem, vagy sármõr, és akkor rövid életû leszek, míg nem találnak mást. Daniel Craig.. biztos jó, vessetek rám követ, de õ NEM a 007-es ügynök. Connery és Moore után még hittem hogy lehet ilyen humoros és szórakoztató kalandfilmet csinálni, és reménykedtem Brosnanban, de már az ausztrál srác, és a többiek kiábrándítottak. Daniel Craig lehet, hogy a 21. század Bond-ja, de a nyakkendõ nélküli borostával - nekem mintha Bruce Willis amerikai, Hollywoodi idoljának próbálna megfelelni.
..Valószínûleg így is van. Aki nem kell Hollywoodnak, nem kell.
Pierce Brosnannel valahogy lehetett volna a 007 mítoszt újra teremteni.
De érdekes.
Sem nekem, sem a tinédzser lányomnak nem tetszik Craig.
De pénz beszél, Daniel Craig ugat, Connery, Moore nyugdíjas lovagok (Sir), Brosnan meg elveszett valahol, két szék közt a pad alá ült.
Ez persze csak az én filmcommentem.
gh
10/10
offtopic
fredi60 2013 márc. 08. - 18:30:12 10/10
Igen, ezt találtam most az imdb-n is:
"Laura once told Steele that she named him after "A typewriter and a football team."
http://www.imdb.com/title/tt0083470/trivia?ref_=tt_trv_trv
9/10
-greghouse- 2013 márc. 08. - 18:14:45 9/10
Eredetileg tényleg itt, a 3. évadnál akarták abbahagyni - olvasom - , de nagyon nagy volt a nézettsége. Viszont Brosnan még mindig (vagy már) versenyben volt James Bond-ért, és a Bond sorozat producerei nem akartak TV-sztárt Bondnak. Aztán mégis lett másfél évad, a negyedik majd úgy kezdõdik (nem spoiler, bárhol meg lehet tudni), hogy keresi Laura és a titkárnõ Remingtont. Az ötödik a felénél ér véget (akkor ment át Bond-ba, illetve mozifilmekbe Brosnan), és az utolsó epizódban kiderül, ki a biológiai apja. Nem tudom, ezt az utolsó epizódot mutatják-e (az ötödik évad, és a Port csak 3-at számol), de nem árulok el semmit, nehog SPOILER legyen.
..Arról mélyen hallgat mindkét fél, hogy állítólag "off-screen" kapcsolat volt köztük, vagy nem. Pletyka szerint igen, de ez csak jót tett a sorozatnak.
..Az egyik producer pontosan ennek egyfajta "folytatásaként" indította el (többed magával) a "moonlighting"-ot (Simlis és a szende, ekkora barom fordítást), Bruce Willissel, szerintem az egy utánzata volt a Steele-nek, és sokkal kevésbé humoros, de az is jó.
...Nagyon jó lenne, ha az RTL megvenné a maradék másfél évadot is, mert ez szerintem (is) egy mûfajt felélesztett, a bûnügyi komédiát, ahol a komédiának legalább annyi szerepe van, mint a bûnügynek. Szerintem a mai palettáról hiányoznak az ilyen humoros, és mégis izgalmas sorozatok. Brosnan különösen jó volt az elegáns, ismeretlen, nõcsábász akárki személyében, de Stephanie Zimbalist (aki közben író, producer, és rendezõ lett), akkoriban (80-as évek) nyûgözte le a közönséget, hogy dublõr nélkül dolgozott legtöbbször, lévén igazolt tornász, lovas, és úszó (nálunk ez majdnem öttusázó).
...Én sajnálom õket.
Ráadásul Brosnan olyan Bond filmben játszott, amely a legfeledhetõbbek közt van, (bár nekem Daniel Craig sem tetszik, egy Bond legyen elegáns és sármos a végletekig, és ez a fiatal Sean Connery volt szerintem), de azért nem kell õt félteni.
...Az RTL javára szóljon (annyi rosszat kap, fõleg jogosan szerintem), hogy elõvették Remingtont. De akkor tessék is befejezni, az ötödik (na jó, négy és feledik) évaddal.
9/10
-greghouse- 2013 márc. 08. - 17:55:17 9/10
Én személy szerint nem emlékszem rá, de a leírások szerint Laura-tól (tehát nem a szinésznõtõl, hanem a karaktertõl) egyszer elhangzik valahol, hogy a nevét egy írógép márkáról, a másik nevét meg egy focicsapatról kapta. Ez utóbbi nyilván a Pittburgh Steelers, Pittsburgh ugyebár az USA acélgyár fellegvára, a Steelers nem muzsikál szépen, náluk a jégkorong az igazi nyerõ csapat, a Penguins, többször volt bajnokcsapat (akkor is, mikor ott jártam, sosem néztem jéghokit, de akkor megkedveltem, mikor bajnokok lettek.)
