Rendkívüli mesék

Bakancslistához adom
Extraordinary Tales
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott luxemburgi-belga-spanyol-amerikai misztikus film, 70 perc, 2015

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Raul Garcia luxemburgi-spanyol animációs rendező filmje Edgar Allan Poe öt ismert rémtörténetének különböző stílusú adaptációja. Az antológia egyes sztorijait olyan világhírű színészek, rendezők mesélik el, mint - az archív felvételről megszólaló - Lugosi Béla, Christopher Lee, Guillermo del Toro, Julian Sands, és Roger Corman. A Rendkívüli mesékben sorrendben a következő Poe-történetek láthatók: Az Usher-ház vége (mesélő: Christopher Lee), Az áruló szív (mesélő: Lugosi Béla), Monsieur Valdemar kóresete tényszerű megvilágításban (mesélő: Julian Sands), A kút és az inga (mesélő: Guillermo del Toro), A vörös halál álarca (Roger Corman megszólalásával). Edgar Allan Poe öt rémtörténetének különböző adaptációja igazi animációs stílusbravúr: a mesélők és történetek hangulatának megfelelően klasszikus fekete-fehér gótikus rémtörténet, számítógépes animáció, stilizált fotó-realista darab, és képregény-adaptációra emlékeztető feldolgozás is megtalálható közöttük.
Bemutató dátuma: 2015. december 10. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
frenchbullie 2016 febr. 29. - 06:59:33
Üdv! Igen, ezek mind rendkívüli Poe mesék. Az alapvetõen borzongató hangulatot csak fokozza a film minden egyes eleme, a különleges képi világ, a hanghatások, a zene, a történeteket remekül elõadó mûvészek. A kút és az inga lett a kedvenc, egyrészt a modern animáció, de fõként annak okán, hogy Toro hihetetlen módon beleélte magát az elbeszélés sodrába, így öröm volt hallgatni:-) Toro rajongóként mindenképp:-) Az utolsó mese is remek volt a halál vörös álarcáról, a látvány lenyûgözött, mintha egy fauvista festõ által alkotott akvarelleket láttam volna.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu