Rendőrsztori

Bakancslistához adom
Ging chat goo si
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi akciófilm, 90 perc, 1985

Értékelés:

68 szavazatból
Szerinted?

Kevin Chan, a speciális ügyek szakértője kapja a feladatot, hogy számoljon le Chee-vel, a kábítószer-királlyal. Chee titkárnője, Salina lesz a koronatanú a tárgyaláson. Kevinnek kell gondoskodnia még az asszony védelméről is, miközben újabb terhelő bizonyítékokat kell szereznie Chee ellen. A tárgyalás napján azonban Salinának nyoma vész, és ezért Kevint teszik felelőssé. Eközben Chee mindent megtesz, hogy örökre megszabaduljon veszélyes ellenfelétől: Salina segítségével elcsalják Kevint egy házba, és szolgálati fegyverével megölnek egy rendőrtisztet. A nagy zűrzavarban Salina megszökik. A rendőrség természetesen Kevint vonja felelősségre, és gyilkosság vádjával letartóztatják. Csak úgy tud kiszabadulni, hogy saját főnökét ejti foglyul. Kevin rögtön Chee irodájába indul, és még épp időben érkezik, hogy segíthessen Salinának. Rövid tűzpárbajt követően sikerül foglyul ejtenie a kábítószer-királyt...

Stáblista:

Szereplők

Kevin Chan Ka Kui
Selena Fong
Bill Wong
Tom Ku

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sawyerx jan. 14. 15:58:27 5/10
Szokásos régebbi Jackie Chan mozi: dedós poénok, idegesítő csajozós szálak, teátrális csetlések-botlások, Jackie mindenhez IS ért, ő a szépfiú, a romantikus fiú, a hős, a szuperhős köpeny nélkül. Lehet, ha ezzel kezdem a maratont, akkor szódával elmegy, de mikor már a tizedik filmjében nyomatja ugyanazt, kicsit már fárasztó. A későbbi filmjei sokkal jobbak, még ha ott is ezt csinálja, mert azokban színészkednek is és legalább képileg nincsenek úgy elmaradva, mint ez. 1985-ben már volt egy Terminátor, egy Alien, és a többi, ez meg vizuálisan mintha az 50-es években készült volna. Erre rátesz egy lapáttal a sok életszerűtlen, tényleg agyatlan poénkodásnak hitt valami, ami tönkreteszi azt a komor, néha brutál hangulatot, ami a film többi részét jellemzi. Most komolyan, ki szerint vicces, ahogy a mindenható Jackie megállítja a buszt, ahogy a maszkos társával eljátsszák a merényletet éjjel, vagy a többi baromság., torták az arcba, esések-kelések... A harcok előtt le a kalappal, azok minőségiek, bár amennyi üvegbe beledobják-ütik Jackie-t, a valóságban szanaszét szakadt volna a feje, ilyen rúgásoktól pedig a belső szervei leszakadtak volna. Ezeket a filmeket a Bud Spencer - Terence Hill filmekhez tudom hasonlítani, csak ott tényleg poénra veszik és megtalálják az egyensúlyt, ellenben Channel. Ja és tényleg sokat számít, hogy kik a színésztársai, mert ők azért fel tudják dobni színészi oldalról az adott alkotást, gondolok itt Sammo Hungra és Yuen Biaora.

5/10
8/10
nikato 2022 dec. 27. - 11:19:03 8/10
Viccesek ezek a filmek, a Terminátor 33 1/3-ad és a Ping Pong: Az ököl színre lép óta bírom ezeket. Karácsony reggel örültem, hogy ment egy ilyen jó film a tv-ben.
offtopic
بيكاسو 2019 okt. 22. - 23:13:30 Előzmény nyugiss
Kösz, hogy leírtad őket, egyiket sem láttam még.
بيكاسو 2019 okt. 22. - 23:11:36 Előzmény olahmiki1959
Én mindig rácsodálkozom ezekre a filmekre. Egyrészt arra, hogy milyen "régiek", másrészt, hogy felét nem is láttam. A mostani felhozatalnál jobbak. Talán kivétel az Ip Man filmek.
10/10
olahmiki1959 2019 okt. 22. - 18:04:39 10/10 Előzmény KeNorbi
Szia Norbi!
Hát, nem is tudom, mit mondjak! Az, hogy reagáltál egy több, mint 5 évvel ezelőtti kommentemre, annyira meglepett, és egyben annyira jólesett, hogy csak kapkodom a levegőt!
A filmről csak annyit, hogy bár már régen kinőttem a bunyós, karatés filmek korszakából - ami, azt hiszem, egy nagyon kedves időszak volt a videózás 80-as évekbeli hőskorában, sokunk számára - a Rendőrsztori a mai napig az egyik nagy kedvencem maradt.
Persze, mai szemmel sok mindent lehet rá mondani - bugyuta, gyerekes vígjátéki poénok, szinte értékelhetetlen színészi játék -, mégis, összességében egy nagyon emlékezetes, mára már - nem félek a szótól - klasszikussá érett darabja a harcművészeti filmeknek.
Arról az apróságról már nem is beszélek, hogy EGYETLEN SZÁMÍTÓGÉPES TRÜKK SINCS BENNE!!! Itt minden élesben zajlik, Jackie Chan és kaszkadőrcsapata annyira ügyes, ami párját ritkítja.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom a film megtekintését, aki másfél órányi felhőtlen szórakozásra, és lélegzetelállító jelenetek megtekintésére vágyik!
Üdv! Miki
KeNorbi 2019 okt. 22. - 17:29:44 Előzmény olahmiki1959
Há´ igazán tiszteletre méltó, miki, hogy tudomásunkra hoztad eme tényt, hiszen én amiatt fogom -alighanem- megnézni ezen -alkotást, amit te írtál.
nyugiss 2016 máj. 07. - 20:23:55 Előzmény drac
szerintem a leszámolás hongkongban sokkal jobb,mint ez
és itt a kivételek egyike:

a rendõrsztori második része okkal jobb,mint ez az elsõ :)
6/10
drac 2016 máj. 03. - 23:34:58 6/10
Minden tiszteletem a harcmûvészeteket magas szinten ûzõké, de ezt a filmet teljesen tönkreteszik a gagyibbnál gagyibb "poénok" (torta az arcba, megbotlok és elesek stb.), illetve az a fajta bazári színészet, ami még egy falunapon is nehezen lenne indokolható.
10/10
Ray9610 2014 szept. 12. - 10:31:33 10/10
Hatalmas film, megkockáztatom Jackie Chan legjobb filmje!
10/10
olahmiki1959 2014 jan. 10. - 18:31:32 10/10
Ez a film mai napig a harcmûvészeti filmek egyik csúcsa. Humoros, izgalmas, elképesztõ jelenetek vannak benne, - a béna, teátrális ázsiai színészi játékot számítsuk le belõle, Jackie jó színész, a többiek azonban megmosolyogtatóan gyengék, - a kezdõ jelenet, a hegyi falun átrobogó autókkal, aztán Jackie felugrása a száguldó autóbuszra, (abszolút csúcs, a mai napig nem próbált meg senki még csak hasonlót sem!), és a végén az áruházi verekedés szinte filmtörténeti jelentõségû, ami a pörgést, az ötletességet, a látványt, Jackie Chan szinte emberfeletti hajlékonyságát és ügyességét illeti.
Érdekes apróság, hogy - bár a film majdnem 30 éves! - ezt a filmjét tartja Jackie is a mai napig a legjobb filmjének, ami nem lehet véletlen.
8/10
zee944 2010 jan. 09. - 18:23:32 8/10
Errõl beszélek. A Balhé Bronxban úgy van leforgatva, mint egy nyugati film. A fényképezés, a zenék, a helyszín, a kellékek, a mellékszereplõ színészek. Minden nyugati stílusú, a színvonal persze nem ugyanaz. Ezért sokkal befogadhatóbb egy amerikai filmeken nevelkedett közönségnek, mint egy echte Hong Kong-i film (legyen az bármilyen jó is). Teljesen érthetõ, ha végiggondolja az ember. Még nekem is sokkal jobban tetszett, amikor elõször láttam, most már persze látom, hogy a Rendõrsztoriban mennyivel több munka van (bár rajongója továbbra sem vagyok), és kiütésem van a tákolmány Balhé Bronxbantól.
8/10
zee944 2009 dec. 27. - 10:46:18 8/10
Én értem.

Egyrészt senkit nem érdekel, hogy egy kis kínai mitugrász mit akciózik össze, másrészt az a stílus, amiben ez fel volt véve (cinematográfia), már akkor sem volt túl látványos. Ha azt figyeled, hogy konkrétan mit csinál Chan, akkor fantasztikus, összhatásában nézve viszont viszont nem túl izgalmas az egész.
8/10
zee944 2008 jan. 19. - 20:31:10 8/10
Jackie Chan pályája csúcsán, 31 évesen. Asszem senki nem vállalt be ennyi fizikai tortúrát sem addig, sem azóta egy akciófilm kedvéért.