...Dehát mégsem lehet Remington Pingvinnek nevezni a hõst.... :-)
10/10
fredi60 2013 márc. 08. - 16:22:32 10/10 Előzmény -greghouse-
Amikor évtizedekkel ezelõtt elõször láttam a sorozatot, egy ideig töprengtem azon, hogy a fegyverrõl vagy az írógéprõl kapta-e nevét Steele. A sorozatból (ha jól emlékszem) ez nem derül ki.
De kétségtelen, hogy vezetéknevéhez a fegyver jobban passzol! :)
9/10
-greghouse- 2013 márc. 07. - 19:39:54 9/10
..egyébként holnap (pénteken) az egy évvel korábbi záróepizódot adják. Egy év ugrás ide vagy oda, nekik mindegy. Ahelyett, hogy a következõ, 4. évadba kezdenének. Hülye barom RTL.
9/10
-greghouse- 2013 márc. 07. - 19:13:20 9/10
Az utolsó (egyelõre) amit megvett a tévé. Egyébként négy és fél évad (az ötödikben csak hat epizód van, akkor "tudja" meg Steele, hogy mi is az igazi neve....:-)....de nem tudom, mind az ötöt megvette-e a magyar forgalmazó, itt a lap szerint csak három van.) Nyugi, még másfél évad hátra van, kérdés, megveszik-e, vagy megvették-e. Szerintem nagyon jó vásár lenne, jó kis retró krimi, humoros, ma már világsztár Brosnan, kár, hogy csak délelõtt adják.
...(Ezerszer jobb mûsor, mint a kéjjel nappal Budapest...)
de nyugi, Remington (akit Laura egy írógéprõl nevezett el) él, élt, élni fog... :-)
(legfeljebb nem nálunk. Nálunk vévé, qrrrvák élnek.)
démon007 2013 márc. 07. - 10:20:09 Előzmény -greghouse-
akkor a mai az utólsó része volt???
steel ahogy jött olyan hírtelen el is ment....lora túl sokat vacilált :(
9/10
-greghouse- 2013 jan. 07. - 11:20:26 9/10
Azért szeretem ezeket a (már) retro krimiket, mert sok humor van bennük. Ebben is, meg a Moonlightingban (Simlis és a szende, hülye fordítás) is a bûnügy szinte csak körítés, a humor a lényegesebb. Itt a fiatal Pierce Brosnan sziporkázóan jól komédiázik, minden mondatával, grimaszával (késõbb a Mrs. Doubtfireben is komikus a karaktere), és nagyon jól csinálja. Ez inkább vígjáték, mint bûnügyi sorozat. Jó.
10/10
offtopic
Gabriella54 2012 okt. 02. - 18:05:45 10/10
Nálunk kábelszolgáltató van, 25 csatornával, nálam meg a Cool a favorit, de szeretem a Viasat 3-at és a Viasat 6-ot is :)
Igazából ez a sorozat zömében megvan, mert a Rai végig (!) leadta (és akkor még benne volt a csomagban), úgyhogy fel tudtam venni. Igaz, csak videóra, de ha összeszedem magam, akkor elõbb-utóbb csak digitalizálni fogom :)
Fõnix császárnõ 2012 okt. 02. - 16:55:42
Nekünk is sima T-home alapcsomag van, az a 20csatorna bõven elég.

Elõtte egy pár évvel meg ép, csak 2 volt, besokalltunk s lett több adó, én is legalább találok mûsort, nálam a viasat6 a favorit.
10/10
offtopic
Gabriella54 2012 okt. 02. - 16:44:10 10/10
Na az lenne a pofátlanság, mert a "sima" rtl helyett a fizetõs csatornán folytatják. Azért annyit nem ér, hogy csak emiatt elõfizessek az rtl2-re!
Owen069 2012 okt. 02. - 16:00:09
Szombattól az RTL2 fogja ismételni. Minden hétvégén 13:00-tól. Nem tudom most tovább fogják e adni...
9/10
kopu 2011 aug. 23. - 00:36:36 9/10
Egész héten az egyetlen nézhetõ sorozat volt kár hogy levették a mûsorról egy nyálas vacak miatt
ha normális idõpontban adják sokkal többen nézték volna.
szeged6000 2011 aug. 22. - 13:19:28
Naivan állunk a kérdéshez!
RTL KLUB-nál is mint mindenhol a pénzrõl szól minden! Minél több profit kerüljön a külföldi tulajdonosokhoz.
A NÉZÕKET TELJESEN TÁRGYKÉNT KEZELIK ÉS HÜLYÉNEK NÉZIK!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu