Rendíthetetlen

Bakancslistához adom
Unbroken
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai életrajzi dráma, 137 perc, 2014

Értékelés:

168 szavazatból
Szerinted?

Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis "Louie" Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek.
Bemutató dátuma: 2015. február 5. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Oscar-díj

  2015
  Legjobb hangvágás jelölés
 • Oscar-díj

  2015
  Legjobb hangkeverés jelölés
 • Oscar-díj

  2015
  Legjobb operatőr jelölés: Roger Deakins

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Ildikó Nóra 2020 dec. 16. - 19:07:49 5/10
Valahogy jobbra, izgalmasabbra, pörgősebbre számítottam, unalmas, hosszú volt. Jack O' C-nek nagyon rosszul állt a festett haj és a barnító krém is. A japán színész, Miyavi játéka tetszett.
10/10
Annamaria56 2020 dec. 06. - 00:16:20 10/10
Engem nagyon lekötött végig. Szerintem szenzációs! Mit kibír egy ember - nekem ez a kitartásról, a lelkierőről szól...
6/10
sexykex 2020 okt. 15. - 09:14:33 6/10
Duracell nyuszi legyek, ha értem. Élt egy második világháborús hős Amerikában bő 97 évig. Kalandos élete volt. Olimpikon, katona, hadifogoly, evangélista hittérítő, fáklyavivő két olimpián, sporthíresség és egyben kitüntetett veterán. A Universal filmstúdió az 1950-es években vásárolta meg egy Zamperini-film elkészítésének jogait, de a megfilmesítéssel 55 évet várnak. (Talán azért, mert Louis Zamperininek esze ágában sincs meghalni?) Végül Angelina Jolie 2012-ben vágott bele a produkcióba és 2014 végén bemutatják a filmet. (Zamperini ezt már nem bírta kivárni. Tett egy utolsó nagy szívességet és halálával hozzájárult a filmbemutató kampányához.)
Ez a hős valószínűleg nem rendelkezett írói vénával, mert az emlékiratait különböző társszerzőkkel tette közzé. Ezekből Laura Hillenbrand hozott össze egy bestsellert. A film megszületéséhez mindez kevés volt: Richard LaGravenese, William Nicholson, Joel Coen és Ethan Coen is tett hozzá egy keveset. (Lehet, hogy a film egyes részeit bemutatták Zamperininek? Lehet, hogy érzékeny, hívő lelke ennyi hazugságot már nem bírt elviselni?) Nem tudhatom. Én az igazságra lettem volna kíváncsi. Kissé gyanús, hogy ha belenézek a tűkörbe, sárgamezes rózsaszín nyúl néz vissza rám.
1/10
dejodejo 2020 szept. 08. - 15:28:33 1/10
Hiteltelen, ócska, giccses gagyi. Elképesztően, idegesítően rossz volt.
csicso82 2019 máj. 25. - 20:25:02
Egyetértek valahogy olyan "steril" a film és túl hosszú a vízen hánykódást megvághatták volna.
Roberto DiCapribogyó 2017 nov. 23. - 10:39:52
A könyv elolvasása után frissiben megnéztem a filmet is; a könyv megdöbbentõ, gyomorforgató, lenyûgözõ, rendkívül erõs érzelmeket váltott ki bennem. Mivel általában a könyv mindig teljesebb, mélyebb élményt szokott nyújtani, mint a film verzió ezért nem voltak irreális elvárásaim a filmmel kapcsolatban.

Összességében egyszer jó volt megnézni a filmet, szép képek vannak benne és a könyv ismeretében az egyes jelenetekhez hozzá tudtam gondolni a részleteket, felidézõdtek a könyvben részletezett események, általuk bennem kiváltott erõs érzelmek, kvázi újra éltem a könyvet...

...ehhez kötõdõen, ami nagyon furcsa volt egy ilyen erõs, drámai témájú filmmel kapcsolatban, az az, hogy azt vettem észre a film nézése közben, hogy maga a film szinte 0 érzelmet vált ki bennem és gyakorlatilag az összes érzésem a film nézése közben a könyv felidézése miatt lett bennem... nem tudom, hogy ezt Angelina Jolie hogy érte el, de egy érzelmileg szinte teljesen steril filmet sikerült rendeznie.

Ezt az "apróságot" leszámítva egy dolog volt még zavaró számomra, az mondjuk nagyon, Watanabe-t sikerült teljesen félrecastingolni... nem tudom miért egy kislányos "fiúcskát" választottak a szerepre; a valóságban a fotók, ill. a könyv alapján teljesen más volt a megjelenése, kisugárzása, durvább, brutálisabb. Mivel a könyvben (ill. a valóságban) rendkívül fontos szerep jutott neki, kvázi fõszerep, erre jobban odafigyelhettek volna.
rencike007 2017 okt. 27. - 16:11:07 Előzmény Viki1080
Ez nem szuverén vélemény lesz, hanem a tények: :)
-a bevétel majdnem kétszerese a költségvetésnek
-Imdb: 7.2
-Port: 7.4

Miért is nem kéne erõltetni? ;)
9/10
Gilike 2016 ápr. 09. - 00:39:37 9/10
Nem értem a fanyalgókat, és a „kliséhalmaz! kliséhalmaz!”-t kiáltókat sem. Nem, én sem sírtam rajta, és nem, a szó klasszikus értelmében vett katarzisélményem sem volt a végén. Nem tudom, hogy ez volt-e a rendezõi intenció, ha igen, akkor tényleg rossz a film.
A Híd a Kwai folyónnal összevetni szerintem teljesen felesleges, a mondanivaló ugyanis köszönõviszonyban sincs egymással, annak ellenére sem, hogy mindkettõ egy japán hadifogolytáborban játszódik a II. vh. idején.
Ismétlem, nem vagyok tisztában Joli néni szándékával, a regényt sem olvastam, így csak befogadói oldalról tudom értékelni a filmet, és tudott olyat adni, ami meglepett, és hatással volt rám (ellentétben a Vér és méz földjénnel, amely filmet szerintem kár volt elkészíteni).

A film korrektül vagy tán túlzásokkal, de elmesél egy igaz történetet. Egy életrajzi film, ha ennél többet nem is tud nyújtani, már akkor is megtette a magáét. Én eddig azt sem tudtam, ki az a Luis Zamperini, ha másra nem, hát arra minimum jó volt, hogy megismerjem a mindenképp vászonra kívánkozó történetét.
És akkor most nézzük a pluszt.
SPOILER!!!
Emberünk kibír 45 napot az óceánon egy gumicsónakban alig élelemmel és még kevesebb vízzel, miközben cápák cikáznak körülötte, miközben lõnek rájuk etc. Ha ez igaz, a pasi már önmagában nem akármi, és azt gondolom, aki ezt kibírja, bármit kibír. Ezután a pokol egy hasonlóan mély bugyrába kerül, de csak azért, hogy onnan egy még mélyebbet, és aztán egy annál is mélyebbet is megismerhessen. És a nézõ (jómagam) mindeközben végig azon morfondírozik, hogy mi értelme volt túlélnie az óceánt, ha ez a „jutalma”. És két órán keresztül kattog az agyam, hogy mivégre bánik a sors ilyen igazságtalanul és kegyetlenül valakivel, aki a látottak alapján ennél jobb sorsra érdemes, hiszen ember a szó legnemesebb értelmében, és férfi a talpán. És valahol a második óra vége felé, amikor az amerikaiak által bombázott területen végignézünk, akkor, és csak akkor válik világossá, hogy az amerikai hõs toposza csak az érem egyik oldala. A másik oldalon ugyanez a hõs a repülõgép bombakioldója, és csak isten tudja, hány embert tett a maga hõsiességével ki tudja mennyire nyomorulttá. Viszont innen a film átlép egy másik dimenzióba. Ha az amerikai jajdenagy hõs felõl nézem, tényleg szánalmasan patetikus a gerendaemelõs rész. Ha viszont a keresztény vallásfilozófia felõl, akkor szimbólumok tömkelegén keresztül jut el a fõhõs az üdvözüléshez és a bûnbocsánathoz. Nem éreztem szájbarágósnak, bár az tény, hogy a „keresztrefeszítõs” jelenet nem sikerült jól. Ettõl függetlenül a film jó, és jóval több annál, mint amit elsõre látni vélünk.
nandelecki 2016 márc. 06. - 15:21:57
Hiába az igaz történet, a film nagyon magasra elrugaszkodik a valóságtól. Körülbelül a felénél végleg elveszítette a hitelét, ráadásul végig személytelen maradt a film, nem sikerült hangulatot kialakítania. Nem megérintõ, inkább erõlködõ volt. A konklúzió számomra vicc, alátámasztja a cselekmény túlzását a valósághoz képest. Teljesen középszerû, átlagos, sajnos giccses amerikai szirup mozi; a történet nagyobb reményekkel bírt ennél. 5/10.
SPOILER
Amikor kb 100 ember tiszta erõbõl ököllel arcon vágja, és mindebbe nem szenved legalább maradandó károsodást (sõt ennek a felébe már egy átlag ember belehalna) az volt az a pont amikor úgy tekintettem tovább a filmet hogy: nézem, de minek?
SPOILER vége
8/10
idõjós1010 2015 dec. 30. - 23:29:32 8/10
Tetszett. Fõleg az eleje. Viszont a végére már meglehetõsen nehezemre esett elhinnem hogy mindez pontosan így történt. Nagyon el volt ez túlozva. Az emberi tûrõképesség nem ennyire tág.
10/10
Benedek Túri 2015 nov. 17. - 21:14:48 10/10
Engem nagyon megérintett, annak ellenére hogy mielõtt megnéztem már olvastam is. Eléggé naivan tekint rá pár ember, de ez nem egy akciófilm. Az hogy nem történik minden pillanatban valami egetrengetõen izgalmas még lehet élvezni, tekintve hogy ez egy életrajzi dráma. Elégedett vagyok Angelina Jolie rendezésével, minden tiszteletem 10/10
6/10
Rahar 2015 szept. 18. - 20:37:55 6/10 Előzmény h.tibi91
Hasonló véleményem van nekem is. Elõször arra gondoltam, hogy velem van a baj, meg kellene érintsen az alkotás, ami kemény két helyen történt meg, néztem és leírom õszintén, egy kicsit unatkoztam. De ahogy olvastam a hozzáírásokat, szintén elég sok embert nem igazán fogott meg az alkotás.
Szép operatõri munka, jó vágások. Igényes képi világ. Valahogy a történettel vagy annak a tálalásával lehetett számomra probléma.
Aki szereti a drámákat és nem kifejezetten háborús filmet akar nézni, annak ajánlani tudom.
7/10
h.tibi91 2015 aug. 16. - 14:47:34 7/10
Engem nem kifejezetten fogott meg. Persze a történet maga dermesztõ és hihetetlen, így a történelmi hûség emel a film színvonalállán. Kissé jobban vártam volna a mélységeket és magasságokat. Kicsit így egyhangulatú lett szerintem, de az operatõri munka mindenképp kiemelkedõ!
7/10
7/10
kobax 2015 aug. 03. - 14:27:18 7/10
Alapjában véve nem rossz háborús dráma ez - nem rosszabb, mint bármelyik másik hasonló társa.
A szereplõkkel nekem semmi bajom nem volt, szerintem mind jól és hitelesen játszott.
Ugyanakkor tény, hogy felesleges volt majd' 140 percesre csinálni, mert helyenként tényleg nagyon leül a dolog, és csak a "beletekerés" segít.
Szerintem 7/10 p.
2/10
mozifigyelo 2015 aug. 02. - 12:34:38 2/10
Jó lett volna a film, de erõsen egy új" Híd a Kwai folyón" -ra hajazott. Rettentõen vontatott és unalmas volt. A színészi játék pedig olyan amilyen, közepes. Egyszerûen beragadt , nem volt mélysége, nem tudtam izgalommal nézni és megmondom, hogy vártam legyen vége . Nagy ásítások között sem tudom elégségesnél jobbra értékelni. Jolie jó színésznõ, (de ebben) a rendezésben most nem tudom díjazni...
k11zoltan 2015 júl. 09. - 22:40:11
Tetszett a film.

Hosszúsága ellenére nem unatkoztam.
Klisérõl értelmetlen beszélni egy igaz történet kapcsán. De lehet, hogy vittek bele túlzásokat.
1/10
r0t0 2015 máj. 23. - 08:50:09 1/10 Előzmény Viki1080
Abszolút igaz...
5/10
Viki1080 2015 máj. 09. - 23:00:30 5/10
Unalmas,hosszú,vontatott,szájbarágós stb.
Kliséhegyek,hova legyek.Túlságosan felkapták,pedig ez a film is bizonyítja h Jolie kisasszony senem jó színésznõ,senem jó rendezõ,ami nem megy,azt nem kéne erõltetni.

Ha már japán táboros,akkor inkább híd a kwai folyón,a nap birodalma meg persze a gyertek el a mennyországba/ahol az amcsi tábort mutatják be igen keményen/de semmiképp sem ez az f@s.

Csak a jó zenék és helyszínek miatt 5/10 egyébként ennyit se kapott volna.
7/10
pihes 2015 máj. 09. - 15:42:00 7/10
A filmben elõforduló néhány érthetetlen jeleneten kívül, azért, ez egy tök jó kis film.

Nem kell mindenen fent akadni.
shoc 2015 máj. 07. - 19:35:23
27 napig hánykolódtak a tengeren.
formára nyírt szakállal, jóképûen. :)

látványilag igényesen kivitelezett anyag.

történet szempontjából elég klisés, és nem igazán kötött le.
a "vér és méz földjén" nekem nagyon tetszett... de ez sajnos inkább csak látványilag volt érdekes itt ott.
valahogy nem sikerült ez a vizen hánykolódós fél óra. unalamas volt, és nem votl katarzisom.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu